Nipala

Eturauhassyöpä

Mikä se on?

Eturauhassyöpä tuloksia hallitsematon kasvu poikkeavien solujen eturauhanen. Tämä rauhanen tuottaa osa nestettä siemennesteen. Se sijaitsee alle virtsarakon ja edessä peräsuolessa, lähellä peniksen juureen.

Eturauhassyöpä on yksi yleisimmin diagnosoitu syöpiä Euroopan miehillä. Monet muut miehet ovat tauti, mutta ei ole diagnosoitu. Tämä johtuu siitä, että eturauhassyöpä on muutamia oireita esiintyy varhain.

Eturauhasen syöpä on yleinen, mutta se ei ole aina vaarallista. Tämä johtuu siitä, että se yleensä kasvaa hyvin hitaasti. Se vaikuttaa vanhemmat miehet, keski-ikä diagnoosin 70. Ja se on yleensä diagnosoidaan ennen kuin se aiheuttaa mitään oireita. Myös nämä miehet usein muita sairauksia, jotka voivat olla tärkeämpää hoitaa kuin syöpä, joka ei aiheuta oireita.

Kun eturauhasen solujen muuttua syöväksi (pahanlaatuinen), ne kasata yhteen, muodostaen pieniä "saaria" syövän eturauhasen. Monissa tapauksissa se kestää vuosia, jopa vuosikymmeniä, tämän paikallinen syövän levitä yli eturauhasen. Ja monet näistä syövistä voi koskaan levinnyt.

Tutkijat eivät tiedä tarkkaa syytä eturauhassyöpää. Mutta he ovat tunnistaneet useita tekijöitä, jotka nostaa miehen riski sairastua. Näitä ovat muun muassa:

 • Ikä. Autopsy tutkimukset miehiä, jotka kuolivat muista syistä ovat havainneet, että noin kolme neljäsosaa tai useampi niistä on jonkinasteinen eturauhassyövän iän 80. Nämä miehet eivät tiedä, heillä oli eturauhasen syöpä.

 • Race. Afrikkalainen eurooppalaiset miehet ovat todennäköisesti saada eturauhasen syöpä kuin muut miehet ja on diagnosoitu, kun syöpä on enemmän pitkälle. Ne ovat myös enemmän kuin kaksi kertaa niin todennäköisesti kuolee tautiin kuin valkoisia miehiä ja noin viisi kertaa suurempi todennäköisyys kuolla se kuin Aasian ihmiset.

 • Suvussa. Jos miehen isä tai veli on diagnosoitu eturauhasen syöpä, hänen syövän riski on kahdesta kolmeen kertaa suurempi kuin mies, joka ei ole perheenjäseniä sairauden kanssa. Tutkijat ovat tunnistaneet useita geneettisiä vikoja, jotka saattavat olla yleisempiä miehillä, joilla kehittää eturauhasen syöpä. Mutta yli kaiken, useimmat asiantuntijat sanovat, että perinyt viat aiheuttavat suhteellisen pieni määrä syöpiä.

 • Elämäntapa. Miehillä, jotka syövät paljon punaista lihaa tai rasvaisen maitotuotteet näyttävät suurempi riski eturauhasen syöpä. On vain vähän todisteita siitä, että ylipaino lisää eturauhassyövän riskiä. Kuitenkin lihavia miehiä ovat todennäköisesti kuolee tautiin kuin miehillä terveen painon.

Oireet

Sen alkuvaiheessa, eturauhasen syöpä aiheuttaa harvoin oireita. Itse asiassa useimmat miehet diagnosoitu eturauhasen syöpä ei ole mitään oireita. Lääkärit epäilevät, eturauhassyöpä, jos verikoe osoittaa korkeita eturauhasen antigeeni (PSA). Kuitenkin, jos syöpä leviää virtsarakon tai painaa virtsaputken, putki, joka kuljettaa virtsan pois kehosta, se voi aiheuttaa:

 • heikko virtsasuihkussa

 • tarvetta virtsata usein

 • voimakas tarve virtsata

 • kyvyttömyys virtsata

 • kipua tai kirvelyä virtsatessa

 • verta virtsassa tai siemennesteen

 • erektio, jotka ovat vähemmän yritys

 • lasku siemennesteen määrän ejaculated

 • kipua tai jäykkyyttä alaselässä, lantion tai reisien.

Jos eturauhasen syöpä leviää imusolmukkeisiin, luut, tai muissa elimissä, se voi aiheuttaa

Diagnoosi

Lääkäri kysyä oireesi, sairaushistoria, ja onko eturauhassyöpä kulkee perheessäsi. Lääkärisi haluaa tietää, onko sinulla on joskus todettu tulehtunut tai laajentuneen eturauhasen. Nämä sairaudet eivät ole syöpä. Kuitenkin näiden sairauksien oireita voi olla sama kuin oireet eturauhasen syöpä.

Lääkäri tutkii sinut ja tehdä digitaalinen peräsuolesta tentti (DRE) tuntea eturauhanen. Aikana DRE, lääkäri lisää hansikkaat, voideltu sormella peräsuoleen. Lääkäri voi tuntea kuuluvansa eturauhasen kautta peräsuolen seinään. Turvotus, kokkareet, yritys pilkut tai laajentuminen voi ilmoittaa eturauhasen syöpä.

Useimmissa tapauksissa eturauhasen syöpä havaitaan seulomalla taudin PSA-testi. PSA on proteiini, eturauhasen, jotka voidaan havaita veressä. Eturauhassyöpä voivat aiheuttaa suurempia määriä PSA vuotaa eturauhasen vereen.

Kerro lääkärillesi, jos otat mitään lääkkeitä hoitoon laajentuneen eturauhasen. Tietyt eturauhasen lääkkeitä, kuten finasteridi (Proscar) ja dutasteridi (Avodart), voi vaikuttaa PSA-testi tuloksia.

Vaikka lääkärit käyttävät PSA-testi eturauhassyövän toteamiseen, se ei anna lopullisen diagnoosin. Tämä johtuu muiden sairauksien, kuten laajentuneen eturauhasen, voi nostaa PSA-pitoisuutta. Itse asiassa useimmat miehet lievästi koholla PSA ei ole eturauhassyöpää. Myös jotkut miehet normaali PSA itse tehdä on syöpä.

Koska kohonnut PSA taso voi kehottaa hakemaan hoitoa, joka voi aiheuttaa virtsan ja seksuaalinen sivuvaikutuksia, monet lääkärit ja organisaatiot eivät suosittele rutiinia PSA. Sen sijaan he viittaavat siihen, että miehet ikään 50 ja vanhemmat puhua niiden lääkäreiden riskeistä ja seulonnan hyötyjä. Afrikkalainen eurooppalaiset miehet pitäisi puhua niiden lääkäreiden PSA alkaa ikä 40.

Jos PSA taso on korkea, tai jos DRE osoittaa mahdollinen ongelma, lääkäri voi määrätä lisää testejä, kuten eturauhasen koepalan. Tässä menettelyssä neulaa käytetään poistamaan pieniä kudoksen ylä-, keski-ja alaosat eturauhasen. Lääkärisi voi myös haluta ottaa kudosnäytteitä kaikki alueet, jotka kokivat epänormaalia DRE. Asiantuntija kutsutaan patologi tarkistaa sitten kudosnäytteiden syövän mikroskoopilla.

Jos koepala osoittaa eturauhasen syöpä, patologi luovuttaa Gleason arvosana kaksi yleisintä solujen tyypit kasvain. Summa kaksi laatua on Gleason pisteet. Gleason pisteet kerrotaan, miten epänormaali syöpäsolut näyttävät verrattuna normaaliin eturauhasen soluja. Tilanne antaa karkean arvion siitä, kuinka nopeasti syöpä kasvaa. Gleason pisteet

 • 2-4 tarkoittaa matala-asteista, nonaggressive syöpä

 • 5-7 tarkoittaa keskiasteinen syöpä

 • 8 tai useammalla korkea-asteen, aggressiivinen syöpä.

Lääkäri myös antaa "vaiheessa" syövästäsi. Vaiheessa kuvataan laajuus kasvain ja onko se on levinnyt. Lääkärit käyttävät Gleason pisteet ja vaihe voidaan suunnitella hoitoa.

Odotettu kesto

Kun eturauhasen syöpä kehittyy, se yleensä kasvaa hitaasti vuosien kuluessa. Vuonna pienen joukon miehiä, eturauhasen syöpä kasvaa ja leviää nopeasti. Lähes kaikki eturauhassyöpä reagoi jonkinlaista hoitoa. Joissain tapauksissa eturauhasen syöpä ei välttämättä tarvitse hoitoa heti, jos ollenkaan. Lääkärit ovat kehittäneet kriteerit mitkä syövät tarvitsevat hoitoa ja mitkä voi katsella. Jos katseli kasvain pahenee, se voidaan hoitaa.

Ehkäisy

Vaikka tiedot ovat ristiriitaisia, miehiä jotka syövät vähärasvainen ruokavalio sisältää runsaasti hedelmiä ja vihanneksia voi vähentää eturauhassyövän riskiä. Vanhemmat tutkimukset ehdotti, että syö tomaatteja, jotka sisältävät antioksidantti lykopeeni saattaa vähentää riskiä. Viimeaikaiset tutkimukset ovat kyseenalaistaneet lykopeeni arvoa.

