Nipala

Levottomuus

Ahdistus tosiasiat

Henkilöt, joilla on yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (GAD) usein liiallisen huolestuneita terveys, raha, perhe tai työ, ja he jatkuvasti ennakoida katastrofi. Lue lisää ahdistusta ›

Oireita ahdistuneisuus

Ahdistus on tunne hätää, hermostuneisuus, tai pelkoa. Se on normaali tunne, kun rakkaasi on sairas tai projektin olet työskennellyt on myöhässä.

Kun tuo ahdistus leviää jokapäiväisiin ongelmiin, tai kun se tapahtuu joka päivä, sinulla voisi olla ahdistuneisuushäiriö, National Institute of Mental Health (NIMH) sanoo.

Yksi yleisimmistä ahdistus kutsutaan yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (GAD). Ihmiset, joilla GAD taipumus huolehtia jatkuvasti. He ovat huolissaan niiden taloutta, heidän terveytensä, työpaikkansa, maailman tapahtumista ja tulevaisuudessa. Heidän huoli on usein missään suhteessa todellisuuteen.

Vaikka GAD vaikuttaa ihmisen henkinen tila, se voi myös aiheuttaa näitä fyysisiä oireita:

Lue lisää ahdistusta ›

Hoidot ahdistuksen

Saatat kärsiä yleistynyt ahdistuneisuushäiriö (GAD), jos läpi päivän huolestunut, jännittynyt tai ahdistunut teidän perhe, terveys tai työhön, vaikka tiedät ei ole merkkejä ongelmia.

Joku GAD voi olla hyvä työpaikka, onnellinen avioliitto ja tasapainoisia lapsia, esimerkiksi, mutta huolet jatkuvasti se kaikki tulee hajota. Tällainen henkilö ei välttämättä anna lastensa mennä koulukäyntien koska he pelkäävät he kidnapataan.

Jatkuva huolestuttava saattaa häiritä GAD sairastuneille "day-to-day toimintaa. Se voidaan liittää kroonisia fyysisiä oireita, kuten kivut ja säryt, ärtyneisyys, väsymys, univaikeudet, hikoilu, pahoinvointi, huimaus ja toistuvia matkoja kylpyhuone.

Lue lisää ahdistuksen hoitoon ›

Eläminen ahdistuneisuus

Jotkut ahdistus voi olla hyvä. Se voi hälyttää vaara - ja antaa sinulle lisäpotkua päästä irti. Se voi myös motivoida sinua tehdä asioita, kuten tutkimus vaikea tentti tai ongelmien kanssa toimistossa. Ongelmia tulee, kun ahdistus saa sinut tuntemaan peloissaan ilman näkyvää syytä, heittää jakoavain elämässäsi. Saatat olla rintakipu tai painajaiset, tai on vaikea jättää talon. Nämä voivat olla merkkejä ahdistuneisuushäiriö, ja sinun pitäisi nähdä ensihoidon lääkäri. Napsauttaa vieressä diat oppia hallitsemaan pimeä puoli ahdistusta.

Lisätietoja helpottaa ahdistusta ›