Nipala

Kolesteroli oireita ja syitä

Korkea kolesteroli ei ole oireita

Korkea veren kolesteroli ei aiheuta oireita, niin monet ihmiset eivät tiedä, että heidän kolesteroliarvot ovat liian korkeat, kunnes se on aiheuttanut oireita sydän-ja verisuonitauteihin. Lisätietoja korkea kolesteroli ›

Sydämesi tähden, alentaa kolesterolia

Siellä on paljon uutisia kolesteroli näinä päivinä, ja hyvästä syystä. Korkea kolesteroli edistää sydänsairauksia, joka tappaa enemmän ihmisiä kuin kaikki syövät yhteensä.

Kolesteroli on vahamainen, fatlike aine että elimistö - pääasiassa maksassa - tuottaa. Kolesteroli on käytetty tehdä joitakin hormonien, D-vitamiinin ja sappihappojen, jotka auttavat sulattamaan rasvaa. Kolesteroli on myös tarkoitus rakentaa terveen solun kalvot (seinät) ja aivojen, hermojen, lihakset, iho, maksa, suolet ja sydän. Se kestää vain pieni määrä kolesterolin vastaamaan kaikkiin näihin tarpeisiin. Kehosi tekee tarpeeksi, sinun ei tarvitse saada kolesterolia ruokavalioosi.

Lisätietoja alentaa kolesterolia ›

Ymmärtäminen lipidiprofiilia testi

Lipidiprofiilia lab testi, joka mittaa määrää tiettyjä rasvoja ja kolesterolia veressä. Korkea rasva-arvoihin voi johtaa sydänkohtaukseen tai aiheuttaa sydänsairauksia pahenee. Sinun pitäisi olla lipidiprofiilia vähintään kerran vuodessa.

LDL ("huono") kolesteroli on oltava alle 100 mg / dl, ja triglyseridit (myös "huono") tulisi olla alle 150 mg / dl. HDL ("hyvä") kolesteroli pitäisi olla suurempi kuin 40 mg / dl.

Jos sinulla on diabetes ja diagnosoitu sydänsairaus tai etenevä sepelvaltimotauti, palveluntarjoaja voi valita alentaa LDL tavoite-alle 70 mg / dl.

Lue lisää lipidiprofiilia testit ›