Nipala

Stds

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) ovat yleisimpiä tartuntatauteja Euroopassa. Lääketieteellisen tulokset vaihtelevat kiusallinen kohtalokas, sukupuolitaudit voivat levitä sukupuoliyhteydessä muun muassa sukupuolielimissä, peräaukon tai suun. Bakteereita, jotka aiheuttavat näitä sairauksia voi jopa siirtää silmiä. Yhdyntä ei ole ainoa keino lähetyksen suuseksiä, anaaliseksiä, ja jakaminen seksileluja voi levitä myös sukupuolitaudeilta.

On monia sukupuolitauteja, mutta niitä ovat Euroopassa ovat herpes simplex virus tyyppi II (sukupuolielinten herpes), ihmisen papilloomaviruksen (sukupuolielinten syyliä sekä kohdunkaulan syöpä), klamydia, tippuri, kuppa, lantion tulehduksellinen sairaus, ja ihmisen immuunikatovirus (HIV ). Chancroid on harvinainen, mutta vakava STD joka lisää riskiä saada HIV-tartunta. Muut infektioita, jotka voivat levitä sukupuolen kuuluvat hepatiitti B, joka vaikuttaa maksaan, ja Satiaiset, jotka ovat levinneet pääasiassa ei-seksuaalisessa kanssakäymisessä. Tietyntyyppisten emätintulehdus, kuten trichomonas, ovat yleisiä ja voidaan siirtää pitkin kautta seksuaalista kanssakäymistä.

STD Facts

 • 19 miljoonaa uutta tapausta sukupuolitautien esiintyy vuosittain, joista lähes puolet ovat nuorten ikäisille 15-24.

 • Sukupuolitaudit pelata keskeinen rooli HIV.

 • Arviolta 45 miljoonaa ihmistä on sukupuolielinten herpes, useimmat heistä eivät tiedä sitä.

 • Kun arviolta 2,8 miljoonaa uutta tapausta vuosittain, klamydia on yleisin tartuntatauti Euroopassa.

 • Naisilla Sukupuolitaudit voivat aiheuttaa syöpää synnytyskanavassa, lantion tulehduksellinen sairaus, hedelmättömyyttä, ja kohdunulkoinen raskaus.

 • Sukupuolitaudit olla vakavia seurauksia lapsille, jotka ovat saaneet tartunnan ennen syntymää tai synnytyksen aikana.

 • Sukupuolitaudit voivat aiheuttaa silmätulehduksia tai keuhkokuume.

 • Sukupuolitaudit esiintyvät usein yhdessä. Henkilö diagnosoitu yksi pitäisi testata myös muille.

Oireet vaihtelevat STD. Jotkut ihmiset tartunnan STD saa kehittyä oireita lainkaan. Lääkäri voi tehdä alustava diagnoosi, joka perustuu tuloksia teidän lääkärintarkastus. Esimerkiksi kivuliaita rakkuloita Ehdottaisin sukupuolielinten herpes, kun taas kivuton haavaumat voi ilmoittaa kuppa.

Tavallisia oireita sukupuolitauteja ovat seuraavat:

 • Kivulias tai kivuton haavaumat iholla sukuelinten sekä miehillä että naisilla, ja emättimen naisilla

 • Kuume

 • Imusolmukkeiden turpoaminen

 • Alavatsan (lantion) kipu

 • Vuotoa peniksen

 • Valkovuoto

 • Burning epämukavuutta virtsatessa

 • Kipua yhdynnän aikana.

Muista, vaikka kondomit voi vähentää altistumista sukupuolitaudeilta, ne eivät ole idioottivarma.

Kun sinut on diagnosoitu STD, on tärkeää ilmoittaa oman seksikumppaneita kahdesta syystä. Jotkut sukupuolitaudit ovat melko hiljaisia ​​ja voidaan siirtää huomaamatta kumppaneiden kesken, ja se voi aiheuttaa vaurioita. Esimerkiksi klamydia ei saa aiheuttaa oireita kaikille niille tartunnan, mutta arpeutuminen vaikutus bakteerit voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä, varsinkin naisilla. Vaikka oireet häviävät ilman hoitoa, henkilö voi jäädä tartunnan ja levittävät tautia joku muu. Mikä parasta, asianmukainen tunnistaminen ja hoito, tartuntojen voidaan vähentää.

