Nipala

Ihosyöpä oireita ja syitä

Oireita ihosyöpä

Joka vuosi tuhannet ihmiset löytämään epäsäännöllinen paikkoja, kuoppia, tai haavaumia, jotka eivät parane iholle. Usein nämä ihomuutokset ovat kasvaneet huomaamatta vuosia. Jotkut voivat olla pahanlaatuinen. Lue lisää ›

Mikä on tyvisolusyöpä

Tyvisolusyöpä on yleisin ihosyöpä diagnosoidaan Euroopassa.

Tyvisolut ovat pieniä, pyöreitä ihosoluja yleensä löytyy yläosassa ihoa. Kun nämä solut muuttua syöväksi, ne kasvavat käsistä. Tyvisolusyöpä kasvaimet harvoin levitä tai aiheuttaa kuoleman. Mutta syöpä tyvisolut yleensä kääntyvät pieniksi ihon kasvaimia, jotka voivat tuhota ihon ja lähellä kudosten. Ne voivat kasvaa suuri ajan mittaan, aiheuttaen vahinkoja ympäri ja niiden alle.

Tyvisolusyöpä voi kasvaa missä tahansa kehon osassa. Kuitenkin useimmat tyvisolusyövät löytyy joitakin osa kasvoista. Tämä voi aiheuttaa kosmeettisen haitan ja voivat haitata silmäluomien, nenän ja suun.

Lue lisää tyvisolusyöpä ›

Okasolusyöpä ihon

Okasolujen ovat pieniä, tasainen iho-solut uloin kerros ihoa. Kun nämä solut muuttua syöväksi, ne yleensä kehittyä tasainen tai koholla, pyöristetty ihon kasvaimia. Joskus iho ympärillä kasvaimia saa punaiset ja turvonneet.

Useimmiten okasolusyöpä esiintyy ihmisiä, jotka ovat viettäneet paljon aikaa auringossa, varsinkin ne, joilla on vaalea iho ja siniset silmät. Joissakin tapauksissa kehittyä iho, joka on loukkaantunut tai altistunut syöpää aiheuttavia aineita. Tämän tyyppinen okasolusyöpä voi kehittyä:

  • Arvet, palovammat, ja pitkäkestoinen haavaumat

  • Jalat ja kehon altistuneiden työntekijöiden myrkkyjä, vahvoja kemikaaleja, ja aineet kuten tervaa ja nokea

  • Iholle, sukupuolielinten syyliä

  • Red iholla peitetty valkoisella asteikot, sairaus nimeltä psoriasis, joille on annettu tiettyjä hoitoja.

Lue lisää levyepiteelisyövän ihon ›