Nipala

Dysthymia

Mikä se on?

Dystymia, jota kutsutaan myös dystyyminen häiriö, on masennuksen muoto. Se on lievempi kuin masennuksen, mutta kestää yleensä kauemmin. Monet ihmiset tämän tyyppinen masennus kuvailla jotka on masentunut niin kauan kuin he muistavat, tai he kokevat ne menee sisään ja ulos masennus koko ajan.

Oireet dysthymia ovat samanlaisia ​​kuin masennuksen, vaikka niillä on taipumus olla vähemmän voimakas. Molemmissa taudeissa, henkilö voi olla alhainen tai ärtyisä mieliala, lasku ilo, ja voimattomuus. He tuntevat suhteellisen heikosti motivoitunut ja irtoaa maailmaa. Ruokahalu ja paino voi suurentaa tai pienentää. Henkilö voi nukkua liikaa tai ovat univaikeudet. Hän voi olla keskittymisvaikeuksia. Henkilö voi olla päättämätön ja pessimistinen ja on huono minäkuva.

Oireet voivat kasvaa täysimittainen episodi suuria masennus. Tämä tilanne on joskus kutsuttu "double masennus", koska toinen ongelma (masennustilojen) on päälle tavallista tunteita matala mieliala. Ihmiset, joilla dysthymia on suurempi keskimääräistä mahdollisuus sairastua masennuksen.

Vaikka vakava masennus ilmenee usein jaksottaista, dysthymia on enemmän vakio, kestää pitkään, joskus lapsuudesta alkaen. Tämän seurauksena henkilö dysthymia yleensä uskovat, että masennus on osa hänen luonnetta. Henkilö dysthymia voi edes ajatella puhua tästä masennuksesta lääkäreihin, perheenjäsenet tai ystävät.

Dysthymia, kuten masennuksen, taipumus ajaa perheet. Se on kaksi-kolme kertaa yleisempää naisilla kuin miehillä. Jotkut ihmiset dysthymia ovat kokeneet suuria menetyksiä lapsuudessa, kuten kuolema vanhemman. Toiset kuvaavat että alle krooninen stressi. Mutta se on usein vaikea tietää, onko ihmiset dysthymia kohdistuu enemmän stressiä kuin muut ihmiset tai jos dysthymia saa heidät näkemään enemmän stressiä kuin toiset.

Oireet

Tärkein oire dysthymia on pitkäkestoinen matala tai surullinen mieliala. Ihmiset, joilla dysthymia voi myös olla ärtyisä. Muita oireita ovat:

  • Lisääntynyt tai vähentynyt ruokahalu tai painon

  • Unen puute tai nukkuminen liikaa

  • Väsymys tai vähän energiaa

  • Huono itsetunto

  • Keskittymisvaikeudet

  • Epäröinti

  • Toivottomuus tai pessimismi

Diagnoosi

Monet ensihoidon lääkärit voivat tunnistaa, kun yksi heidän potilaista on jonkinlainen masennus. Mutta erityinen diagnoosi dysthymia tehdään yleensä mielenterveyden ammattilainen jälkeen täydellisen arvioinnin. Kliinikot diagnosoida masennusta kuin dysthymia kun henkilö on ollut matala mieliala, yhdessä joidenkin muiden oireiden, kaksi vuotta tai enemmän. (Mutta se ei ole tarpeen odottaa kaksi vuotta ennen saada apua! Joku, jolla on oireita alle kaksi vuotta voi silti kohdella tahansa jatkuva tai ahdistavia oireita.)

Koska monet ihmiset joilla on tämä häiriö on hämmentynyt tai häpeää merkitä "masentunut", he saattavat olla haluttomia nostamaan rekisteröidylle kliinikon.

Oireet jatkuvat ajan ja liittyvät oireita muita mielialahäiriöt, kuten masennus, kaksisuuntainen mielialahäiriö (jossa henkilö on masennustilojen ja jaksot mielialan kutsutaan maaniset jaksot) ja cyclothymic häiriö (lievempi muoto kaksisuuntainen mielialahäiriö ).

Ei ole laboratoriokokeita diagnosoida dysthymia. (Kuitenkin, lääkäri voi määrätä testejä tutkimaan sairauksia, kuten kilpirauhasen sairaus tai anemia.)

Odotettu kesto

Dysthymia voi alkaa varhaisessa vaiheessa, jopa lapsuudessa. Ei voi olla ylä-ja alamäkiä tuulella, mutta pienempi tunnelmia hallitsevat ja ovat pysyviä. Hoito voi vähentää kuinka kauan se kestää ja intensiteetti oireita.

Ehkäisy

Ei ole tiedossa tapa estää dysthymia.

Hoito

Paras hoito on yhdistelmä psykoterapiaa ja lääkitystä.

Psykoterapia

Eniten hyötyä tyyppi psykoterapian sinulle riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien millaisia ​​stressiä tapahtumia, saatavuutta perheen ja muiden sosiaalisen tuen ja henkilökohtaisista mieltymyksistä. Hoidon tulisi sisältää valistusta masennus. Tuki on välttämätöntä. Kognitiivinen käyttäytymisterapia on tarkoituksena tutkia ja auttaa oikean viallinen, itsekriittinen ajatusmallit. Psykodynaaminen, oivallus-suuntautunut tai ihmissuhde psykoterapia voi auttaa henkilöä selvittämään ristiriitoja tärkeitä ihmissuhteita tai tutkia historiaa takana oireita.

