Nipala

Hedelmättömyys

Lapsettomuus tosiasiat

Lapsettomuus tarkoittaa sitä, että pari ei voi tulla raskaaksi tai pysyä raskaana jälkeen vähintään vuoden yrittää. Vaikka raskaaksi lapsi voi tuntua yksinkertainen ja luonnollinen, kehomme prosesseja ovat varsin monimutkaisia. Lue lisää lapsettomuutta ›

Lapsettomuus testit

Millaisia ​​testejä auttaa minua selvittämään, miksi Minulla on vaikeuksia tulla raskaaksi?

Lapsettomuus koskettaa noin 15% pariskunnista yrittää raskautta. Syy löytyy uros noin 20% ajasta ja naisen noin 40% ajasta. Tekijät, jotka liittyvät molemmat osapuolet ovat läsnä noin kolmasosa ajasta. Ole erityistä syy löytyy noin 15% pariskunnista.

Lisätietoa lapsettomuus testit ›

Klamydia voi aiheuttaa hedelmättömyyttä

Monet meistä eivät ymmärrä, että jotkut sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) voi aiheuttaa mitään oireita, joten sinulla voisi olla STD ja tiedä sitä. Ja jotkut sukupuolitaudit voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä, kohdunulkoinen raskaus tai krooninen lantion kipu.

Klamydia on yksi niistä taudeista. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) arvioi, että yli 2,8 miljoonaa ihmistä on saanut tartunnan vuosittain.

Klamydia on yleisin seksuaalisesti aktiivisia nuoria aikuisia. Yli puolet kaikista tartunnoista liittyy ikäisten ihmisten 18-24. Voit saada klamydia aikana suun, emättimen tai peräaukon seksuaalisessa kontaktissa tartunnan kumppani. Tauti voi aiheuttaa peniksen vastuuvapauden miehillä ja hedelmättömyyttä naisilla. Se voi myös aiheuttaa vakavia terveysongelmia vastasyntyneellä tartunnan saaneiden äitien.

Lue lisää klamydia ja hedelmättömyyttä ›

Lantion tulehduksellinen sairaus: suurin syy lapsettomuuteen

Lantion tulehduksellinen sairaus (PID) on aiheuttanut bakteeri, usein saman tyypin bakteereja, joka on vastuussa useista sukupuolitaudit, kuten tippurin ja klamydian. Joissakin tapauksissa PID kehittyy bakteereita, joka on kulkenut läpi emättimen ja kohdunkaulan tapa kierukka (kierukka).

PID voi vaikuttaa kohtu, munanjohtimet ja / tai munasarjat. Se voi johtaa lantion kiinnikkeistä ja arpikudosta, joka kehittää välillä sisäelimiin aiheuttaen jatkuvaa lantion alueen kipu ja mahdollisuus kohdunulkoinen raskaus (hedelmöitetty munasolu tulee istutettu kohdun ulkopuolella). Hoitamattomana, lapsettomuus voi kehittyä. Itse asiassa, yksi 10 naista, joilla PID muuttuu hedelmättömiä. Jos jätetään hoitamatta, PID voi myös johtaa krooniseen infektioon. Lisäksi, jos PID ei ole diagnosoitu riittävän aikaisin, peritonitis ja tulehdus seinät vatsan ja lantion pesillä voi kehittyä.

Lue lisää sisäsynnytintulehduksen ›

Monia syitä lapsettomuuteen

Lapsettomuus on määritelty European Society for Reproductive Medicine (ASRM) kuin sairaus sukuelimiin, joka heikentää kehon kykyä suorittaa perustehtävää lisääntymiselle. Vaikka raskaaksi lapsi voi tuntua yksinkertainen ja luonnollinen, fysiologinen prosessi on varsin monimutkainen ja riippuu toimivuus monista tekijöistä, mukaan lukien seuraavat, kuten lueteltu ASRM:

  • Terveellisten siittiöiden mies

  • Terveellisten munat nainen

  • Vapautetuksi munanjohtimet, joiden avulla siittiöiden päästä muna

  • Siittiöiden kykyä hedelmöittää munasolun

  • Kyky hedelmöitetty munasolu tulla kiinnittyy kohtuun

  • Riittävä alkion laatu

Lue lisää monia syitä lapsettomuuteen ›