Nipala

Kohdunkaulan syöpä riskinarviointi

Kohdunkaulan syöpä oli aikoinaan yksi yleisimmistä syistä syövän kuolemaan naisten keskuudessa Euroopassa, mutta nykyään monet kohdunkaulan syöpä ehkäistään laaja käyttö Papa-testin.

Kaksi rokotteet ovat myös saatavilla infektion estämiseksi joidenkin kantojen ihmisen papilloomaviruksen (HPV), suurin syy kohdunkaulan syöpä. Rokotteita on hyväksytty naisilla (ja miehet) ikäisille 9-26.

Kohdunkaulan syöpä on taipumus kehittyä keski-iän suurin osa naisista on diagnosoitu kohdunkaulan syöpä ennen 50 vuoden ikää, noin 20 prosenttia on yli 65-vuotiaita (European Cancer Society, 2010 tilasto). Varhainen kohdunkaulan syövän ja syövän sairaudet kohdunkaula ei ole mitään oireita. Tämä arviointi auttaa määrittämään suhteellinen riski kohdunkaulan syövän. Tämä arvio on voimassa vuotiaiden naisten 21 ja 69, joilla on ollut yhdynnässä vähintään kerran ja joilla ei ole ollut kohdunpoisto poistaminen kohdunkaula.

Kuinka vanha olet?
Kuinka vanha olit, kun ensimmäisen kerran ollut yhdynnässä? 17 tai nuorempi 18-vuotias
Oletko ollut yhdynnässä useamman kuin yhden kumppanin? Kyllä Ei
Kun oli viimeisin Papa-testin? Viimeisen 2 vuotta Yli 2 vuotta sitten En ole koskaan ollut Papa-testin
Onko sinulla suvussa (äiti tai siskot) kohdunkaulan syöpä tai kohdunkaulan dysplasia? Kyllä Ei
Ole hyvä ja tarkista ruutu, jos joskus diagnosoitu: Kondylooma (kutsutaan myös HPV tai ihmisen papilloomavirus) Sukupuolielinten herpes (kutsutaan myös HSV tai herpes simplex-virus) AIDS tai HIV (immuunikatoviruksen) Chlamydia Mikään edellä
Tupakoitko? Kyllä Ei
Syötkö kahta tai useampaa kuppia hedelmiä ja vihanneksia useimpina päivinä? Kyllä Ei

Tulokset

Tietojen perusteella voit mikäli sinulla on yksi tai useampi riskitekijä kohdunkaulan syövän. Riskitekijä on jokin sairaus tai käyttäytyminen, joka lisää todennäköisyyttä sairastua. Ottaa riskitekijä ei välttämättä tarkoita voit kehittää tauti kuitenkin. Tietäen mitä riskitekijöitä ovat auttaa terveydenhuollon tarjoaja aikataulu asianmukaiset seulonnat ja suosittelen ehkäiseviä toimenpiteitä.

Kohdunkaulan syöpä, ensisijainen riskitekijä on infektio tiettyjen korkean riskin HPV tai ihmisen papilloomavirus, joka aiheuttaa sukupuolielinten syyliä. Muita toissijaisia ​​riskitekijöitä myös kuvaan. Perustuu vastauksia arvioinnin riskitekijöitä, jos jokin, on lueteltu alla.

Antamasi tiedot viittaavat siihen, että sinulla on mitään yhteisiä riskitekijöitä kohdunkaulan syövän käsitellä tässä arvioinnissa. Tulokset osoittavat seuraavat ehkäiseviä tekijöitä, jotka vähentävät todennäköisyyttä kehittää kohdunkaulan syövän eriasteisia:

Ensisijainen riskitekijä:

 • Sinulla on lääketieteen historian HPV-infektio. Infektio tiettyjen korkean riskin HPV-tyypit on tärkein riskitekijä kohdunkaulan syövän. Useimmat naiset diagnosoitu kohdunkaulan syöpä on tämä virus. Kohdassa "Riskitekijät Kohdunkaulan syöpä "alla lisätietoja tästä riskitekijä.

Toissijainen riskitekijä (t):

Tulokset osoittavat, sinulla on yksi tai useampi toissijainen riskitekijöitä kohdunkaulan syövän:

 • Olet ollut yhdynnässä ennen ikää 18. Yhdynnässä nuorena pidetään riskitekijänä, koska se lisää mahdollisuuksiasi sairastua HPV.
 • Olet ollut yhdynnässä useamman kuin yhden kumppanin. Seksi useamman partnerin kanssa pidetään riskitekijänä, koska se lisää mahdollisuuksiasi sairastua HPV.
 • Sinulla on HIV tai AIDS. HIV-infektio tuo naisia ​​enemmän vaarassa sairastua HPV.
 • Sinulla on lääketieteen historian klamydia.
 • Sinulle on diagnosoitu sukupuolielinten herpes. Joidenkin tutkimusten mukaan HPV voi helpommin tarttua kohdunkaula joillakin naisilla, joilla on myös herpesvirus HSV-2.
 • Sinulla on suvussa kohdunkaulan syöpä tai kohdunkaulan dysplasia. On näyttöä siitä, että geneettiset tekijät ovat mukana kehittämässä joitakin kohdunkaulan syövistä.
 • Olet vuotias. Kohdunkaulan syövän riski ikävuoden jälkeen 30.
 • Poltat. Syöpää aiheuttavia kemikaaleja on löydetty kohdunkaula naisista tupakoi.
 • Sinun ruokavalio puuttuu hedelmiä ja vihanneksia.

