Nipala

HPV ja sukupuolielinten syyliä

HPV ja sukupuolielinten syyliä

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on yksi yleisimpiä sukupuolitauteja Euroopassa yli 20 miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä tartunnan. Lue lisää HPV ja sukupuolielinten syyliä ›

Kondylooma tosiasiat

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on ryhmä yli 100 eri viruksia. Nämä virukset voivat aiheuttaa syyliä, kuten sukupuolielinten syyliä. HPV on yleisin sukupuolitauti Euroopassa. Kutsutaan myös papillomas, sukupuolielinten syyliä ovat noncancerous kasvaimia, jotka voivat tulla esiin tai sukuelimet. On yli 30 erilaista sukuelinten HPV. Erotella HPV-tyypit, jokaisella on useita, kuten HPV-16. Osa näistä on yhdistetty eri syöpätyyppien, kuten kohdunkaulan, peniksen, peräaukon ja suun syöpiä.

Lue lisää HPV ja sukupuolielinten syyliä ›

Vastauksia kysymyksiin HPV

Ihmisen papilloomavirus (HPV) on yksi yleisimpiä sukupuolitauteja Euroopassa yli 20 miljoonaa ihmistä on tällä hetkellä tartunnan, mukaan Centers for Disease Control (CDC).

HPV on yleisin miesten ja naisten niiden myöhään teens ja varhaisen 20s. Iän 50, vähintään 80 prosenttia naisista on hankkinut HPV-infektio. Oppia HPV voi auttaa sinua välttämään tartunnan ja hakeudu hoitoon tarvittaessa.

Katso vastaukset kysymyksiisi HPV ›

Kondylooma (condyloma)

Kondylooma (kutsutaan myös condyloma) on aiheuttanut virus, joka lähetetään usein seksuaalisesti. Tämä virus on tunnettu ihmisen papilloomaviruksen (HPV). Syylät ovat usein niin pieniä, että niitä on vaikea nähdä. Mutta jopa pienet syyliä voi aiheuttaa suuria ongelmia, varsinkin naisilla. Sukupuolielinten syyliä voi aiheuttaa solumuutoksia, jotka voivat johtaa sukupuolielinten syöpien, kuten kohdunkaulan syövän. Syyliä voidaan jopa siirtynyt vauvoille synnytyksen aikana.

Lue lisää sukupuolielinten syyliä (condyloma) ›

Sukuelinten HPV: diagnoosi ja hoito

Sukuelinten HPV usein havaitaan rutiini tentti. Terveydenhuollon ammattilaiset voivat kysyä, jos olet seksuaalisesti aktiivinen, ja jos sinulla on ollut dysplasia tai sukupuolielinten syyliä ennen. Voit myös tarkistaa merkkejä muista sukupuolitaudeista. Sukuelinten HPV ei voida parantaa, mutta sen vaikutukset voidaan hoitaa.

Lue lisää sukuelinten HPV diagnoosi ja hoito ›

Teens: mitä sinun tulisi tietää sukupuolielinten syyliä

Kondylooma kutsutaan myös kondylooma. Tämä tauti leviää ihon-to-ihokosketus, lähinnä seksin aikana. Syyliä voi olla kuoppia. Tai et ehkä voi nähdä niitä lainkaan. Syyliä kasvaa tai ympärillä sukupuolielimet. Jotkut ihmiset eivät huomaa mitään oireita. Muut ihmiset huomaavat kutinaa, kipua tai verenvuotoa.

Lue lisää siitä, mitä teens pitäisi tietää sukupuolielinten syyliä ›