Nipala

Elää tosiasioiden

Mikä on totta ja mikä ei, kun kyse on AIDS? Tässä tarkastelemme joitakin yleisiä harhaluuloja HIV-infektion ja AIDSin.

Myytti: HIV ja AIDS ovat samat.

Fakta: HIV, tai ihmisen immuunikatovirus, on virus, joka aiheuttaa aidsia. Kun joku on HIV, se tarkoittaa, hän on saanut tartunnan immuunikatoviruksen. HIV voi vahingoittaa immuunijärjestelmää, joten et voi taistella muita infektioita ja tauteja. Useimmat ihmiset, joilla HIV lopulta kehittyy AIDS tai immuunikato. Tämä on pisimmällä vaiheissa HIV-infektio, ja tarkoittaa, että immuunijärjestelmä on vakavasti vaurioitunut. Noin puolet HIV-tartunnan saaneiden kehittämään aidsin 10 vuotta. AIDS on oireyhtymä, ryhmä oireita, jotka yhdessä osoittavat sairauden. On AIDS: n tapauksessa, oireita voivat olla kehityksen tiettyjen uusien infektioiden ja syöpien, ja lasku määrä erityistä solujen immuunijärjestelmässä. AIDS lopulta aiheuttaa kuoleman.

Rento yhteyttä OK

Myytti: Se ei ole turvallista olla noin ihmisiä, joilla on HIV tai AIDS.

Fakta: Se on turvallista työskennellä, mennä kouluun ja elää ihmisten kanssa, jotka ovat HIV tai AIDS. Et voi saada HIV tai AIDS jokapäiväisessä yhteystietoja, kuten kättelee, halasimme tai käyttämällä esineitä (kuten puhelin-tai wc-istuimen), joka on koskettanut henkilö, joka on HIV. Et voi saada HIV tartunnan saaneen henkilön yskä, aivastus, hikeä, kyyneleitä, virtsaa tai ulostetta. HIV ei leviä puremalla hyönteisiä.

HIV asuu veren, siemennesteen ja emättimen nesteitä tartunnan saanut henkilö. Vain siten voit saada HIV on, jos yksi näistä tartunnan nesteitä joutuu verta. Tämä voi tapahtua, jos sinulla on anaali, suun tai emättimen seksiä jonkun kanssa, joka on HIV tai AIDS. Se voi myös tapahtua, jos neste virtaa kehon läpi leikata ihoa. Voit saada HIV käyttämällä unsterilized neulat tatuoinnilla, lävistyksiä tai pistämällä huumeita, jotka olivat aiemmin käytetty jonkun tartunnan HIV. Naiset voivat välittää HIV lapsensa raskauden, synnytyksen tai imetyksen aikana. HIV ei selviydy hyvin kehon ulkopuolella, joten mahdollisuus kiinni HIV arkipäivän esineitä hyvin epätodennäköistä.

Myytti: Ei ole paljon voin suojella itseäni.

Fakta: Voit tehdä paljon suojautua. Ainoat keinot olla varma et saa HIV on ei seksiä, ei käytä neuloja käytössä aiemmin tartunnan saanut henkilö ja ei tarvitse verensiirtoa tartunnan veren tai veren hyytymistekijöiden.

Jos päätät seksiä, tutkimus osoittaa, että voit suojata itsesi tekemällä näitä asioita:

  • Ennen seksiä ensimmäisen kerran henkilön kanssa, molemmat osapuolet pitäisi saada HIV-testi.

  • Rajoita seksikumppaneita kuin tiedät ei ole sukupuolitauteja tai HIV.

  • Käytä uutta lateksi kondomia oikein aina, kun sinulle anaali, suun tai emättimen seksiä.

Älä koskaan käytä neulaa, että joku muu on käyttänyt.

Ennen luovutetun veren seulottiin HIV-infektiota ennen lämpökäsittely tekniikoita tuhota HIV verituotteiden otettiin käyttöön, HIV voi tarttua kautta verensiirtoja saastuneen veren tai sen komponenttien. Tänään, koska veren seulonta-ja lämpökäsittely, riski saada HIV tällaisista verensiirtoja on erittäin pieni.

Useat sairastuneet

Myytti: Minun kaltaiseni ihmiset eivät saa HIV tai AIDS.

Fakta: Se mitä teet, ei kuka olet, että asiat. HIV tarttuu kaikenlaisia ​​ihmisiä, myös eri rotuja, ikään ja tulotasoon.

Myytti: Olen parempi olla tietämättä, jos olen saanut tartunnan.

Fakta: Jos sinulla on HIV, ennemmin saat selville, sitä nopeammin voit saada tukea. Ei ole parannuskeinoa HIV, mutta lääkkeitä käytetään HIV ja AIDS apua jotkut ihmiset elävät pidempään ja terveempinä. Voit myös ryhtyä toimiin suojellakseen kumppanisi saamasta HIV.