Useimmat sukupuolitaudit hyvin hoidossa, vaikka niitä ei voida täysin kovettunut. Potilailla, joilla on klamydia tai tippuri, antibioottihoito voi lyhentää oireita viikkoja tai kuukausia. Lisäksi hoito klamydia, tippuri ja kuppa estää mahdolliset pitkän aikavälin komplikaatioita. Virusinfektiot, kuten sukupuolielinten syyliä, sukupuolielinten herpes ja HIV, ei voida parantaa, mutta ne voidaan tehdä siedettävämpää lääkityksellä.

Sukupuolielinten herpes

Sukupuolielinten herpes on virusinfektio, joka ajoittain purkautuu rakkuloita ja ihon haavaumia sukuelinten alueella. Se voi johtua joko kahden herpes simplex-virus, HSV-1 tai HSV-2. Jälkimmäinen on yleisempää syy-noin 45 miljoonaa ihmistä Euroopassa yli 12-vuotiaita ovat sairastuneet HSV-2. Monet herpes harjoittajat ovat tietämättömiä infektioita, koska he eivät koe mitään oireita.

Euroopassa, määrä sukuelinherpeksen on kasvanut merkittävästi kahden viime vuosikymmenen aikana, erityisesti nuorten ja nuorten aikuisten. Noin joka neljä narttua ja yksi viidestä miehillä vuotiaita 15 ja 45 on sukupuolielinten herpes.

HSV infektio, joka aiheuttaa sukupuolielinten herpes on elinikäinen ongelma, jossa oireet tulevat ja menevät. Ensimmäinen jakso on yleensä pahin. Kun oireita ilmaantuu ensimmäisen kerran, se tapahtuu noin viikon kuluttua kosketuksissa tartunnan saaneeseen henkilöön. Noin 40% tartunnan saaneiden koskaan Toinen hyökkäys. Toisissa kuitenkin oireet palaavat useita monta kertaa vuodessa.

Kun oireet näkyvät, ne ovat yleensä lieviä ja voivat sisältää:

 • Kutinaa, kirvelyä, arkuus, ja pieniä rakkuloita sukuelinten alueella

 • Pieniä haavoja (ihohaavat) kun rakkuloita tauko

 • Paikallista kipua, jos virtsa koskettaa sukupuolielinten haavaumat

 • Suurennettu tai kivulias imusolmukkeiden (turvonneet rauhaset) nivusiin

 • Päänsärky, kuume ja yleinen sairauden tunne.

Kuvio oireita, toistumisen, ja vaikeusaste on erilainen kaikille. Niille, jotka ovat toistuvia herpes jaksot, oireet ovat yleisimpiä yhdynnän jälkeen, auringonoton jälkeen, ja aikoina fyysistä tai henkistä stressiä. Ihmiset joiden immuunijärjestelmä on heikentynyt ovat alttiimpia kokee eniten vakavia oireita.

HSV leviää ihon-to-ihokosketus, kuten suutelua. Tartunnan saanut usein lähettää virus kun ihon rakkuloita tai haavaumia ovat näkyvissä aktiivinen infektio aikana, mutta virus voi myös levitä, kun ei ole oireita lainkaan.

Raskaana olevat naiset voivat kulkea HSV infektio (yleensä HSV-2) niiden vauvoja synnytyksessä aiheuttavat infektioita ja vastasyntyneen iholla, suussa, keuhkoissa tai silmissä. Jos herpesvirus leviää vauvan verenkiertoon, se voi aiheuttaa vakavia infektioita aivojen ja muita elintärkeitä elimiä, joka johtaa uneliaisuus, ärtyneisyys, kouristukset ja hengitysvaikeudet. Vastasyntyneet "ilmaantuvat yleensä yhdeksän 11 ​​päivän kuluttua syntymästä ja voivat sisältää ihon rakkuloita, punaiset silmät, ja epänormaali silmien vuotaminen. Jos olet raskaana, kerro synnytyslääkäri, jos sinulla on ollut sukupuolielinten herpes jotta asianmukaisiin toimiin voidaan ryhtyä suojata lapsesi.

