Nipala

Miten tehdä ihon itse tentti

Jos olet suuri riski melanoomaan tai muiden ihosyöpien, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi suositella säännöllistä ihon self-tutkimukset. Vaikka et ole suuri riski, käänny lääkärin tai sairaanhoitajan näyttää, miten tehdä tentti.

Paras aika tehdä ihon itsestään tentti on sen jälkeen suihku tai kylpyamme. On tärkeää etsiä muuttuu, kun teet itse-tentti. On hyödyllistä tehdä tentti samalla tavalla joka kerta niin et menetä mitään osaa kehosta.

Tarkista ihosi huoneessa, jossa paljon valoa. Käytä molempia kokovartalopeili ja käsin peili, jotta voit nähdä koko kehosi. Se auttaa kun tietää missä myyrät ja birthmarks ovat ja miltä ne näyttävät.

Katsokaa edessä ja takana kehon peiliin.

Nosta käsiäsi ja tutustumaan vasemmalla ja oikealla puolella.

Tutkitaan takana ja edessä jalat. Myös etsiä välillä pakarat ja teidän sukuelinten alueella.

Tarkista edessä ja takana kädet ja edessä ja takana kyynärvarret huolellisesti, myös sormien välissä ja kynsien alle.

Istu ja tarkasti, jalat, mukaan lukien pohjat ja tilat varpaiden välissä. Myös tutkia kynnenvieruskudoksen kunkin toe.

Katsokaa kasvoja, kaulassa ja päänahassa. Voit halutessasi käyttää kampaa tai hiustenkuivaaja siirtää hiukset niin, että näet paremmin päänahan.

Jos valitset ihosi säännöllisesti, voit alkaa oppia, mitä on normaalia sinulle. Jos löydät jotain epätavallista, ota yhteyttä lääkäriin tai sairaanhoitajalle heti. Muista, aiemmin ihosyöpä löytyy, sitä paremmat mahdollisuudet ovat parannuskeinoa. Pidä myös mielessä, että kaikki ihomuutoksia ovat melanooma.

Harkitse vapaata ihoa seulonta

Jos et tiedä, jos myyrä on epäsäännöllinen, tai jos sinulla ei ole varaa nähdä ihotautilääkäri tai et ole varma, onko vakuutus kattaa kulut, AAD tarjoaa vapaa iho näytösten osallistuvat lääkärit tiettyinä aikoina vuosi. Nämä lääkärit eivät voi tehdä diagnoosin, mutta he voivat kertoa sinulle, onko sinun pitäisi nähdä ihotautilääkäri. Käy AAD verkkosivuilla tai soita paikalliseen terveyden osasto paikantaa lähistöllä lääkäri ja selvittää, kun seulontoja suoritetaan.