Nipala

Siemenjohtimen katkaisu

Mikä se on?

Vasektomia on pieni kirurginen toimenpide, joka on tehtävä, jotta mies steriili (pysty isä lapsille). Menettely tehdään yleensä urologi, asiantuntija, joka käsittelee miesten sukuelimiin. Vasektomia leikkauksia tai estää Siemenjohdin, putki, joka kuljettaa sperman pois kives lisätään siemennestettä. On olemassa kaksi siemenjohtimessa, yksi kutakin kives kummallakin puolella. Kun Siemenjohdin leikataan tai tukossa, sperma voi siirtää paikasta, jossa on valmistetaan, kives, säiliöön, jossa siemenneste ja eturauhasen eritteiden (eritteiden eturauhanen) tallennetaan. Se on yhdistelmä siittiöiden ja eritteiden eturauhasen, jotka mahdollistavat siittiöitä hengissä. Siemensyöksyn aikana, tämä sperma sisältävät nestettä tulee ulos läpi siemenheittotiehyen ja peniksen kautta aikana orgasmia. Jälkeen vasektomia, mies voi edelleen olla normaali erektio normaalin yhdynnän ja normaali siemensyöksyjä siemennesteen, mutta tämä huudahtaa on sperma-vapaa ja ei voi kyllästää naisten seksuaalinen kumppani.

Noin 500000 vasectomies tehdään vuosittain Euroopassa. Tämä menettely kestää yleensä vain 15-20 minuuttia, ja lähes kaikki vasectomies tehdään urologin vastaanotolla tai avohoidossa leikkaussalissa.

Vasektomia on tarkoitus tuottaa pysyviä sterilointi. Special mikrokirurgia voi kääntää vasektomia ja palauttaa hedelmällisyyden joissakin tapauksissa, mutta ei ole takeita siitä, että hedelmällisyys tai vasektomia kääntyminen onnistuu. Tämä herkkä menettely on kallista ja on onnistunut vain noin 60-70% tapauksista. Jos sinulla on edes pienintäkään epäilystä päättyy mahdollisuutesi tulevaa isyyttä, niin kannattaa harkita muunlaista syntyvyyden, joka on helpommin käännettävissä. Vaikka miehesi ei tarvitse vaimonsa suostumusta saada tämä leikkaus on aiheellista hänelle keskustella hänen vasektomia hänen kanssaan etukäteen.

Mihin sitä käytetään

Vasektomia käytetään miesten sterilointi ( syntyvyyden ). Seuraavat vasektomia, mies voi edelleen olla normaali erektio yhdynnässä, ja siemensyöksy mutta hän ei voi saada lapsia. Ei ole muutos seksuaalinen halu tai libido seuraavat vasektomia.

Valmistelu

Koska vasektomia on lähes aina avohoidossa menettely, joka tehdään paikallispuudutuksessa, sinun ei tarvitse tehdä mitään valmistautua. Jos jostain erityisestä syystä teidän vasektomia on tehtävä nukutuksessa (olet tajuton menettelyn aikana), lääkäri kertoo sinulle ei syödä tai juoda tietyn määrän aikaa etukäteen.

Kuinka se tehdään

Jälkeen puudutus käytetään tunnoton alue kivespussin (pussi joka sisältää kivekset) menettely tehdään, sterilisaatio tehdään käyttämällä kahta eri menetelmää:

  • Perinteiset vasektomia - Leikkausveitsellä, kirurgi tekee yhden tai kaksi pientä viiltoa (leikkaukset) ihon kivespussin (pussi joka sisältää kivekset) lähellä peniksen juureen (yksi viilto päästä Siemenjohdin kustakin kives). Kun Siemenjohdin altistuvat, ne leikataan estää siittiöiden kykyä kulkea. Vaihtoehtoja ovat leikkaus putkien ja sitominen päät, polttava putket kuuma työkalu (electrocautery), tai estää niitä leikkauskiinnittimet. Kaksi pienet viillot kivespussin suljetaan sitten kaksi tai kolme pientä silmukkaa.

  • Ei-scalpel vasektomia - Tässä vähemmän invasiivisia lähestymistapa, vain pieni viillot ovat tarpeen. Kirurgi tekee yhden tai kaksi rengasrikkoa päästä Siemenjohdin. Punktio on levennetty hieman, sitten kirurgi leikkaa tai lohkoja kunkin Siemenjohdin. Pistokohta voidaan peittää pieni kastiketta. Ei silmukkaa tarvitaan.

Jatko-

Kun vasektomia, saatat tuntea joitakin lieviä epämukavuutta alueella. Tämä voidaan yleensä helpottunut urheilullinen tukea, jään ja nonprescription kipulääkettä. Saattaa olla joitakin musta ja sininen mustelmia vuonna kivespussin ihon ja nivusiin. Monet miehet haluavat välttää rasittavaa liikuntaa kahdesta kolmeen päivää vähentää niiden epämukavuutta. Lääkärisi voi myös kehottaa sinua pidättäytyä seksistä useita päiviä.

Kun vasektomia, se kestää yhdestä kuuteen kuukauteen kaikkien elävien siittiöiden siirtää pois synnytyskanavassa. Siksi sinun tulee käyttää toista luotettavaa ehkäisymenetelmää kunnes lääkäri vahvistaa, että olet steriili. Tämä tehdään tarkastamalla siemennestettä liikkuvat spermaa. Lääkäri kertoo sinulle, kun siemenneste on sperma-vapaa.

Riskit

Useimmat miehet toipua vasektomia ilman mitään ongelmia. Joskus pieniä komplikaatioita voi esiintyä, kuten tulehdukset, verenvuoto, mustelmat tai turvotus. Vuonna harvat miehet, nestettä kertyy lähelle kives tai pieni tasku siittiöiden muodostaa ihon alle. Tämä yleensä parantaa omasta, vaikka joskus toinen leikkaus on tarpeen valua tätä nestettä. Harvoin, ensimmäinen vasektomia epäonnistuu täysin steriloida mies, ja vasektomia on toistettava.

Muutama vanhempi tutkimuksissa on tuotu esiin huoli siitä, että vasektomia voisi lisätä miehen riski eturauhasen syöpä. Kuitenkin viimeaikainen tutkimus on pystynyt osoittamaan mitään suhdetta eturauhassyövän ja vasektomia. Yhdistys johtui todennäköisesti siitä, että miehet, jotka halusivat vasektomia olivat vanhempia ja kävivät urologi jotka ovat saattaneet tehdä yleinen urologisten arvioinnin, johon sisältyi testaus eturauhassyöpään.

Kun soittaa ammatillinen

Jälkeen vasektomia, soita heti lääkärille, jos:

  • Voit kehittää kuumetta.

  • Sinun vasektomia sivuston vuotaa verta tai mätä.

  • Sinulla ilmenee merkittävää kipua tai turvotusta vasektomia sivustolla.

Vaikka vasektomia ei pitäisi puuttua miehen seksuaalisuus, harvat miehet kokevat psykologisia vaikeuksia, jotka vaikuttavat seksuaalista suorituskykyä. Jos tämä tapahtuu sinulle, älä hämmentynyt keskustelemaan tilanteesta lääkärisi kanssa.

Lisätietoja

Planned Parenthood Federation of America
http://www.plannedparenthood.org/
434 W. 33. St.
New York, New York 10001
Puhelin: 212-541-7800
Maksuton: 1-800-230-7526
Faksi: 212-245-1845
E-Mail: