Nipala

Kolesteroli

Kolesteroli tosiasiat

Kolesteroli ja muut rasvat kuljetetaan verenkiertoon muodossa pallomaisia ​​hiukkasia kutsutaan lipoproteiinien. Kaksi yleisimmin tunnettu lipoproteiinien ovat LD-lipoproteiinien (LDL) ja high-density-lipoproteiinien (HDL). Lue lisää kolesterolia ›

Oireita korkea kolesteroli

Korkea veren kolesteroli ei aiheuta oireita, niin monet ihmiset eivät tiedä, että heidän kolesteroliarvot ovat liian korkeat, kunnes se on aiheuttanut oireita sydän-ja verisuonitauteihin. Siksi on tärkeää selvittää, mitä kolesterolitaso. Jos taso on korkea, voit ryhtyä toimiin sen vähentämiseksi, ja siten vähentää riskiä sairastua sydän-ja verisuonitautien tai kuolla sydänkohtaukseen, jos sinulla on jo sydänsairaus.

Pidä kolesterolin terve rajoissa on tärkeää sinulle mitään väliä mitä ikäsi tai sukupuoli, onko sinulla CVD vai ei. Jokainen ikä 20 ja vanhemmat pitäisi olla veren kolesteroli testi vähintään kerran viidessä vuodessa. Tarkin testi on "lipoproteiini-profiili", joka on tehty paaston jälkeen.

Lue lisää kolesterolitasoa ›

Kohonneen kolesterolin

Making terveiden elämäntapojen muutoksia yksin riitä auttaa joitakin ihmisiä saavuttamaan kolesteroli tavoitteet määräämä lääkäriin. Toiset kuitenkin täytyy ottaa kolesterolia alentava lääkitys, samoin.

Lisätietoa hoitoon korkea kolesteroli ›

Eläminen korkea kolesteroli

Olemme kaikki kuulleet varoitus: Vaikka ne maistuvat todella hyvältä, mene helposti cheeseburgers, makkaraa, paistettuja ruokia, leivonnaisia ​​ja jäätelöä. Nämä elintarvikkeet ovat runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, joka voi nostaa veren kolesterolia vaaralliselle tasolle. Mutta entä hyvä uutinen? Mitkä elintarvikkeet ovat hyviä kolesterolia - ja terveellistä sydämesi?

Lisätietoja elää kolesteroli ›