Nipala

Mitä tietää kemoterapiaa kohdunkaulan syövän

Saatat saada kemoterapiaa hoitoon kohdunkaulan syöpä. Tämä on käyttö syöpälääkkeiden. Huumeet tappaa tai hidastaa syövän kasvu.

Kemoterapia käytetään usein, kun kohdunkaulan syöpä on levinnyt muihin kehon osiin. Sinulla voi olla yhdessä näiden muiden hoitojen.

  • Säteilyn auttaa säteilylle toimivat paremmin. Tämä saattaa alentaa mahdollisuus, että syöpä tulee takaisin. Lääkäri voi suositella tätä turvatoimenpiteenä vaikka hän uskoo useimpien syöpä on mennyt.

  • Leikkaus, ennen sitä tai sen jälkeen. Tämä tapahtuu silloin, kun leikkaus ei yksin kohdella kaikkia syöpä.

Asiantuntija, joka kohtelee sinua kemoterapia kutsutaan gynekologinen onkologi tai lääketieteen onkologi. Kemoterapiaa kohdunkaulan syövän kuluttaa tavallisesti enemmän kuin yksi lääke.

Haluat ehkä tietää, mitä lääkkeitä olet ottaen jos saat solunsalpaajahoitoa. Haluat ehkä tietää niiden yleisiä haittavaikutuksia. Lääkärin ja sairaanhoitaja antaa tiedot hoidon.

Kemoterapiaa kohdunkaulan syöpä on systeemistä hoitoa. Tämä tarkoittaa se kulkee läpi koko kehon.

Tässä syy systeeminen hoito on hyvää. Huumeet kulkevat melkein koko vartaloa, joten he voivat tappaa syöpäsolut ovat levinneet. Leikkaus ja säteily tappaa vain soluja tietystä paikasta, joka oli käsitelty. Tämä tarkoittaa, että ne eivät tappaa kaikki syöpäsolut niihin on joutunut tällä alueella. Nämä pakenivat solut voivat kasvaa eri osa kehosta. Levinnyt syöpä on usein vaikeampi hoitaa. Jos syöpä on levinnyt, sinun tulee lähes aina kemoterapiaa. Tämä voi olla totta, vaikka olisit leikkaus poistaa kohdunkaulan syöpä.