Nipala

Masennus

Masennus

Masennus on psyykkinen sairaus, joka aiheuttaa pysyviä matala mieliala ja epätoivoa. Lue lisää ›

Oireet: Voisitko olla masentunut?

Jokainen saa mieli mustana joskus. Mutta kun nämä tunteet ovat pysyviä ja vaikuttaa päivittäiseen elämään - häiritsee työssä, koulussa ja läheiset ihmissuhteet - masennus voisi olla syyllinen. Bad Breakups, menettää työpaikka, kuolema rakastettusi - kaikki voivat laukaista masennuksen. Mutta traumaattisia tapahtumia eivät ole ainoa syy. Se voi myös olla nostettu stressi, ruokavalio, tai lääketieteellisiä sairauksia. Ja masennus voi olla perheen yhteinen asia, peritty geenien tai oppinut käyttäytymistä.

Lue lisää masennusoireita ›

Hoito: ryhtyä toimiin

Olen aina ärsytti, että kaupalliset kehottaa meitä "vain tehdä se." Henkilöille, joilla on masennusta, se on loukkaavaa - ja hyödytön - sillä pienin tehtävä voi tuntua valtava este. On monta kertaa elämässä eteenpäin ajettaessa vaatii suuntaan epämukavuutta. Siirtymät yläasteen ja lukion yliopistoon, tai työpaikasta toiseen, haastavat meidät hallitsemaan uusia taitoja. Mutta ihmiset masennus joskus kovempia aikaa näiden kausien aikana, koska heillä on vähemmän luottamusta kuin keskimääräinen henkilö tai niiden kykyjä kuvitella pahinta - ei siksi, että ne ovat vähemmän pystyy kuin kukaan muu.

Lue lisää hoitoa masennukseen ›

Living with masennus

Tunnustavat, että masennus on enemmän kuin blues. Ilman hoitoa masennus voi kestää viikkoja, kuukausia, jopa vuosia. Ensimmäinen askel on nähdä ensihoidon lääkäri. Suuri syy suunnata doc: Jotkut lääkkeet ja lääketieteelliset sairaudet voivat aiheuttaa oireita, jotka näyttävät, kuten masennusta. Lääkäri toimii sulkea pois näitä mahdollisuuksia.

Lue lisää tapoja voittaa masennus ›