Nipala

Keliakia

Keliakia tosiasiat

Keliakia on perinnöllinen sairaus, joka häiritsee ravintoaineiden imeytymistä ruoasta. Kun keliaakikoille syödä elintarvikkeita, jotka sisältävät gluteenia, niiden immuunijärjestelmä reagoi vahingoittamalla ohutsuolessa. Lue lisää keliakia ›

Keliakian oireita

Keliakia on perinnöllinen sairaus, joka vaikuttaa ruoansulatuskanavan ja vahingonkorvausta ohutsuoleen. Jos sinulla on keliakia, kehosi on herkkiä gluteenia ja immuunijärjestelmä reagoi poikkeuksellisella elintarvikkeiden syöt, jotka sisältävät gluteenia. Gluteeni on proteiini, jota esiintyy elintarvikkeita ja tuotteita, jotka sisältävät tiettyjä jyviä, kuten vehnä, kaura, ohra ja ruis.

Limakalvon suolet on tehty monia pieniä fingerlike kuoppia, nimeltään Villi, jotka ovat vastuussa sulattamaan ja absorboivat ravinteita. Vuonna keliakia, Villi tasoittuu ja ovat vahingoittuneet tai tuhoutuneet altistuessaan gluteenia. Tämä vähentää pinta-alan määrä, joka on saatavilla sulattaa ja absorboida ravinteita ohutsuolessa.

Lue lisää keliakia ›

Keliakia: yleisempää kuin luulet

Oletetaan, että sinulla tai ystäväsi on usein vatsan kärsimystä, turvotus ja muita oireita, jotka näyttävät palapeli lääkäreitä.

Nykyään asiantuntijat uskovat näiden lääkäreiden pitäisi harkita keliakia. Tunnetaan myös keliakia, tämä sairaus voi aiheuttaa monenlaisia ​​oireita ja ongelmia. Joukossa: ripuli, ummetus, turvotus, vatsakipu, väsymys, ärtyneisyys, hedelmättömyyttä naisilla, masennus ja anemia.

Lisätietoja siitä, miten keliakia voi vahingoittaa ruoansulatusta ›

Gluteeni-intoleranssi

Tästä sairaudesta kärsivillä ihmisillä voi sietää gluteenia, proteiini vehnä, ohra ja ruis. Kun gluteenia kulutetaan, kehon immuunijärjestelmä hyökkää limakalvon ohutsuolessa, joka on peitetty pienen pieneen sormen ulokkeita kutsutaan Villi. Nämä Villi, jotka imevät ravinteita ruokaa, tuhotaan. Tuloksena on sileä suoliston limakalvo, joka absorboi vähemmän ravinteita. Hoitamattomana keliakia voi aiheuttaa aliravitsemusta, osteoporoosi, vitamiinien ja kivennäisaineiden puutteiden, lapsettomuus, suoliston syöpää ja muita terveysongelmia. Vaurioita etenee hitaasti ja voi alkaa missä iässä tahansa.

Oireet vaihtelevat suuresti, joilla ei ole "tyypillinen" oireista, määrä suolistossa vaikuttaa ja missä määrin aliravitsemus vaikuttaa oireiden vakavuudesta. Ne voivat sisältää kertaluonteisia vatsan turvotus ja kipu, krooninen ripuli, laihtuminen, vaalea uloste, lihaskrampit, viivästynyttä kasvua lapsilla ja selittämätön anemia. Koska nämä oireet ovat samankaltaisia ​​kuin muiden sairauksien, diagnoosi voi olla vaikeaa, ja se on usein myöhässä. Diagnoosi edellyttää yleensä terveydenhuollon tarjoaja pyydetään yksityiskohtaisia ​​tietoja sairaushistoria ja oireita. Verikokeet ja biopsia ohutsuolen voidaan myös vaatia.

Lue lisää gluteeni-intoleranssi ›

Karkaamassa gluteenia

Gluteenia näyttää olevan elintarvikkeen ainesosa ei-toivotuksi näinä päivinä. Bakers ovat tulossa reseptejä gluteenittomia cupcakes ja patonkeja. Anheuser-Busch myy Redbridge, gluteeniton valmistettua olutta durran. Ja tietenkin, ajat ovat mitä ovat, voit helposti sujauttaa Internet pyörre blogeja ja Twittering noin gluteenittomia elintarvikkeita. Se ei ole vain puhua: kassakoneet soivat. Joidenkin arvioiden mukaan myynti gluteenittomat elintarvikkeet ovat kolminkertaistuneet vuodesta 2004.

Gluteenitonta ruokaa on tullut yhä suositumpi osittain, koska lääkärit ovat diagnosoinnissa enemmän tapauksia keliakia, autoimmuunisairaus, jonka oireita ovat laukaisi gluteenia, proteiinipitoisuus vehnä, ohra, ruis ja speltti (vanha muoto vehnä, joka on kiinni siitä luontaistuotekaupoista). Keliakia asiantuntijat sanovat tautia ei ole diagnosoitu niin usein kuin sen pitäisi olla. Tämän seurauksena monet ihmiset kärsivät sen kanssa vuosia, usein saatuaan muut - ja väärä - diagnooseja ja hyödyttömiä hoitoja.

Lue lisää karkaamassa gluteenia ›

Vehnä allergia ruokavalio

Avain allergikoille ruokavalio on välttää kaikkia elintarvikkeita sisältäviä tuotteita elintarvikkeita, joihin olet allerginen. Vehnä allergia on epänormaali vaste kehon proteiini vehnä. Vehnä tuotteet ovat monissa elintarvikkeissa. Jotta välttää elintarvikkeita, jotka sisältävät vehnää, se on tärkeää lukea elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä.

Lue lisää vehnä allergia ruokavalio ›

Keliakia suvuittain

Keliakia on perinnöllinen sairaus, joka suvuittain. Henkilö voi olla sairaus eikä tiedä sitä, kunnes se laukaisee voimakas rasitus, raskaus, leikkaus, fyysinen vamma, infektio tai synnytys.

Lue lisää keliakia ›