Nipala

Leukemia

Leukemia tosiasiat

Leukemia on syöpä veren valkosolujen. Leukemiasolut näyttää erilaiselta kuin normaalit solut ja eivät toimi kunnolla. Lue lisää ›

Oireet: leukemia

Leukemia on syöpä veren valkosolujen, jotka auttavat taistelussa infektioita. Leukemia, luuydin, pehmeä kudos sisällä luita, tuottaa poikkeavia valkosoluja. Nämä epänormaalit veren valkosolujen kasvaa nopeasti, levittää verenkiertoon, ja syrjäyttää terveitä valkosolujen, punasolujen ja verihiutaleiden.

Epänormaalit valkosolut eivät pysty taistelemaan infektioita yhtä tehokkaasti kuin normaalin valkosolujen, mikä lisää infektioita. Poikkeavia valkosoluja myös kerääntyä elimissä, kuten perna, maksa, imusolmukkeiden, kivekset ja aivot, ja häiritä normaalia elintoiminnot.

Lue lisää leukemia ›

Hoito: leukemia hoito käyttöönotto

Hoito leukemia riippuu leukemia henkilö on. Se riippuu myös siitä, onko potilas on käsitelty leukemia ennen. Lääkäri katsoo myös potilaan ikä, oireet, henkilökohtaiset mieltymykset, ja yleinen terveydentila tehdessään suosituksia hoitosuunnitelman.

On tärkeää, että henkilö, joka on diagnosoitu leukemia käsiteltävä keskus, jossa lääkärit ja sairaanhoitajat leukemian hoitoon. Jos tämä ei ole mahdollista, potilaan lääkärin tulee keskustella potilaan hoitosuunnitelman asiantuntijan kanssa.

Monet potilaat haluavat oppia kaiken voitavansa heidän tautia ja niiden hoitovaihtoehdoista, jotta he voivat osallistua aktiivisesti päätöksentekoon hoidostaan. Ne ovat todennäköisesti on paljon kysymyksiä ja huolenaiheita niiden hoitomahdollisuuksista. Useimmat potilaat haluavat tietää, miten ne toimivat hoidon jälkeen ja onko heillä muuttaa normaalia toimintaa. Lääkäri on paras henkilö vastaamaan potilaan kysymyksiin, kuten mitä hoitovaihtoehtoja on, miten se onnistuu odotetaan olevan ja mitä riskejä ja sivuvaikutuksia niillä saattaa olla.

Lue lisää leukemian hoidossa ›

Eläminen: leukemia riskitekijöitä

Tietyt tekijät voivat tehdä yksi henkilö todennäköisempää saada leukemia kuin toinen henkilö. Näitä kutsutaan riskitekijöitä. Vaikka tällaiset riskitekijät olemassa, henkilö, jolla on yksi tai useampia riskitekijöitä ei välttämättä saada leukemia. Itse asiassa, henkilö voi olla kaikki riskitekijät ja silti saa leukemia, tai hän voi olla mitään tunnettuja riskitekijöitä ja silti saada taudin.

Joitakin riskitekijöitä, kuten ottaa harvinainen perinnöllinen sairaus, ovat pois henkilön valvontaa. Muita riskitekijöitä, kuten tupakointi, ovat elämäntapavalinnoissa henkilö voi hallita. Seuraavat ovat tunnettuja riskitekijöitä leukemia:

Lisätietoa leukemia riskitekijöitä ›