Nipala

Kaihi hoito: istuttamalla uusi linssi (IOL)

Kaihi on samentuminen silmän linssin. Kaihi voidaan hoitaa leikkaus poistaa samea linssi ja korvata sen muovilinssin nimeltään IOL (intraokulaarilinssin). IOL voidaan sijoittaa joko eteen tai taakse iiris. Lääkäri valita sijainti perustuu taudin kapselin ja tyyppi IOL saat. IOL ei muuta ulkonäköä silmään. Mutta se voi parantaa kuinka hyvin näet.

Takakammion linssi

Useimmissa tapauksissa IOL implantoidaan takakammion. Joustava silmukoita pitää IOL paikallaan. Takakapselia tukee myös IOL.

Etukammiota linssi

Jos kapseli linssin takana on heikko tai vahingoittunut, silmälääkäri asettaa erityisen linssin etukammiossa. Pieni silmukka pitää IOL paikallaan.

Tyypit IOLs

IOL ei muuta ulkonäköä silmään. Mutta se voi parantaa kuinka hyvin näet. Silmälääkäri valitsee uuden objektiivin sopivaksi silmien ja visio tarpeisiin. IOL: t ovat hieman eri muotoja. Useimmissa tapauksissa IOL kestää eliniän. Keskustele lääkärisi kanssa siitä, mitkä linssit ovat sinulle.

  • Special materials.IOLs on valmistettu materiaaleista, jotka eivät ärsytä silmää. Nämä ovat silikoni, akryyli, ja PMMA (tyyppi kovaa muovia).

  • Taitettava linssit. Monet IOLs ovat taitettavissa. Näin ne lisätään kautta pienet viillot, sarveiskalvo tai kovakalvon (valkoinen osa silmästä).

  • Multifokaalinen ja huomioon ottava linssit. Nämä linssit käyttävät kehittynyttä tekniikkaa parantaa näkökenttä, myös lähietäisyydeltä. Saat parhaat tulokset, ne otetaan molemmat silmät.