Nipala

Ennenaikainen siemensyöksy

Mikä se on?

Ennenaikainen siemensyöksy tapahtuu, kun ihminen saavuttaa orgasmin ja siemensyöksyn liian nopeasti ja ilman valvontaa. Toisin sanoen, siemensyöksy tapahtuu ennen mies haluaa sen tapahtuvan. Se voi tapahtua ennen tai jälkeen alkaa esileikki tai yhdynnässä. Jotkut miehet kokevat paljon henkilökohtaista kärsimystä, koska tämän taudin.

Peräti joka viides mies vaikeuksia joilla oli hoitamaton tai aikaisin siemensyöksy jossain vaiheessa elämää. Kun ennenaikainen siemensyöksy tapahtuu niin usein, että se häiritsee seksuaalista nautintoa mies tai hänen kumppaninsa, siitä tulee lääketieteellinen ongelma.

Useat tekijät voivat vaikuttaa ennenaikaista siemensyöksyä. Psyykkisiä ongelmia kuten stressiä, masennusta ja muita tekijöitä, jotka vaikuttavat psyykkistä ja henkistä terveyttä voi pahentaa tätä tautia. Kuitenkin on yhä enemmän näyttöä, että biologiset tekijät voivat tehdä joitakin miehiä alttiimpia kokevat ennenaikaista siemensyöksyä.

Harvoin, ennenaikainen siemensyöksy voi johtua erityisiä fyysisiä ongelmia, kuten tulehdus eturauhanen tai selkäytimen ongelma.

Oireet

Keskeisistä oireista ennenaikaista siemensyöksyä ovat:

  • Siemensyöksy, että rutiininomaisesti tapahtuu jo vähäisen sukupuolisen kiihottumisen ja vähän valvontaa

  • Vähentynyt seksuaalinen nautinto huonon valvoa siemensyöksy

  • Syyllisyyden tunteita, hämmennystä tai turhautumista

Diagnoosi

Ennenaikainen siemensyöksy on diagnosoitu perustuu tyypillisiä oireita. Ymmärtää ongelman, lääkärisi tulee keskustella seksuaalisesta menneisyydestä kanssasi. Avosydämminen. Enemmän lääkäri tietää, sitä paremmin hän voi auttaa sinua.

Jos seksuaalinen historia ei paljasta merkittäviä henkistä tai tunne-elämän tekijät, jotka voivat edistää ennenaikaista siemensyöksyä, lääkäri saattaa haluta tutkia sinut. Lääkäri voi tutkia eturauhasen tai tehdä neurologisia testejä (testit hermosto), voiko siellä on fyysinen ongelma, joka voisi aiheuttaa ennenaikaista siemensyöksyä.

Odotettu kesto

Joskus, ennenaikainen siemensyöksy menee pois omasta yli viikon tai kuukauden. Työskentely lievittää stressiä tai muita psyykkisiä ongelmia voi auttaa tilanteen paranevan.

Muut miehet ovat pysyviä vaikeuksia ennenaikaista siemensyöksyä, ja vaativat ammattiapua. Jotkut miehet reagoi hoitoon nopeasti, kun taas toiset kamppailevat tämän ongelman pitkän ajan kuluessa. Tehokasta hoitoa on saatavilla.

Ehkäisy

Ei ole tiedossa tapa estää ennenaikaista siemensyöksyä. Kuitenkin, sinun kannattaa harkita seuraavia neuvoja:

  • Säilyttää terve suhtautuminen seksiä. Jos koet tunteita ahdistusta, syyllisyyttä tai turhautuneena seksielämä, myös harkittava psykoterapia tai seksuaalisen terapiassa.

  • Muista, että kuka tahansa voi kokea seksuaalista ongelmia. Jos koet ennenaikaista siemensyöksyä, yritä syyttää itseäsi tai tuntevat itsensä riittämättömiksi. Yritä lausua avoimesti kumppanisi kanssa välttää väärinkäsityksiä.