Ilmoita oireita sukupuolielinten herpes lääkärisi kanssa. Hän voi testata näyte rakkulanesteessä tai kipeä viruksen esiintymistä. Lääkäri voi määrätä yhden kolmesta suun viruslääkkeet keston lyhentäminen, vakavuus, ja infektioiden leviämisestä: asikloviiri, famsikloviiri tai Valacyclovir. Myös, pese haavaumat saippualla ja vedellä ja kuivaa ne joka päivä.

Paras tapa estää lähettämällä herpes ei ole seksiä, vaikka kondomia, kun on haavoja. Ja sinä tai kumppanisi tulisi käyttää lateksi kondomia joka kerta kun seksiä, vaikka sinulla ei ole aktiivinen puhkeaminen. Vaikka ei 100% tehokas, kondomit vähentävät leviämisen todennäköisyyttä virus.

Ihmisen papilloomavirus (HPV) / sukupuolielinten syyliä

Sukupuolielinten syyliä ovat syyliä, jotka muodostavat iholla sukuelinten alueella. Ne johtuvat tiettyjen alatyyppejä ihmisen papilloomaviruksen (HPV), joka myös aiheuttaa syyliä muihin kehon alueille. Yli 24 miljoonaa ihmistä on ihmisen papilloomavirus, joka vastaa lähes kaikissa tapauksissa kohdunkaulan syöpä maailmassa.

Kondylooma on levinnyt sekä miehille että naisille kautta seksuaalinen kanssakäyminen. He myös tunnetaan condyloma acuminate tai sukupuolitauti syyliä, ja voi kehittyä lähellekään vagina, kohdunkaula, penis, tai peräsuolen. Kun sopimus HPV, virus voi jäädä vuosia, ajoittain aktivoimista tuottaa syyliä ja tartuttaa seksikumppaneita.

Koska sukupuolielinten syyliä voi kestää kuusi kuukautta kehittää, voit olla infektio huomaamatta mitään oireita. Alatyyppejä, jotka ovat todennäköisimmin aiheuttaa syöpää ovat erilaisia ​​kuin yleensä aiheuttaa syyliä. Kuitenkin monet ihmiset ovat saaneet tartunnan, joissa on enemmän kuin yksi alatyyppi. Siksi ihmiset sukupuolielinten syyliä ovat todennäköisemmin tartunnan syöpää aiheuttavat virus samoin.

Kondylooma näkyvät kosteisiin pintoihin, erityisesti sisäänkäynnit emättimen ja peräsuolen naisilla. Ne näyttävät syyliä, jotka kasvavat käden tai käsivarren: Pieni ja litteä, lihanvärinen kuoppia tai pieni, kukkakaali-like kuoppia. Joissakin tapauksissa, syyliä voi olla niin pieni, että et näe niitä. Sukupuolielinten syyliä ei saa aiheuttaa mitään oireita, tai ne voivat aiheuttaa kutinaa, kirvelyä, arkuutta tai kipua.

Kondylooma voi mennä pois omasta tai hoitoa, tai ne voivat kestää vuosia. On tavallista, että sukupuolielinten syyliä palata sen jälkeen, kun ne poistetaan.

Käyttämällä kondomia voi auttaa tartuntavaaran. Kuitenkin kondomeja ei aina kata kaikkia iholla. Tekijöitä, jotka lisäävät riskiä saada tartunta kuuluu:

 • Ottaa muut sukupuolitaudit (koska riskitekijät ovat samat)

 • Useita sukupuolta olevat kumppanit

 • Lääkkeitä tai lääketieteellisiä sairauksia, jotka tukahduttaa immuunijärjestelmän, kuten AIDS.

HPV hiljattain tuli paljon estettävissä. Kesäkuussa 2006 Food and Drug Administration hyväksyi HPV-rokotteella naisille. Tällä hetkellä saatavilla rokotetta kohdistuu HPV kantoja 6 ja 11, jotka aiheuttavat 90% sukupuolielinten syyliä, sekä suuret kohdunkaulan syöpää aiheuttavia kantoja, 16 ja 18. Annetaan joukko kolme laukausta yli kuuden kuukauden rokote suojaa vain ne neljä kantaa ja ei paranna olevat infektiot. Se on tällä hetkellä suositella naisille yhdeksästä 26 vuotias.

Hoito sukupuolielinten syyliä riippuu koosta ja sijainnista syyliä. Lääkäri voi liueta syyliä kemikaaleja. Muuten hän tai hän voi suositella electrocautery tai jäädyttämällä nestemäisellä typellä (kylmähoito) tehdä syyliä katoavat. Muutamat suuret syylät vaativat laserhoito tai kirurginen poisto. Älä kohtele sukupuolielinten syyliä itseäsi over-the-counter käytettävät valmisteet tavalliset syylät, et voisi vakavasti vahingoittaa haurasta ihoa ja sukuelinten alueella. Vältä seksisuhteita kunnes hoito toteutetaan.

Naiset, jotka ovat joutuneet sukupuolielinten syyliä pitäisi testata kohdunkaulan syövän vähintään kerran vuodessa. Kohdunkaulan syöpä voidaan estää säännöllisesti Papa, ja voidaan parantaa useimmissa tapauksissa, kun se havaitaan varhaisessa vaiheessa.

Tippuri

Tippuri aiheuttaa bakteeri nimeltään Neisseria gonorrhoeae. Nämä bakteerit voivat siirtyä ennen yhdyntää (emättimen, suun ja peräsuolessa) johtaa infektioiden kohdunkaula, emätin ja virtsaputken (virtsa putki). Noin 700000 ihmistä Euroopassa on diagnosoitu tippuri vuosittain, mutta koska monet ihmiset tippuri eivät hakeudu hoitoon, tapausten kokonaismäärä voi olla paljon suurempi.

Naiset ovat yleensä oireettomia miehiä useammin. Kun tauti aiheuttaa oireita, ne kehittyvät yleensä kahden 14 päivää altistumisen jälkeen, usein aikaan kuukautiset. Naiset voivat kehittyä kipua tai epämukavuutta, kun virtsaaminen, usein virtsaaminen, valkovuoto, ja epämukavuus peräaukon tai peräsuolen alueella. Vähintään 15% naisista, bakteerit leviää kohtuun ja munanjohtimet, aiheuttaa kipua yhdynnän aikana, vatsakipu, epänormaalit kuukautiset, ja kuume.

Hoitamattomana tippuri voi levitä jopa synnytyskanavassa, aiheuttaen prostatitis (eturauhasen tulehdus) ja Lisäkives-, kives (tulehdus epididymiksen kivekset) miehillä, ja lantion tulehduksellinen sairaus (PID) naisilla. Lopulta tämä voi johtaa hedelmättömyyteen.

Harvemmin, tippuri voi levitä muihin kehon osiin kautta verenkiertoon aiheuttaen kuumetta, ominaisuus ihottumaa ja nivelkipua. Raskaana olevilla naisilla hoitamaton tippuri, vauva voi poimia bakteerit synnytyksen aikana, mikä voi johtaa gonokokki oftalmiaa, vakava silmätulehdus vastasyntyneillä. Oireita ovat punoitus vauvan silmiin, silmäluomien turvotus, ja paksu, puss kuten silmien vuotaminen. Hoitamattomana gonokokki oftalmiaa voi aiheuttaa sokeutumisen.

Miehillä voi vuotoa virtsaputken (putki, jonka kautta virtsa poistuu penis), joka on kirkas tai valkoinen, tai paksu, keltainen ja puss vastaavia, jotka saattavat tahrata alusvaatteet. Miehet saattavat myös kokea punoitusta ympärillä virtsaputken, tihentynyt virtsaamistarve ja kipu tai polttava epämukavuutta virtsatessa.

Tippuri voi myös aiheuttaa gonokokki proktiitti (tulehdus peräaukon ja peräsuolen), etenkin ihmiset, jotka käytännössä peräsuolessa. Monet ihmiset gonokokki proktiitti ei ole mitään oireita. Oireita ovat peräsuolen kipu tai kutina, peräsuolen vastuuvapauden, joka sisältää verta, limaa, mätä, tai jatkuva tarve liikuttaa suoliston. Ihmiset harjoittavat suuseksiä voi kehittyä gonokokin nielutulehdus. Näissä tapauksissa voi olla mitään oireita, tai henkilö voi olla kurkkukipua.

