Nipala

Mitä tapahtuu leikkauksen aikana keuhkosyövän

Saattaa olla toinen hoitomuoto ennen leikkausta, jotta kasvain pienempi ja helpompi poistaa. Jos näin on, sitä kutsutaan neoadjuvant hoitoa. Saatat olla pelkkää solunsalpaajahoitoa. Tai voi olla kemoterapiaa ja säteily. Tavoitteena joko on auttaa kutistua kasvain niin, että se on helpompi ottaa pois. Siellä on yleensä 4 viikkoa tauko säteilyä ennen leikkausta.

Päivänä leikkausta, anestesiologi tai sairaanhoitaja nukutuslääkäri antaa anestesia. Tämä lääke saa sinut nukahtamaan ja tunne kipua toimenpiteen aikana. Ennen leikkausta, voit kysyä, miten anestesia vaikuttaa sinuun.

Tyyppinen leikkaus olet riippuu terveellinen tauti ja vaiheessa kasvain. Lääkäri voi poistaa osan tai kaikki vaikuttaa keuhkojen. Nämä ovat kolme päätyyppiä keuhkojen leikkaus poistaa syöpä.

  • Lobectomy. Tämän tyyppinen leikkaus poistaa ainoastaan ​​osa keuhko-, jota kutsutaan lohko, että syöpä on sisään Se on yleisin kirurgisen tehnyt keuhkosyöpä, joka on vain yksi lohko keuhkoissa. Osat, keuhkojen, jotka ovat jäljellä laajentaa täyttämään tilaan. Aikana lobectomy, kirurgi voi myös poistaa joitakin lähellä imusolmukkeiden.

  • Wedge resektio. Tämä on kaikkein konservatiivinen tyyppi leikkaus keuhkosyöpään. Se tapahtuu ihmisille, jotka eivät siedä enemmän suureen leikkaukseen. Esimerkiksi, jos sinulla on emfyseema, keuhkot eivät laajene hyvin, kun lobectomy. Kiila resektio, kirurgi poistaa vain itse kasvain ja pieni osa keuhkojen ympärillä, ei koko lohko. Mahdollisuudet keuhkosyöpä tulossa takaisin ovat korkeammat tämän tyyppinen leikkaus kuin lobectomy.

  • Pneumonectomy. Tämäntyyppinen leikkaus oli kerran tavanomaista hoitoa keuhkosyöpään. Sillä, koko keuhko, joka on vaikuttanut poistetaan. Nyt, kirurgit vain tehdä pneumonectomy jos kasvain ei voida täysin poistaa lobectomy.

Video-avusteinen thoraxkirurgian (astiat) on uudempi ja vähemmän invasiivisia menettely hoitoon varhaisessa vaiheessa keuhkosyöpään, erityisesti kasvaimen pienempi kuin 3-4 senttimetriä. Erityisesti koulutettu kirurgit aseta ohut putki, jolla on pieni videokamera päähän pienen aukon kautta rinnassa. Kaksi tai kolme muuta pientä aukot tehdään rinnassa jotta lääkäri lisätä välineitä poistaa kasvain. Tämä menettely edellyttää yleensä vähemmän kipua leikkauksen jälkeen ja lyhyempi sairaalassa. Paranemisasteella jälkeen VATS näyttää olevan samanlainen kuin muut kirurgisesti.