Hoito

Behavioral hoito on yksi mahdollinen lähestymistapa hoidettaessa ennenaikaista siemensyöksyä. Yleisimmin "puristaa tekniikkaa" käytetään. Jos mies havaitsee, että hän on aikeissa kokevat ennenaikaista orgasmia, hän keskeyttää seksuaalisia suhteita. Sitten mies tai hänen kumppaninsa puristaa akselin penis välillä peukalon ja kaksi sormea. Mies tai hänen kumppaninsa koskee kevyesti alapuolella pään penis noin 20 sekuntia, antaa mennä, ja sitten seksuaalisia suhteita voidaan jatkaa. Tekniikkaa voidaan toistaa niin usein kuin on tarpeen. Kun tämä tekniikka on onnistunut, se mahdollistaa miehen oppia viivästyttää siemensyöksyä kanssa purista, ja lopulta saada vallan siemensyöksy ilman purista. Behavioraalinen terapia auttaa 60%: sta 90% miehistä ennenaikaista siemensyöksyä. Se edellyttää kuitenkin yhteistyötä molempien kumppaneiden. Myös ennenaikainen siemensyöksy usein palaa, ja käyttäytymiseen hoito saattaa olla tarpeen.

Toinen mahdollinen hoito on reseptilääkkeitä, joka auttaa viivästyttää siemensyöksyä. Viivästynyt orgasmi on yleinen haittavaikutus tiettyjen lääkkeiden, erityisesti niiden, joita käytetään hoitoon masennuksen. Tämä pätee myös miehiä, jotka eivät ole masentunut. Kun tämä tyyppisiä lääkkeitä annetaan miehille, jotka kokevat ennenaikaista siemensyöksyä, se voi auttaa lykätä orgasmin jopa useita minuutteja. Huumeet käytetään tämän tyyppisiä lääkkeitä kuuluu selektiivisten serotoniinin takaisinoton estäjien (SSRI), kuten fluoksetiini (Prozac), paroksetiini (Paxil) tai sertraliini (Zoloft) ja trisykliset masennuslääkkeet, kuten klomipramiini (Anafranil).

Jotkut miehet ennenaikaista siemensyöksyä voi hyötyä huumeita kutsutaan fosfodiesteraasiestäjien, kuten sildenafiilia ( Viagra ), vardenafiili (Levitra) ja tadalafiili (Cialis). Fosfodiesteraasiestäjää voidaan käyttää yksin tai yhdessä SSRI. Yksi lääke tulisi aloittaa ajan, edullisesti pienellä annoksella.

Jotkut miehet ennenaikaista siemensyöksyä hyötyvät myös vähentää stimulaatio he kokevat seksin aikana. Useita voiteet ovat saatavilla, jotka voivat osittain Puuduta (tunnoton) penis ja vähentää stimulaatio, joka johtaa orgasmin. Toinen vaihtoehto on käyttää yhtä tai useampaa kondomeja. Nämä tekniikat voivat häiritä nautintoa kokenut seksin aikana.

Kun soittaa ammatillinen

Keskustele lääkärisi kanssa, jos olet jatkuvasti huudahtaa ennen haluat. Muista, yksi esiintymä ennenaikaista siemensyöksyä ei tarkoita, että sinulla on sairaus, joka vaatii hoitoa. Lääkäri voi ohjata sinut sukupuolta terapeutti, jos ennenaikainen siemensyöksy aiheuttaa suuria ongelmia seksielämääsi tai ihmissuhteissa tai jos haluat harkita käytösterapiaa.

Ennuste

Monet miehet kokevat lyhyen ajan ennenaikaista siemensyöksyä, sitten parantaa omaa. Jopa miehet, jotka vaativat lääkärin hoitoa, näkymät on yleensä hyvä.

Lisätietoja

European Society for Reproductive Medicine
1209 Montgomery Highway
Birmingham, AL 35216-2809
Puhelin: 205-978-5000
Faksi: 205-978-5005
http://www.asrm.org/