Nipala

Sydämesi tähden, alentaa kolesterolia

Siellä on paljon uutisia kolesteroli näinä päivinä, ja hyvästä syystä. Korkea kolesteroli edistää sydänsairauksia, joka tappaa enemmän ihmisiä kuin kaikki syövät yhteensä.

Mikä on kolesteroli?

Kolesteroli on vahamainen, fatlike aine että elimistö - pääasiassa maksassa - tuottaa. Kolesteroli on käytetty tehdä joitakin hormonien, D-vitamiinin ja sappihappojen, jotka auttavat sulattamaan rasvaa. Kolesteroli on myös tarkoitus rakentaa terveen solun kalvot (seinät) ja aivojen, hermojen, lihakset, iho, maksa, suolet ja sydän. Se kestää vain pieni määrä kolesterolin vastaamaan kaikkiin näihin tarpeisiin. Kehosi tekee tarpeeksi, sinun ei tarvitse saada kolesterolia ruokavalioosi.

Miksi korkea kolesteroli epäterveellistä?

Kolesteroli aiheuttaa ongelmia ainoastaan, kun on liian paljon veressä. Yli kolesteroli on talletettu limakalvon verisuonia, mukaan lukien verisuonia, jotka ruokkivat sydänlihas. Tämä rajaa alueen sisällä valtimo, jonka kautta veri virtaa. Korkea veren kolesteroli itsessään ei aiheuta oireita, niin monet ihmiset eivät tiedä, että heidän kolesteroliarvot ovat liian korkeat.

Sinulla pitäisi olla kolesteroli tarkastetaan vähintään joka viides vuosi, alkaen 20-vuotiaana. Tarkin testi on lipoproteiiniprofiili, verikoe tietyn paaston jälkeen yhdeksän 12 tuntia. Testi antaa sinulle nämä tiedot:

 • Sinun kokonaiskolesteroli

 • LDL ("huono") kolesteroli, tämä kolesteroli on mitä talletetaan valtimoissa

 • HDL ("hyvä") kolesteroli; tämä kolesteroli auttaa pitämään talletukset kertymistä valtimoiden

 • Triglyseridiarvot, nämä ovat toisessa muodossa rasvaa veressä

Jopa ilman lipoproteiiniprofiili, voit saada käsityksen kolesterolin terveydelle, jos tiedät kokonaiskolesterolia ja HDL-kolesteroli. Nämä tasot voidaan määrittää ei-paasto kolesteroli testi usein annetaan ostoskeskuksissa tai terveyteen messuille. Jos kokonaiskolesteroli on 200 mg / dl tai enemmän, tai jos HDL-kolesteroli on alle 40 mg / dl, sinun pitäisi kysyä lääkäriltäsi saada täydellinen lipoproteiiniprofiili.

Kokonaiskolesteroli

Kokonaiskolesteroli tasolla 200 mg / dl ja 239 mg / dl pidetään rajatapaus korkea, 240 mg / dl ja yli on suuri.

HDL (HDL-kolesteroli)

HDL-taso on alle 40 mg / dl miehillä ja 50 mg / dl naisilla on alhainen, 60 mg / dl ja yli pidetään optimaalisena. Mitä korkeampi HDL-kolesteroli, sen parempi, koska se suojaa sydänsairaus.

LDL (LDL-kolesteroli)

National Heart, Lung, ja Blood Institute tunnistaa 100 mg / dl, koska optimaalinen LDL taso. LDL taso 130-159 mg / dl pidetään rajatapaus korkea, 160 mg / dl ja edellä on korkeasta hyvin korkeaan. Henkilöille, joilla tiedetään olevan sydänsairaus, kolesterolin tason tavoitteet ovat tiukempia, kysy lääkäriltäsi, mitä ne ovat. Ottaa korkea LDL-kolesteroli voi aiheuttaa rasva plakin muodossa pitkin sisäosat valtimoiden seinämiin. Tämä tekee verisuonia kapeampi ja jäykempi. Kapeampi valtimoiden tarkoittaa vähemmän tilaa veren virtausta - kuten osittain tukossa putkeen. Tämä prosessi, jota kutsutaan ateroskleroosin, kehittyy pitkän ajan. Se on erityisen vaarallista, jos se kapenee alukset sydän ja aivot, luoda merkittävä riski sydänkohtaus ja aivohalvaus. Kertyminen kolesterolin jalkojen valtimoissa voi aiheuttaa jalka-ja kipu ja kävelyn vaikeutumista.

Mikä aiheuttaa korkea kolesteroli?

Perinnöllisyys on tärkein tekijä, joka määrittää kolesterolia. Sitten, riippuen geneettinen meikkiä, ruokavalio on vuorossa riskitekijänä korkea kolesteroli. Elintarvikkeet, jotka sisältävät kolesterolia, tyydyttyneitä rasvoja tai trans-rasvoja kaikki edistää oman kokonaiskolesterolia allas. Oikeanlaista geenien käsitellä kolesteroli ei yleensä ole ongelma käsittely säännöllinen rasva ruokavaliota. Jotta suuri osa väestöstä on kuitenkin huono ruokavalio ajaa kolesteroli ylös.

Monia elintarvikkeita, jotka ovat peräisin eläimistä ovat korkea sekä tyydyttynyttä rasvaa ja kolesterolia. Joitakin ei-eläinten ruoat sisältävät runsaasti tyydyttyneitä rasvoja, ja nämä ovat elintarvikkeet tehty kookos ja palmu öljyt ja trans-rasvoja, tai hydratut kasviöljyt kuten lyhentäminen ja margariinia.