Lääkäri voi epäillä tippuri perustuu oireisiin, seksuaalinen historia, ja tulokset fyysisen ja naistentautien tutkiminen. Diagnoosi Gonokokki infektio saadaan swabbing teennäinen (virtsaputki, kohdunkaula, peräsuoli, nielu) ja testaamalla sitä bakteereille. Jos ei lopeteta, mutta infektio jää epäilys, lääkäri voi testata ensimmäistä tippaa virtsaa.

Tippuri infektioita parantaa nopeasti antibioottihoidossa, mukaan lukien kefiksiimi ja ceftriaxone. Tietyt kantoja tippuri bakteerit ovat vastustuskykyisiä tietyille antibiooteille. Jos oireet jatkuvat, kun koko hoitojakso, voi olla tarpeen uudelleenanalysointipäivämäärän ja kokeilla eri antibioottikuurin.

Klamydia

Klamydia on bakteerin aiheuttama, klamydia. Nämä bakteerit löytyy virtsasta ja sukuelinten eritteiden tartunnan saaneiden ja lähetetään aikana sukupuoliyhteydessä. Kun arviolta 2,8 miljoonaa uutta tapausta vuodessa, klamydia on epidemia Euroopassa. Puolet tartunnan miestä ja kolme neljäsosaa tartunnan saaneet äidit eivät edes tiedä, he ovat sitä, koska sen oireet ovat usein poissa tai epämääräisiä.

Klamydia voi aiheuttaa vakavia komplikaatioita. Se voi vaikuttaa useilla alueilla sukuelimiin aiheuttaen virtsaputken, emätintulehdus, kohdunkaulan ja lantion tulehduksellinen sairaus (PID), joka voi johtaa kohdunulkoinen raskaus ja hedelmättömyyttä. Klamydia voi myös aiheuttaa silmätulehduksia ja keuhkokuume vastasyntyneiden toimitetaan tartunnan äideille.

Naisilla oireita klamydia kuuluu

 • Kirvely virtsatessa

 • Epänormaali valkovuoto

 • Light verenvuotoa emättimestä (varsinkin yhdynnän jälkeen)

 • Kipu lantion tai alavatsan.

Miehillä oireita klamydia kuuluu

 • Epänormaaleja vuotoja (tiputus) nestettä, joka ei ole virtsaa tai siemennestettä (kutsutaan peniksen vastuuvapaus)

 • Polttava tunne virtsatessa.

Koska klamydia ei saa aiheuttaa mitään oireita, lääkäri arvioida riskiä ottaa tartunnan perustuu omaan historiaan. Seksuaalisesti aktiivisia naisia ​​heidän 20s ovat suurimmassa vaarassa. Lääkäri voi vahvistaa, onko sinulla klamydia jota virtsanäyte tai käyttämällä moppi kerätä nestettä virtsaputken tai kohdunkaulan. Jos olet vaarassa klamydia, sinun tulee testata vähintään kerran vuodessa, vaikka sinulla ei ole oireita.

Hoitamattomana klamydia voi kestää monta kuukautta. Tänä aikana bakteerit voivat levitä toisiin ihmisiin suojaamattomasta seksistä.

Seksuaalisesti aktiivisia naisia ​​vaarassa klamydia pitäisi olla rutiinia lantion tutkiminen kanssa klamydia-Seulontatesti vuosittain. Raskaana olevien naisten riski klamydia olisi myös seuloa.

Lääkärit hoitoon klamydia suun kautta antibiootteja. Seksikumppaneita olisi kohdeltava samoin.

Antibioottihoito kovettuu klamydia ja voi yleensä estää pitkän aikavälin ongelmia. Kun nainen kehittyy sisäsynnytintulehduksen klamydia tai muu syy, hän on jopa 20% riski saada komplikaatioita, kuten lapsettomuus tai krooninen lantion kipu. Siksi on erityisen tärkeää seksuaalisesti aktiivisia naisia ​​saada seulotaan säännöllisesti.

Nongonococcal virtsaputken

Nongonococcal virtsaputken on sukupuolitauti, joka tuottaa tulehdus virtsaputken mutta se johtuu muiden eliöiden kuin Neisseria gonorrhoeae (organismi, joka aiheuttaa tippuri).