Tulokset osoittavat myös seuraavat ehkäiseviä tekijöitä, jotka vähentävät riskiä kohdunkaulan syövän eriasteisia:

 • Sinulla ei ollut yhdynnässä ennen olit 18-vuotias. Yhdynnässä nuorena pidetään riskitekijänä, koska se lisää mahdollisuuksiasi sairastua HPV.
 • Sinulla on ollut yhdynnässä vain yksi kumppani. Seksi useamman partnerin kanssa pidetään riskitekijä kohdunkaulan syövän, koska se lisää mahdollisuuksiasi sairastua HPV.
 • Sinulla on ollut Papa-testin viimeisen kahden vuoden aikana. Ottaa papakokeiden suosittelemaa teidän terveydenhuollon tarjoaja on tärkein ennaltaehkäisevä toimenpide kohdunkaulan syöpä. Suositellaan taajuudet Pap testaus vaihtelevat jokaisen naisen olosuhteissa. Katso "tärkeää seuloa" alla erityiset suuntaviivat.
 • Et tupakoi.
 • Syöt terveellistä määrän hedelmiä ja vihanneksia.

Ymmärrystä riskitekijät kohdunkaulan syövän

Tärkein riskitekijä kohdunkaulan syövän saaneen ihmisen papilloomaviruksen (HPV). Useimmat naiset diagnosoitu kohdunkaulan syöpä on tämä virus. HPV vyörytetään läpi iholle tartunnan kehon osaa, yleensä tai lähellä sukupuolielimet, ACS sanoo. Riskiä saada tämä virus kasvaa, jos harrastat seksiä jo varhain, jos sinulla on useampi kuin yksi seksuaalisen kumppani elämäsi aikana, jos kumppani on ollut useita sukupuolta olevat kumppanit, tai jos harrastat seksiä ympärileikkaamaton miehillä.

HPV viittaa ryhmä yli 100 eri viruksia, jotka aiheuttavat sukupuolielinten syyliä. Vain muutama näistä viruksista aiheuttaa kohdunkaulan syöpää, noin puolet kaikista kohdunkaulan syövistä johtuu vain kahdenlaisia, HPV 16 ja HPV 18, ACS sanoo. Silti useimmat naiset, jotka ovat saaneet nämä tyypit HPV eivät kehity kohdunkaulan syöpä.

HPV-infektio ei aina aiheuta syyliä tai muita oireita, joten voit siirtää sen toiselle henkilölle tietämättään. Vaikka kondomit suojaavat monet sukupuolitaudeilta ( sukupuolitaudeilta ), ne eivät tarjoa täydellistä suojaa HPV, ACS sanoo. Tämä johtuu siitä, että HPV voi siirtyä ihokosketuksen tartunta-alueella on elin, joka ei voi kuulua kondomin kanssa. Vaikkei syylät ovat läsnä, HPV voi sijaita ihon ja välitetään. Rokote, joka suojaa HPV-16 ja 18 on määrä hyväksyä lähiaikoina.

Mukaan Euroopan Cancer Society (ACS), muita tekijöitä, jotka lisäävät riskiä kohdunkaulan syövän ovat:

 • HIV-infektio. HIV, virus, joka aiheuttaa aidsia, vahingonkorvausta kehon immuunijärjestelmää. Tämä asettaa nainen suurempi riski HPV-infektio, joka voi lisätä riskiä kohdunkaulan syövän, ACS sanoo.
 • Klamydia. Klamydia on yleinen sukupuolitauti muutamia oireita. Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että menneet tai nykyiset klamydia infektio voi laittaa nainen on suurempi riski kohdunkaulan syöpään.
 • Sukupuolielinten herpes. Jotkut tutkimukset osoittavat, että tartunnan HSV-2 joillakin naisilla voi auttaa ihmisen papilloomaviruksen tartuttaa kohdunkaula.
 • Suvussa kohdunkaulan syöpä tai kohdunkaulan dysplasia. Naisten jonka äiti tai sisaria on ollut kohdunkaulan syöpä tai kohdunkaulan dysplasia, on suurempi riski itsensä kohdunkaulan syövän. On esitetty, joidenkin tutkijoiden että jotkut naiset eivät voi taistella HPV-infektio sekä muut vuoksi perinnöllinen sairaus.
 • Tupakointi. Naiset, jotka tupakoivat ovat noin kaksi kertaa todennäköisemmin kuin tupakoimattomien saada kohdunkaulan syöpä. Tupakansavu sisältää monia syöpää aiheuttavia kemikaaleja, joita toteutetaan koko elimistöä veren. Näitä kemikaaleja on löydetty kohdunkaula naisista tupakoi.
 • Huono ruokavalio. Naiset, jotka kuluttavat muutamia hedelmiä tai vihanneksia voi olla suurempi riski saada kohdunkaulan syöpä.

