Nipala

HIV ja AIDS

HIV ja AIDS tosiasiat

Immuunikatovirus (HIV) on virusinfektio, joka heikentää kehon immuunijärjestelmää ja aiheuttaa immuunikato (AIDS). Lue lisää HIV ja AIDS ›

Aidsin ehkäisy on edelleen tärkeää

Totta vai tarua: Nyt kun huumeet ovat käytettävissä hoitoon aids, tämä sukupuolitauti ei ole paljon uhka useimmille.

Vastaus on väärä. AIDS asiantuntijat pelkäävät, että liian monet ihmiset uskovat toisin, ja niistä on tullut vähemmän varovainen suojella itseään. Tutkimus osoittaa, että ne, jotka uskovat uusia lääkkeitä pitää heidät hyvin, jos he eivät saa HIV-tartunnan voi halutessaan olla käytännössä turvaseksi. Ja se on vaarallinen vaihtoehto.

Lue lisää siitä, miten tärkeää aidsin ehkäisemiseen ›

Oireet HIV / AIDS

Oireet HIV / aids-tartuntojen johtuvat HIV hyökkää soluja kehon immuunijärjestelmää. Varhain tauti, monet HIV-infektio ei ole mitään oireita. Jotkut voivat kokea flunssan kaltaisia ​​oireita, jotka esiintyvät noin neljä kahdeksan viikon kuluessa tartunnasta. Varhaiset oireet HIV / aids voi sisältyä:

  • Väsymys

  • Päänsärky

  • Toistuvat kuume

Lisätietoa oireet HIV / AIDS ›

Myyttejä ja faktoja lahjoittaa ja vastaanottaa verta

Monet myytit liittyvät lahjoittaa ja vastaanottaa verta, myös uhka kiinni HIV, hepatiitti, ja muut tartuntataudit.

Euroopan Punainen Risti arvioi, että alle 5 prosenttia tukikelpoisten ihmisiä luovuttamaan verta.

Katsotaanpa hälventää joitakin myyttejä tutkimalla faktoja lahjoittaa ja vastaanottaa verta.

Lisätietoja lahjoittamisesta ja vastaanottaa verta ›

AIDS / HIV lapsilla

HIV aiheuttaa AIDSin. Aids tappaa tekemällä henkilö voi taistella tautia. Ei ole parannuskeinoa. HIV / AIDS ei vain tappaa vanhemmat homomiehet. Se voi tappaa sinut. HIV on siirtynyt ihmisestä toiseen. Se on läpi kehon nesteiden. Tämä sisältää veren, siemennesteen ja emättimen nestettä. HIV voi tarttua raskaana äiti hänen syntymätön lapsensa.

Voit saada HIV:

  • Seksiä henkilön kanssa, joka on HIV tai AIDS. Tämä sisältää emättimen, suun tai anaali seksiä. Se voi olla seksiä jonkun vastakkaista tai samaa sukupuolta.

Selvitä, mitä jokainen teini pitäisi tietää hiv ja aids ›

Matkustaminen HIV

Henkilöille, joilla on ihmisen immuunikatovirus (HIV), virus, joka aiheuttaa aidsia, matka voi aiheuttaa joitakin erityisiä riskejä. Mukaan Centers for Disease Control and Prevention (CDC), matkailu, erityisesti kehitysmaihin, voi lisätä riskiä sairastua opportunisti-infektioita. Nämä infektiot ovat kutsutaan opportunisti, koska henkilön heikentynyt immuunijärjestelmä antaa infektion mahdollisuuden kehittää.

Varotoimet, jotka tulisi ottaa jos olet matkalla HIV ovat seuraavat:

Lisätietoa matkustaa hiv ›