Nongonococcal muoto on yleisempää kuin tippuri. Kuten tippuri, tämä sukupuolitauti vaikuttaa sekä miehiä että naisia. Useimmat tapauksista johtuu klamydia, vaikka sukupuolielinten mykoplasma ja trichomonas voi myös olla syyllisiä.

Oireet ovat samat kuin Gonokokki virtsaputkentulehdus: kivulias ja usein virtsaaminen ja erite virtsaputken. Miehillä päästö paljon helpommin huomannut, koska kärki virtsaputken on erittäin näkyvä. Tästä syystä nongonococcal virtsaputken on diagnosoitu useammin miehillä.

Jotkut miehet ovat sairastuneet organismien kuten klamydia tai sukuelinten mykoplasma ja ei ole mitään oireita. Valkosolujen voi olla läsnä virtsanäyte tai vuotoa virtsaputken, joka voidaan testata klamydia -, mykoplasma-tai Trichomonas.

Nongonococcal virtsaputken on hoidettu antibiooteilla. Kaikki seksikumppaneita-lukien ne, joilla ei ole oireita-tulee hoitaa.

Kuppa

Kuppa aiheuttaa tyypin bakteereja kutsutaan Treponema pallidum. Kuppa voidaan tarttuu kosketuksesta-Yleensä seksuaalisia-sen ominaisuuden sukuelinten haavaumia tai muiden tarttuva haavaumia, jotka muodostavat myöhemmin tauti.

Vaikka se on harvinaisempaa kuin se kerran oli, vuonna Euroopassa yli 11000 ihmistä tartunnan kuppa vuosittain.

Kun jätetään hoitamatta, kuppa liikkuu useita vaiheita:

 • Ensisijainen kuppa-kivuton haavauma kutsutaan chancre kehittyy, yleensä sukuelinten alueella, jossa kupan bakteereja pääsee elimistöön. Tässä vaiheessa alkaa 10-90 päivää (keskimäärin kolme viikkoa) kun henkilö on ollut alttiina joku kuppa. Kipeä menee pois ilman hoitoa noin neljä kahdeksan viikkoa.

 • Toissijainen kuppa - Kuppa bakteerit leviävät ja aiheuttaa ihottumaa suurimman osan kehon yhdessä kuume, kivut ja säryt, ja muita oireita. Tässä vaiheessa alkaa kuusi-kahdeksan viikkoa sen jälkeen, kun henkilö altistuu kuppa, ja se kestää enintään vuoden.

 • Piilevä kuppa - Tämä vaihe alkaa, kun sekundaarivaiheessa päättyy. Vaikka ei ole oireita, henkilö pysyy tartunnan. Tämä vaihe voi kestää vuosia, jopa koko loppuelämänsä ihmisen elämässä. Noin kolmasosa tapauksista latentti kuppa edistymistä korkea-asteen syfilis.

 • Tertiaarinen kuppa - Kuppa-bakteeri aiheuttaa vakavia vaurioita monia eri sisäelimissä, kuten aivojen ja selkäytimen. Se alkaa yleensä 10 vuoden kuluessa tartunnan ja voi olla hengenvaarallinen.

Raskaana olevat naiset kuppa voi kulkea bakteerit heidän vauvoja, aiheuttavat tautia kutsutaan synnynnäinen kuppa. Synnynnäinen kuppa aiheuttaa monia terveysongelmia vauvoilla, ja se voi olla tappava.

Jos olet tartunnan kuppa, se voi olla helpompaa, voit saa HIV-tartunnan. Ja jos sinulla on HIV ja kuppa, olet todennäköisesti levinnyt HIV-tartuntoja.

Ellei sitä käsitellä, syfilis on elinikäinen sairaus. Jos lääkäri epäilee, että sinulla on kuppa, hän etsi mitään tyypillisiä sairauden oireita, erityisesti chancre sukuelinten alueella. Lääkäri voi diagnosoida kupan ottamalla näyte nestettä epäilyttävistä haavauma ja ottaa, että neste tutkitaan mikroskoopilla läsnäolo kuppa bakteereja.

