Nipala

Olenko vaarassa Kaposin sarkooma?

Tietyt tekijät voivat tehdä yksi henkilö todennäköisesti saada Kaposin sarkooma (KS) kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita saat varmasti KS. Itse asiassa, sinulla voi olla useita riskitekijöitä ja silti ei sairastuminen. Toisaalta, voit olla mitään riskitekijöitä ja silti KS. Kerro lääkärillesi, jos olet samaa mieltä tahansa lihavoitu lausuntoja.

Minulla on HIV tai AIDS.

Merkittävä riskitekijä AIDSiin liittyvän KS ollaan HIV positiivinen tai ottaa AIDS.

Minulla on heikko immuunijärjestelmä.

Heikentynyt immuunijärjestelmä lisää riskiä KS. Heikentynyt immuunijärjestelmä voi olla saamasta AIDS tai käyttää immuunivastetta heikentäviä lääkkeitä.

Olen homo tai biseksuaali mies.

Miehillä on suurempi mahdollisuus kuin naisia ​​saada AIDS: iin liittyvän KS. Homo-ja bi-miesten ovat suuremmassa vaarassa kuin suoraan miesten. Homo-ja bi-miesten kanssa HIV ovat ihmisiä todennäköisimmin saada KS.

Minulla on ihmisen herpesvirus 8 (HHV-8).

KS kasvaimet sisältävät virus nimeltä ihmisen herpesvirus 8 (HHV-8), jota kutsutaan myös Kaposin sarkooma liittyvä herpesvirus (KSHV). Vaikka tartunnan HHV-8 näyttää tarpeelliselta, KS kehittää, useimmat ihmiset tartunnan HHV-8 tajua KS. HHV-8 liittyy muihin herpes-virusten, kuten esimerkiksi ne, jotka aiheuttavat sukuelinten herpes. Tutkijat eivät ole varmoja, miten HHV-8 auttaa KS kehittää. He luulevat, että se voi edistää KS soluja lisääntymään, ja vie heidät tuottamaan itse parantavia materiaaleja, nimeä sytokiinit. Sytokiinit ovat valkuaisaineita, lähinnä valkosoluja, jotka toimivat sanansaattajat solujen välillä.

Olen juutalainen, välimeren, tai lähi-idän syntyperää.

Ihmiset, joilla nämä etniset taustat ovat suurempi riski klassinen muoto KS.