Lääkitys

Ihmiset, joilla dysthymia jotka ajattelevat, että "tunne sininen" on vain osa heidän elämäänsä voi olla yllättynyt kuullessani, että masennuslääkkeillä voi olla hyvin hyödyllinen. Yleisimmin määrättyjä masennuslääkkeitä tämä häiriö ovat selektiivisiä serotoniinin takaisinoton estäjien (SSRI), jotka sisältävät fluoksetiini (Prozac), sertraliini (Zoloft), paroksetiini (Paxil) ja sitalopraami (celexa). Tavallisimpia haittavaikutuksia ovat pahoinvointi ja ongelmia seksuaalisen toiminnan. Ahdistus voi lisääntyä hoidon alkuvaiheessa ja johtaa apatia pitkällä aikavälillä. Koska pelätään, että nämä lääkkeet voivat aiheuttaa puhkeamista itsemurha-ajatuksia, US Food and Drug Administration tarvitaan masennuslääke valmistajat laittaa näkyvästi varoitusmerkinnät tuotteitaan.

Tiedeyhteisö ei ole havaittu, että masennuslääkkeet lisäävät itsemurhan riskiä koko väestön. Itse asiassa, riski jättää masennus käsittelemättömän on paljon suurempi kuin riski hoidon masennuslääke. Mutta pieni joukko ihmisiä käyttää lääkkeitä eivät tunne silmiinpistävän pikemminkin entistä huonommin, kun he ottavat niitä. Sen vuoksi sinun tulisi kaikkien seurannassa nimitykset ja ilmoittamaan mahdollisista huolestuttavia muutoksia lääkärille.

Muut masennuslääkkeet bupropioni (Wellbutrin), venlafaksiini (Effexor), mirtatsapiini (Remeron) ja duloksetiinia (Cymbalta). Vanhemmat masennuslääkkeet - trisykliset masennuslääkkeet ja MAO-estäjät - ovat edelleen käytössä ja voi olla erittäin tehokas niille, jotka eivät reagoi uudempia hoitoja.

Se yleensä tarvitaan kaksi kuuden viikon masennuslääke käytön kohentunut. Annos yleensä on säädettävä löytämään sinulle sopivan annoksen. Usein se kestää jopa muutaman kuukauden täyden positiivinen vaikutus nähtäväksi.

Myös ensimmäinen lääkitys ei ehkä toimi sinulle. Saatat joutua kokeilemaan muutamia erilaisia ​​masennuslääkkeitä ennen kuin löytää joka tarjoaa helpotusta.

Joskus kaksi eri masennuslääke lääkkeitä määrätty yhdessä, tai lääkäri voi yhdistää mielialantasaaja tai antianxiety lääkitys masennuslääke.

Kun soittaa ammatillinen

Ota hoitohenkilökunnalle, jos epäilet, että sinulla tai rakastettusi on tämä häiriö.

Ennuste

Hoidon, näkymät joku tämä häiriö on erinomainen. Kesto ja intensiteetti oireet usein vähentynyt merkittävästi. Monissa ihmiset, oireet häviävät kokonaan. Ilman hoitoa sairaus on todennäköisesti jatkuvat, henkilö on todennäköisesti elämänlaatu heikkenee ja on suurempi riski sairastua masennuksen.

Vaikka hoito onnistuu, ylläpitohoito usein tarvitaan jotta oireita palaamasta.

Lisätietoja

National Institute of Mental Health Science Writing, Press ja levittäminen Branch 6001 Executive Blvd. Huone 8184, MSC 9663 Bethesda, MD 20892-9663 Puhelin: 301-443-4513 maksuton: 1-866-615-6464 TTY: 301-443-8431 Faksi: 301-443-4279 http://www.nimh. nih.gov /

National Alliance for mielisairaat Colonial Place Kolme 2107 Wilson Blvd. Suite 300 Arlington, VA 22201-3042 Puhelin: 703-524-7600 maksuton: 1-800-950-6264 TTY: 703-516-7227 Faksi: 703-524-9094 http://www.nami.org/

National Mental Health Association 2000 N. Beauregard St., 6. kerros Alexandria, VA 22311 Puhelin: 703-684-7722 maksuton: 1-800-969-6642 TTY: 1-800-433-5959 Faksi: 703-684 - 5968 http://www.nmha.org/

Euroopan Psychiatric Association 1000 Wilson Blvd. Suite 1825 Arlington, VA 22209-3901 Puhelin: 703-907-7300 maksuton: 1-888-357-7924 ​​www http://www.psych.org/ Julkinen tieto sivusto: http://www.healthyminds. org /

Euroopan Psychological Association 750 First St., NE Washington, DC 20002-4242 Puhelin: 202-336-5500 maksuton: 1-800-374-2721 TTY: 202-336-6123 http://www.apa.org/