Nipala

Maksatulehdus

Hepatiitti tosiasiat

Hepatiitti on maksatulehdus, johtaen maksan soluvaurioita ja tuhoa. Mukaan Centers for Disease Control and Prevention, USA, arviolta 800000 1,4 miljoonaa ihmistä on hepatiitti B-infektioita. Lue lisää hepatiitti ›

Oireita hepatiitti

Pahoinvointi on hyvin yleinen oire, joka on usein kuvattu tunne yökkäilyä tai wooziness tai tarve oksentaa. Pahoinvointi liittyy monenlaisia ​​lievästä vakavaan infektioita, sairauksia, sairaudet ja vammat, ja se esiintyy kaikissa ikäryhmissä ja väestön.

Oireita pahoinvointi voi olla lyhytaikaista ja häviävät nopeasti, kuten tapauksessa ruoansulatushäiriöt. Mutta oireet voivat olla myös pitkäaikaisia ​​tai toistuvat ajan päiviä, viikkoja ja kuukausia, kuten pahoinvointi aiheuttama migreeni, syöpä, haimatulehdus, tiettyjä lääkkeitä tai kehon trauma.

Pahoinvointi ilmenee muita oireita, jotka vaikuttavat ruoansulatuskanavan sekä muita kehon järjestelmiä.

Lue lisää oireita hepatiitti ›

Hoito-hepatiitin

Muista: Ei rokote tai lääkitys voi estää leviämisen HCV ja hepatiitti C. Se on jopa voit estää muita turvallisia.

On todennäköistä, että hepatiitti C-virus (HCV) havaittiin, kun rutiini maksa-arvot olivat tehneet veren tai jälkeen luovutetun veren. Kun C-hepatiitti on löydetty, lääketieteellinen arviointi auttaa arvioimaan, jos sinulla on maksasairaus. Sinulla voi olla myös pieni näyte (biopsia) otettu maksan nähdä, jos lääkitys voi auttaa.

Auttaa pitämään kehon vahva ja mahdollisesti lievittää oireita:

  • Välttämään sitä maksa. Älä käytä alkoholia ja tarpeettomat lääkkeet-jopa over-the-counter lääkitys kuten parasetamoli. Nämä voi stressiä maksaan.

  • Syö tasapainoista ruokavaliota. Ruokavalio vähärasvainen, runsaskuituinen, ja täynnä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia auttaa sinua ylläpitää terveyttä.

  • Ottaa määrätty lääkitys. Voit auttaa maksan toimimaan paremmin, sinulle voidaan antaa injektioita lääkitys nimeltä alfa-interferoni 3 kertaa viikossa 6-12 kuukautta. Useimmissa tapauksissa annetaan myös ribaviriinin (viruslääkkeitä) ottaa suun kautta 2 kertaa päivässä. Lääkäri voi puhua mahdollisista sivuvaikutuksista hoidon näitä lääkkeitä.

Lue lisää hoitoa hepatiitti ›

Eläminen hepatiitti

Preteen vuotta ovat aikaa, jolloin nuoret kokeilemaan uusia asioita ja alkaa käyttämään heidän riippumattomuuttaan. Näistä syistä on erittäin tärkeää, että lapsesi saa rokottaa hepatiitti B hepatiitti B-virus (HBV) leviää seksiä tartunnan saaneen henkilön ilman kondomia ja jakamalla saastuneiden neulojen. Se myös leviää Neulanpistotapaturmien, jotka vaikuttavat terveydenhuollon työntekijät, tai tartunnan äidistä vauva synnytyksen aikana.

Hepatiitti B on erittäin tarttuva, sukupuolitauti aiheuttaa virus, joka hyökkää maksaan, mikä saattaa aiheuttaa elinikäisen maksatulehdus, maksakirroosi (arpeutuminen) maksan, maksasyöpä, ja kuolema. Euroopassa, HBV vastaa arviolta 2000 ja 5000 kuolemantapausta vuodessa. Ihmiset kaikista ikä voi saada tartunnan HBV. Henkilö, joka ei ole immuuni HBV voi saada tartunnan joutuessaan kosketuksiin pieni määrä verta tai kehon nesteiden tartunnan saaneen henkilön.

Lisätietoja elää hepatiitti ›