Nipala

Laajentuneen eturauhasen

Eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun

BPH (kutsutaan myös eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun) on sairaus, jossa eturauhanen tulee hyvin laajentuneen ja saattaa aiheuttaa ongelmia, jotka liittyvät virtsaaminen. Lue lisää BPH tai eturauhasen liikakasvuun ›

BPH ja muiden yhteisten eturauhasen ongelmia

Monet miehet ovat ongelmia eturauhasen jossain vaiheessa elämäänsä. Eturauhanen on osa miesten sukuelimiin. Se sijaitsee vain alle virtsarakon. Eturauhasen ympäröi virtsaputken (putki, joka kuljettaa virtsan pois kehosta). Kun ilmenee ongelmia eturauhasen, virtsarakon ja virtsaputken ovat usein vaikuttaa samoin. Virtsateiden oireita voi aiheuttaa. Yleisin eturauhasen ongelmia on kuvattu alla.

Lue lisää BPH ja muut eturauhasen ongelmia ›

Virtsatieinfektioita miehet

Miehet voivat saada erilaisia ​​virtsatietulehduksia (virtsatieinfektioita). Tietäen millaisia ​​infektio sinulla saattaa auttaa estämään tulevia virtsatieinfektioita.

Eturauhastulehdus

Eturauhastulehdus on tulehdus eturauhasen. Virtsatietulehdus on yleinen syy eturauhastulehdus. Mutta se ei ole ainoa syy. Saatat olla usein tarve virtsata, kuumetta tai kirvelyä virtsatessa. Tai voi olla tarjouksen eturauhasen tai epämääräinen paineen tunne. Eturauhastulehdus käsitellään erilaisia ​​lääkkeitä, riippuen aiheuttaa.

Lue lisää virtsatieinfektioita miehet ›

Anatomia eturauhanen

Eturauhanen on noin pähkinän kokoinen ja ympäröi kaulan miehen virtsarakon ja virtsaputken - putki, joka kuljettaa virtsan rakko. Se on osittain lihaksikas ja osittain rauhas, jossa kanavat avaaminen osaksi eturauhasen osa virtsaputken. Se koostuu kolme lohkoa: keskusta lohko, jossa yksi lohko kummallakin puolella.

Lue lisää anatomia eturauhanen ›

Miehet yli 50 tarvitsevat vuotuinen eturauhasen tentti

Eturauhassyöpä on yleisin syöpä miehillä. Se vaikuttaa noin 230000 miestä vuosittain. Se on numero kaksi tappaja, jossa 29200 kuolemantapausta vuosittain. Se muodostaa yli 30 prosenttia kaikista uusista syöpätapauksista miehillä.

"Miehet yli 50-vuotiaiden täytyy olla niiden eturauhanen tarkistetaan joka vuosi", sanoo Paul H. Lange, MD, tunnettu Seattle urologi, kirurgi, ja alan tutkijana eturauhassyövän. "Jos olet Afrikkalainen Euroopan tai on suvussa eturauhasen syöpä, sinun tulisi tarkistaa vuosittain alkaa ikä 45."

Lue, miksi miehet yli 50 täytyy vuotuinen eturauhasen tentit ›

Diagnosointiin ja hoitoon BPH

Diagnosoinnissa BPH sen aikaisemmissa vaiheissa voi alentaa riskiä sairastua tällaisten komplikaatioita. Viivästyminen voi aiheuttaa pysyviä virtsarakon vahinko, jota BPH hoito voi olla tehotonta. Lisäksi täydellinen anamneesi ja fyysinen tarkastus, diagnostisia menettelyjä BPH voivat olla esimerkiksi seuraavat:

  • digitaalinen peräsuolesta tentti (DRE) - menettely, jossa lääkäri lisää hansikkaat sormella peräsuolen tutkimaan peräsuolen ja eturauhasen merkkejä syöpä.
  • Munuaisten ultraääni - ei-invasiivisia testi, jossa anturi on kulunut yli munuainen tuottaa ääniaaltoja, jotka kimpoavat munuainen, lähettävät kuvan elintä videotaulu. Testiä käytetään määrittämään koko ja muoto munuaisten ja havaita massa, munuaiskivet, kysta, tai muu tukkeuma tai poikkeavuus.
Lue lisää diagnosointiin ja hoitoon BPH ›