Nipala

Kohdunkaulan syöpä

Oireet: kohdunkaulan syöpä

Kohdunkaulan syöpä on yleisin syöpä naisen sukuelimiin, erityisesti kohdunkaula. Kohdunkaulan syöpä on kolmanneksi yleisin syöpä naisilla maailmassa. Kuitenkin rutiininomaista käyttöä Papa-seulonta on tehnyt huomattavasti harvinaisempaa Euroopassa, mukaan National Institutes of Health (Lähde: NIH ).

Kohdunkaula on elin, joka tarjoaa välinen aukko emättimeen ja kohtuun. Normaalisti solut naisen kohdunkaula, jotka ovat vanhoja tai vahingoittuneita pysähtyy jakamalla ja kuolevat. Nämä solut korvataan terveitä nuoria soluja. Aikaisintaan syövän vaiheessa kohdunkaulan syöpä syntyy, kun vanhoja tai vaurioituneita soluja edelleen jakaa pintakerroksessa kohdunkaula. Tätä kutsutaan kohdunkaulan dysplasia. Kun kohdunkaulan dysplasia ei hoideta, se voi kasvaa ja levitä syvemmälle kudoksiin kohdunkaula, kehittyy kohdunkaulan syöpä.

Lue lisää kohdunkaulan syövän ›

Hoito: kohdunkaulan syöpä

Lääkäri voi suositella erityistä hoitoa. Tai hän voi tarjota sinulle mahdollisuuden valita kumpi haluat seurata. Mutta useimmissa tapauksissa, leikkaus tai sädehoito tarvitaan. Keskustele lääkärisi kanssa ja muille terveydenhuollon ammattilaisille kysymyksiä ja huolenaiheita, joita teillä on hoitovaihtoehtoja. Kysy kuinka menestyksekäs hoito odotetaan olevan ja mitä sen riskit ja haittavaikutukset voivat olla. Ota aikaa sinun täytyy tehdä parhaan päätöksen sinulle.

Lääkärit ovat myös löytää uusia tapoja hoitaa kohdunkaulan syöpä. Nämä uudet menetelmät ovat testattu kliinisissä kokeissa. Ennen hoidon aloittamista, sinun pitäisi kysyä lääkäriltäsi, onko kliinisissä tutkimuksissa kannattaa harkita.

Lue lisää Kohdunkaulansyövässä ›

Eläminen: olet vaarassa kohdunkaulan syöpä?

Ei todellakaan mitään keinoa tietää varmasti, jos aiot saada kohdunkaulan syöpä. Tietyt tekijät voivat tehdä sinulle todennäköisesti saada kohdunkaulan syöpään kuin toinen nainen. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Kuitenkin vain siksi, sinulla on yksi tai useampi riskitekijä ei tarkoita saat kohdunkaulan syöpä. Itse asiassa, voit olla kaikki riskitekijät ja silti saa kohdunkaulan syöpä. Kohdunkaulan syöpä, se on harvinaista saada tauti jos sinulla ei ole tunnettuja riskitekijöitä, mutta se on mahdollista.

Lisätietoja elää kohdunkaulan syöpä ›