Tärkeää seuloa

Lisääntynyt käyttö Papa-testin on vähentänyt dramaattisesti kuolemia kohdunkaulan syöpään. Papakokeiden löytää varhain syöpiä tai muutoksia kohdunkaulan soluissa, joka voi johtaa syöpään. Kohdunkaulan syöpä kehittyy hitaasti, yleensä ottaen vuotta edetä syövän taudin syöpä. Monille naisille, syövän muutokset eivät etene syövän tai menee pois ilman hoitoa. Syövän sairauksia voidaan hoitaa, estää syövän kehittymisen.

Euroopan Cancer Society suosittelee, että:

 • Kaikki naisten keskimääräinen riski olisi papakokeiden alkaa 21-vuotiaana.
 • Naiset vuotiaille 21 ja 29 pitäisi olla Papa-testin 3 vuoden välein.
 • Vuotiaiden naisten 30 ja 65 pitäisi olla Papa-testin sekä HPV-testi (nimeltään "co-testaus") 5 vuoden välein. Tämä on ensisijainen lähestymistapa, mutta se on myös hyväksyttävää edelleen papakokeiden yksin 3 vuoden välein.
 • Naiset yli 65-vuotiaana, joilla on ollut säännöllinen seulonta normaalia tuloksia ei pitäisi seuloa kohdunkaulan syöpä. Kun seulonta on pysähtynyt, se ei pidä aloittaa uudelleen.
 • Nainen, joka on ollut kohdunpoisto (poistaen kohdunkaula) syistä, jotka eivät liity kohdunkaulan syövän ja joka ei ole ollut kohdunkaulan syöpä tai vakava precancer ei pitäisi seuloa.
 • Nainen, joka on rokotettu HPV pitäisi silti noudattaa seulonta suosituksia hänen ikäryhmässä.

Vinkkejä tarkka Papa-testin

Voit varmistaa, että Papa-testin tulokset ovat tarkkoja, ACS sanoo välttää seuraavasti:

 • Aikataulutus testi, kun sinulla on kuukautiset.
 • Douching kahden päivän kuluessa (48 tuntia) oman testin.
 • Yhdyntää kahden päivän kuluessa (48 tuntia) oman testin.
 • Tamponien käyttöä, emättimen lääkkeitä, vaahdot, voiteet, tai hyytelöt kahden päivän kuluessa (48 tuntia) oman testin.

Papa-testin, lantion tentti: ero

Lantion tentti ei ole Papa-testin, mutta molemmat ovat tehneet saman toimiston vierailun. Papa-testin tulos tehdään yleensä ensin. Sillä Papa-testin, terveydenhuollon tarjoaja lisää väline nimeltä speculum emättimeen pitämään sitä avoimena, sitten varovasti naarmuilta tai harjat kohdunkaula yhden uuden välineen poistaa pieni määrä soluja. Tämä näyte lähetetään laboratorioon. HPV-testi voidaan tehdä samaan aikaan, kun Papa-testin. Aikana lantion tentti, terveydenhuollon tarjoaja tarkistaa terveyden naisen kohtu ja munasarjat tunnustelemalla ne läpi vatsan. Tenttiin, toimittaja lisää kaksi sormea ​​emättimeen ja painaa vakaan kohtu, toisaalta työntää vatsa tuntea kohtu ja munasarjat. Lantiotutkimus voi löytää kohdunkaulan syövän alkuvaiheessa tai epänormaali kohdunkaulan soluissa.

Kohdunkaulan syövän hoitoon

Terveydenhuollon ammattilaiset saattavat antaa yksi seuraavista hoitoja syövän muutoksia kohdunkaulan tai syövän löytyy vain uloin kerros solujen kohdunkaula (syöpä, joka ei ole tunkeutunut syvemmälle kudoksiin):

 • Cryosurgery. Epänormaali solut kohdunkaula tapetaan jäädyttämällä ne.
 • Laserleikkausta. Lasersäde polttaa pois poikkeavia soluja tai poistaa pieni pala kudosta tutkittavaksi.

Kokeneemmille syöpiä, kartio biopsia voidaan tehdä ensin määriteltävä syöpädiagnoosin. Kartio koepala (conization), kartion muotoinen pala kudosta poistetaan kohdunkaula. Hoito kokeneemmille syöpiä voidaan kohdunpoisto, sisäinen tai ulkoinen säteily, kemoterapiaa, tai näiden yhdistelmä.

Tämä tieto ei ole tarkoitettu korvaa ammatti terveydenhuoltoon. Aina yhteyttä terveydenhuollon tarjoaja koskevia neuvoja terveydelle. Vain terveydenhuollon tarjoaja voi tehdä perusteellinen sairauden riskinarviointi tai onko sinulla kohdunkaulan syöpä.

Viitteet kohdunkaulansyövän

National Cancer Institute

Tämä arvio ei ole tarkoitus korvata arviointia terveydenhuollon ammattilainen.