Nipala

Ihosyöpä

Ihosyöpä tosiasiat

Ihosyöpä on sairaus, jossa pahanlaatuinen, tai syöpä, solut muodostavat kudoksiin ja ihon. Lue lisää ›

Oireita ihosyöpä

Melanooma on syöpä soluja, jotka antavat iholle sen väri. Se kehittyy, kun nämä solut muuttuvat ja lisääntyvät aggressiivisesti. Tapausten määrä melanooma, tappavin ihosyöpä, kasvaa nopeammin kuin mikään muu syöpä.

Lääkärit eivät ole varmoja, miksi melanooma hinnat ovat nousseet huimasti. Se voisi olla liian paljon aikaa auringossa aikana ulkoilua. Se voisi johtua myös globaaleihin muutoksiin, kuten otsonikerroksen, joka imee monet auringon haitallisilta säteiltä.

Pattern auringolle altistumisen näyttää vaikuttavan riskiä sairastua melanoomaan yli kokonaismäärä auringolle altistumisen elämäsi aikana. Lyhyinä voimakas aurinko näyttävät vaarallisin, varsinkin jos saat palanut. Koska ulkona auringossa voi aiheuttaa muutoksia (mutaatioita) ihosolukkoa "geenejä. Tutkijat ovat viime aikoina löytäneet useita geenimutaatioita yhteinen monille melanoomakasvainsolujen. On todennäköistä, että yksi tai useampi näistä mutaatioista alkaa syöpä.

Lue lisää oireita ihosyövän ›

Hoito ihosyöpä

Erityistä hoitoa ihosyöpä päätetään lääkärin perustuu:

  • ikäsi, yleistä terveyttä, ja sairaushistoria

  • taudin levinneisyys

  • oman toleranssin erityinen lääkitys, menettelyjä, tai hoitojen

  • odotukset taudinkulku

  • mielipiteesi tai mieluummin

Lue lisää hoito ihosyöpä ›

Eläminen ihosyövän

Kaikki haluavat olla hauskaa auringossa. Mutta kaiken aikaa nauttien auringon säteet voivat tulla kalliiksi. Enemmän iho altistuu auringon haitallisilta UV-säteiltä, ​​sitä suurempi riski sairastua ihosyöpään. Joten tässä on vinkkejä voit pysyä turvassa aurinko-ja silti pitää hauskaa.

Jos mahdollista, välttää auringossa klo 10 kuusitoista Silloin auringon säteet ovat kaikkein haitallista kehon.

Lue lisää tapoja pysyä turvassa aurinko ›