Nämä ovat muita tekijöitä, jotka vaikuttavat oman kolesterolitasoa:

 • Paino. Ylipaino yleensä nostaa LDL-kolesterolia. Laihdutus voi alentaa LDL taso, sekä triglyseridiarvot, ja lisätä HDL-kolesterolia.

 • Liikunta. Getting säännöllinen liikunta voi alentaa LDL-kolesterolia ja nostaa HDL-kolesterolia.

 • Ikä ja sukupuoli. Asti vaihdevuodet, naiset yleensä pienempi yhteensä kolesteroliarvot kuin miesten. Ikävuoden jälkeen 50, naisilla on usein korkeammat yhteensä kolesteroliarvot kuin miehet samanikäisiä. Sekä miehille että naisille, kokonaiskolesteroli nousee vasta noin 65-vuotiaana.

 • Alkoholi. Vaikka alkoholi lisää HDL-kolesterolia, sillä ei ole vaikutusta LDL-kolesterolia, ja liiallinen alkoholin käyttö nostaa triglyseridejä. Liika alkoholi vahingoittaa myös maksa, aivot ja sydän.

Päätavoitteena kolesterolia alentava kohtelu on alentaa LDL taso riitä vähentämään riskiä sairastua sydänsairauksiin tai ottaa sydänkohtaus. Suurempi riski, alentaa LDL tavoite on.

Mitä sinun pitäisi syödä?

Syödä sydän-terveellistä ruokavaliota, sinun täytyy leikata elintarvikkeiden korkea tyydyttyneitä rasvoja, kuten paistettuja ruokia, punaista lihaa, lihavalmisteita (leikkeleitä ja makkaraa), joitakin juustoja ja useimpien kaupallisesti valmis leivonnaisia ​​(muffinsseja, evästeet, munkkeja). Kaupalliset elintarvikkeiden valmistajat ovat vastanneet terveysnäkökohdat vähentämällä tyydyttyneitä rasvoja ja transrasvoja tuotteissaan. Muista tarkistaa ravitsemus tarroja elintarvikkeita ostat jotta saat mahdollisimman vähän tyydyttyneitä ja transrasvoja.

Vähän tyydyttyneitä-rasvaa, vähän kolesterolia syöminen suunnitelma on alle 7 prosenttia kaloreita tyydyttynyttä rasvaa ja vähemmän kuin 200 mg kolesterolia päivässä. Tämä suunnitelma vaatii vain tarpeeksi kaloreita pitämään toivottavaa paino ja välttää painonnousua. Jos vähentää tyydyttyneen rasvan ja kolesterolin saanti ei laske LDL tarpeeksi, sinun pitäisi lisätä määrä liukoista kuitua ruokavalioosi.

Kala on hyvä valinta terveellistä ruokavaliota. Monet lajit sisältävät runsaasti omega-3 rasvahappoja, jotka voivat auttaa alentamaan veren kolesterolia ja verenpainetta ja vähentää riskiä vaarallista veren hyytymistä. Kylmän veden ja rasvaisista kaloista, kuten lohi ja silli, sisältävät eniten omega-3.

Sinun pitäisi myös syödä enemmän kasviksia, hedelmiä ja täysjyvätuotteita kuten kaurapuuroa ja ohraa. Ne sisältävät kuitua, joka täyttää sinut, ja myös rajoittaa rasvan saanti mahdollistaa samalla myös ravinteita tarvitset.

Jos syöt punaista lihaa, tässä on muutamia tapoja vähentää rasvaa luopumatta maku:

 • Vähennä lihan resepti.

 • Tarjoile pienempiä annoksia liha ja lisää kasviksia, viljaa ja hedelmiä aterian.

 • Valitse laiha leikata kun ostaa lihaa. Termit "pyöreitä" ja "lanne" osoittavat vähemmän rasvaa.

 • Trimmaa kaikki näkyvä rasva lihasta ennen valmistusta.

Muita vinkkejä vähentää kolesterolia

 • Liikunta. Säännöllinen liikunta - 30-60 minuuttia useimmat, elleivät kaikki päivää - on suositeltavaa kaikille. Se voi auttaa lisäämään HDL ja alentaa LDL-kolesterolia. Aikuisille CDC suosittelee 150 minuuttia kohtalaisia ​​aerobista toimintaa joka viikko ja lihas-vahvistamalla toimintaa kahden tai useamman päivän viikossa.

 • Ylläpitää terveellistä painoa. Laihdutus jos olet ylipainoinen voi alentaa LDL-kolesterolia.

 • Hallitsemaan verenpainetta.

 • Älä tupakoi.

 • Harkitse lääkitys. Jos kolesterolin taso on edelleen korkea kuusi kuukautta sen jälkeen muutat elämäntapa, kysy lääkäriltäsi saatavilla lääkkeitä, jotka voivat alentaa kolesterolia 25-60 prosenttia. Lääkitys on pakollinen kolesteroli 300 mg / dl tai enemmän ja yleensä suositella henkilöille, joilla kolesteroli 240 mg / dl tai enemmän, jotka eivät täytä kokonaiskolesteroli-ja LDL tavoitteensa ruokavalion ja liikunnan avulla.