Jotkut lääkkeet on testattu nähdä, jos ne estävät eturauhassyöpää. Näitä ovat finasteridi ja dutasteridi, huumeet yleensä määrätty hyvänlaatuisen eturauhasen laajentuminen. Erään tutkimuksen mukaan miehet, jotka ottivat finasteridi vähensi eturauhassyövän riskiä 25 prosenttia. Mutta se totesi myös, että riski aggressiivinen syöpä nousivat joillakin miehillä. Myöhemmin tutkimuksissa havaittiin, että lääke ei lisätä aggressiivinen kasvain. Antanut ristiriitaisia ​​toteamuksia, asiantuntijat eivät ole samaa mieltä siitä, tarjoavatko finasteridi miesten suurempi riski eturauhassyöpään kuin normaalisti.

Hoito

Eturauhassyöpä voidaan hoitaa monella eri tavalla. Sinä ja lääkärisi pitäisi punnita lääkintä-ja elämäntapa-asioihin ennen valintaa hoitoa. Näihin kuuluvat

 • määrin teidän syöpä

 • mahdollisuus, että syöpä kasvaa ja leviää nopeasti

 • ikäsi ja kuinka kauan saatat elää

 • kaikki terveys sairauksia, jotka tekisi leikkausta tai muita hoitoja riskialttiimpia

 • olette halukas riskeeraamaan sivuvaikutuksia.

Jos syöpä on vain eturauhanen, sinulla on useita vaihtoehtoja.

Valpas odottaa. Tätä lähestymistapaa, sinun ei tarvitse hoitoa, ellei sinulla alkaa olla oireita. Lääkäri seuraa syöpääsi DRES ja PSA testit aika ajoin. Tämä strategia on hyvä vaihtoehto vanhuksille miehiä, jotka ovat liian sairaita varten sädehoito tai leikkaus tai jotka ovat todennäköisesti kuolee toinen vaiva taudin suhteellisen pian.

Aktiivinen valvonta. Miehet, joiden eturauhassyöpä ei tarvitse välitöntä hoitoa voi valita aktiivista seurantaa. Jos valitset tämän lähestymistavan, teitä seurataan tiiviimmin kuin valpas odottaa. Joka kolmas kuusi kuukautta, sinulla on PSA-testi ja fyysinen tentti. Sinulla voi olla myös koepala vuoden tai kahden välein. Jos jokin näistä näytettävä kohonnutta taudin aktiivisuutta, voit aloittaa hoidon.

Sädehoitoa. Tämä hoito käyttää säteilyn tuhota syöpäsoluja. Lääkärit voivat toimittaa säteilyä kahdella tavalla. Ensimmäisessä menetelmässä ohjaamalla säteily kehoon kehon ulkopuolelta. Tätä kutsutaan ulkoista sädehoitoa. Useita erilaisia ​​olemassa, mutta tavoite jokaisen on tarkkaan kohdistamiseen eturauhasen ja säästää tervettä kudosta.

Toisessa menetelmässä saattaa pienet radioaktiivisia pellettejä tai siemeniä, eturauhanen. Lääkäri voi kutsua tätä brakyhoito, siementen istutusta tai interstitiaalinen sädehoito. Useimmissa tapauksissa siemen jää paikalleen pysyvästi.

Lääkäri voi määrätä hormonihoito lisäämään tehokkuutta sädehoitoa. Hän voi myös määrätä hormonihoito kutistua eturauhasen ennen brakyhoidoksi.

Sivuvaikutuksia sädehoitoa voi sisältyä

 • erektiohäiriö (kyvyttömyys saada erektio)

 • ripuli

 • peräsuolen verenvuotoa ja kipua

 • virtsankarkailu (kyvyttömyys pidättää virtsaa)

 • verta virtsassa

 • väsymys.

Kirurgia. Aikana eturauhasen, lääkäri poistaa eturauhanen ja rakkularauhasten. (Rakkularauhaset ovat rauhaset, jotka vapauttavat nestettä, joka tulee osa siemennesteen.) Lääkäri voi myös poistaa lähistöllä lantion imusolmukkeet. Leikkauksen aikana, lääkäri yrittää tehdä niin vähän vahinkoa lähellä hermoja kuin mahdollista. Tämä voi vähentää sivuvaikutuksia, kuten erektiohäiriöt ja inkontinenssi.

Lääkäri voi käyttää useita tekniikoita. Esimerkiksi hän voi poistaa eturauhasen läpi viillon vatsaan. Tai hän voi toimia laparoscopically, poistamalla eturauhasen ja muiden kudosten läpi useita pieniä viillot. Joissakin tapauksissa lääkäri voi käyttää robotti varustettu pieni kirurgiset välineet toimia laparoscopically.

