Nipala

Dermatofibroma

Mikä se on?

Dermatofibromas ovat pieniä, noncancerous (hyvänlaatuinen) ihon kasvaimet, jotka voivat kehittyä missä tahansa kehon mutta useimmiten näkyvät pienemmät jalat, olkavarret tai yläselän. Nämä kyhmyt ovat yleisiä aikuisilla, mutta ovat harvinaisia ​​lapsilla. Ne voivat olla vaaleanpunainen, harmaa, punainen tai ruskea väri ja väri saattaa muuttua vuosien varrella. Ne ovat vakaita ja usein tuntuu kivi ihon alle. Kun varalta puolin, ylä-ja kasvu voi kuoppa sisäänpäin.

Dermatofibromas ovat yleensä kivuton, mutta jotkut kokevat arkuutta tai kutinaa. Useimmiten yksi kyhmy kehittyy, mutta jotkut ihmiset voivat kehittää monia dermatofibromas. Ne harvoin kasvavat suuremmiksi kuin puoli tuumaa halkaisijaltaan. Syy dermatofibromas ei tunneta.

Oireet

Dermatofibromas kehittyvät yleensä hitaasti. Nämä pienet, kova, nosti ihon kasvaimet:

  • Ilmaantuvat yleensä sääret, mutta saattaa näkyä aseiden tai takakonttiin

  • Voi olla punainen, vaaleanpunainen, sinipunainen, harmaa tai ruskea ja väri saattaa muuttua ajan myötä

  • Voi olla niin pieni kuin BB pelletti mutta harvoin kasvavat suuremmiksi kuin kynsi

  • Ovat usein kivuton, mutta voi olla tarjous, kivulias tai kutiava

  • Yleensä kuoppa sisäänpäin, kun varalta

Diagnoosi

Useimmiten, lääkäri voi diagnosoida dermatofibroma tarkastelemalla kyhmy. Jos kasvu ei näytä kuin tyypillinen dermatofibroma, jos verenvuoto kipeä ilmestyy pinta tai jos lääkäri haluaa olla varma diagnoosi, hän tekee koepala. Koepala poistaa joko osittain tai kokonaan kyhmy tutkittavaksi mikroskoopilla.

Odotettu kesto

Dermatofibromas eivät mene pois omasta. Ellei ne poistetaan, kyhmyt jäävät elämään.

Ehkäisy

Koska kukaan ei tiedä, mikä aiheuttaa dermatofibromas, ei ole mitään keinoa estää heitä.

Hoito

Dermatofibromas harvoin vaativat hoitoa. Jotkut saattavat mieluummin heidän dermatofibromas poistaa, jos kasvu on ruma, on hankala sijainti (esimerkiksi paikka, joka toistuvasti tulee koloja parranajon tai on ärsyttänyt vaatteet), tai on kivulias tai kutiava.

Koska dermatofibroma kasvaa syvä, poisto vaatii excising se pinnan alle tason ihoa. Tämä prosessi yleensä lähtee havaittavissa arpi. Vaihtoehtoisesti kyhmy voi litistää pintaan ihon parranajon kruunata kirurginen veitsi, mutta tämä poistaa vain alkuun kerroksia dermatofibroma jättäen syvimpiin kerroksiin niin, että kyhmy voi kasvaa takaisin useita vuosia.

Hyvin harvoin tiettyjä ihosyöpä, että aluksi muistuttaa dermatofibroma voi levitä. Tämä ihosyöpä on pitkä nimi nimeltä dermatofibrosarcoma protuberans (DFSP).

Kun soittaa ammatillinen

Katso lääkärin saada tarkka diagnoosi uusia ihon kasvu, varsinkin sellainen, joka on tummanruskea tai musta tai vaihtaa väriä, koko tai muoto. Mene heti lääkäriin, jos kasvu vuotaa verta, kasvaa nopeasti tai tulee tuskallinen.

Ennuste

Dermatofibromas ovat noncancerous kasvaimet ja he eivät muuttua syöväksi.

Lisätietoja

European Academy of Dermatology PO Box 4014 Schaumburg, IL 60168-4014 maksuton: 1-866-503-7546 Faksi: 847-240-1859 http://www.aad.org/