Mahdollisia komplikaatioita eturauhasen leikkaus kuuluu

Mahdollisuuksia kuolla aikana tai heti leikkauksen jälkeen ovat erittäin alhaiset.

Cryoablation. Tämä kohtelu, jota kutsutaan myös kylmähoito, tappaa syöpäsoluja jäädyttämällä ja sitten sulatuksen niitä. Sitä ei ole tarjolla monissa sairaaloissa, niin löytää asiantuntija suorittaa menettelyn omalla alueella voi olla vaikeaa. Lisätutkimuksia tarvitaan määrittää pitkän aikavälin vaikutuksia Cryoablation.

Korkean intensiteetin keskityttiin ultraääni. Tämä hoito tuhoaa eturauhasen syöpä, joilla on suuri energian ääniaallot että lämpö-solut korkeita lämpötiloja. Käynnissä olevissa tutkimuksissa pitäisi auttaa lääkäreitä onko tämä menettely on turvallinen ja tehokas.

Jos eturauhasen syöpä on kasvanut eturauhaskapselin läpi, mutta ei ole levinnyt (etäispesäkkeitä) muihin elimiin, valpas odottaa tai sädehoitoa (tai ilman hormonihoito) ovat yleensä suositellaan.

Jos syöpä on levinnyt muihin elimiin, lääkärit yleensä määrätä hormonihoito, jota kutsutaan myös androgeenipuutteen hoitoa. Androgeenien ovat miessukuhormonit, kuten testosteroni. Androgeenien voi ruokkia eturauhassyöpää. Hormonihoito vähentää testosteronin estämällä kivesten tuottaa sitä. Toinen lähestymistapa on kirurgisesti poistaa kivekset. Kuitenkin vain harvat miehet valitsevat tämän menettelyn.

Sivuvaikutukset hormonihoidon kuuluu

 • erektiohäiriöt

 • rintojen suureneminen

 • sukupuolivietin heikkeneminen

 • kuumia aaltoja

 • painonnousu

 • pahoinvointi ja ripuli

 • lasku luuntiheyttä ja lihasmassaa

 • maksan toiminnan muutoksia.

Jos eturauhasen syöpä on levinnyt muihin elimiin eikä enää reagoi hormonihoito, lääkärit yleensä suositella kemoterapiaa.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi heti, jos huomaat verta virtsassa tai siemennesteen, tai jos virtsaaminen on tuskallista, epämiellyttävä, tai epänormaali millään tavalla.

Jos olet 50-vuotiaita tai vanhempia, kysy lääkäriltäsi hyviä ja huonoja puolia eturauhassyövän seulontaan. Jotkut asiantuntijat uskovat seulonnasta PSA testit ja DRES säästää ihmishenkiä, koska syöpä voidaan havaita varhaisessa vaiheessa. Toiset sanovat, että seulonta aiheuttaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Tämä johtuu siitä, jotkut miehet kärsivät sivuvaikutuksia hoitoa he eivät ehkä tarvita. Lääkäri voi auttaa sinua päättämään seulonta järkevää sinulle.

Jos päätät saada turvatarkastus, lääkärisi todennäköisesti tekee eturauhasen tentti ja tarkista PSA taso kahden välein vuoden ajan alkaen 50-vuotiaana. Jos eturauhasen syöpä kulkee perheessäsi, tai jos olet Afrikkalainen Euroopan, seulonta voi aloittaa 40-vuotiaana.

Ennuste

Ennuste on yleensä erinomainen. Lähes kaikki miehet diagnosoitu paikallinen syöpä hengissä vähintään viisi vuotta. Yli kolme neljäsosaa kaikista miehistä diagnosoitu sairaus elää vähintään 15 vuotta. Itse asiassa, monet miehet kuolevat muista syistä, kun ne on eturauhasen syöpä kuin kuolee syövän.

Lisätietoja

National Cancer Institute (NCI)
Yhdysvaltain National Institutes of Health
Julkinen Tiedustelut Office
6116 Executive Blvd.
Huone 3036A
Bethesda, MD 20892-8322
Maksuton: 1-800-422-6237
TTY: 1-800-332-8615
http://www.nci.nih.gov/

Euroopan Cancer Society (ACS)
1599 Clifton Road, NE
Atlanta, GA 30329-4251
Maksuton: 1-800-227-2345
http://www.cancer.org/

Euroopan urologisten yhdistys
1000 Corporate Blvd.
Linthicum, MD 21090
Puhelin: 410-689-3700
Maksuton: 1-866-746-4282
Faksi: 410-689-3800
http://www.urologyhealth.org/