Asianmukaista antibioottihoito, varhainen kuppa infektioita voidaan hoitaa aiheuttamatta pysyviä vaurioita. Vaikka myöhemmissä vaiheissa kuppa myös vastata hoidon, antibiootteja ei voi korjata elinvaurioita aiheuttama tauti. Ilman hoitoa, noin kolmasosa potilaista, joilla on latentti kuppa kehittää kolmannen asteen syfilis, ja näiden potilaiden riski vaikea elimen vajaatoiminta.

HIV / AIDS

Immuunikatovirus (HIV) heikentää elimistön immuunipuolustusta tuhoamalla CD4 (T-solu) lymfosyytit, joukko valkoisia verisoluja, jotka suojaavat ulkomaisia ​​hyökkääjiä. Bakteerit, virukset ja muut mikrobit, että keho normaalisti alistaa sen sijaan aiheuttaa vakavia ongelmia. Lopulta CD4-solut ovat uhanalaisia ​​ohi kriittisen kynnyksen. Tuloksena tähtikuvio oireita kutsutaan Immuunikato tai AIDS.

Vaikka ei voida parantaa, HIV voidaan hoitaa. Lääkärit voivat valita yhdistelmä huumeita kutsutaan erittäin aktiivinen antiretroviraalinen (HAART). Käyttämällä useita lääkkeitä samanaikaisesti (kutsutaan usein huumeiden cocktail), hoito hyökkää virus monin tavoin. Yhdistämällä huumeita myös vähentää todennäköisyyttä, että virus tulee vastustuskykyisiä lääkkeitä, lähinnä tehdä niistä tehottomia. Vuodesta 1995, jolloin HAART tuli saataville, kuolleiden määrä AIDS on laskenut yli 80% vuonna Euroopassa. Määrä AIDS sairaalahoitoon ja komplikaatioita on myös huomattavasti vähentynyt.

Vaikka hiv / aids on parantumaton, se on erittäin estettävissä. Voit vähentää mahdollisuuksia tulla tartunnan HIV välttämällä riskikäyttäytymistä, kuten:

 • Suojaamattomasta yhdynnästä (hetero-tai homoseksuaali)

 • Suuseksiä tartunnan saaneen henkilön

 • Saastuneen verensiirron (harvinainen Euroopassa vuodesta 1985, kun veren toimitukset alkoivat testataan HIV)

 • Neulojen jakaminen

 • Työperäisen altistuksen (vahingossa neulojen kanssa infektoitunut veri)

 • Keinosiemennys tartunnan siemennesteen

 • Elinsiirto alkaen HIV-tartunnan luovuttajan

Ei ole näyttöä siitä, että HIV voi levitä rento yhteyttä esimerkiksi suudella, jakaa ruokaa astiat, pyyhkeet, tai vuodevaatteet, uima-altaat, käyttäen wc-istuimet, käyttämällä puhelin tai hyttysen tai muiden hyönteisten puremat. Vaikka useat HIV rokotteita testataan, mitään ei ole hyväksytty.

Soita lääkärillesi heti, jos uskot, että sinulla on saattanut altistua HIV. Jos altistus katsotaan merkittävästi, lääkäri suosittelee, että otat jälkiehkäisy, joka on yhdistelmä HAART vähentää riskiä saada HIV. Nämä lääkkeet toimivat parhaiten, kun ne otetaan kolmen päivän kuluessa altistumisesta. Raskaana olevien naisten HIV, tai riski siitä, pitäisi myös puhua niiden lääkäreiden oppia toimiin estääkseen virus tartu lapsensa.

Chancroid

Chancroid on sukupuolitauti ominaista laajentunut imusolmukkeet nivusissa ja haavaumat sukupuolielimissä, se on bakteerin aiheuttama Haemophilus ducreyi.

Oireet ilmaantuvat viikon kuluessa seksuaalisessa kanssakäymisessä. Ensinnäkin näppylä kaltainen kipeä tai haavaumia syntyä, jota ympäröi punoittava iho sukupuolielimissä. Kahden päivän kuluessa, näppylä rikkoutuu tulla tuskallinen, verenvuoto haavauma. Imusolmukkeet nivusissa voi tulla turvoksissa ja hellä. Koska chancroid haavaumat voi olla vaikea erottaa muista infektioita, jotka aiheuttavat sukupuolielinten haavaumat, kuten syfilis ja sukupuolielinten herpes, lääkäri ottaa näyte haava laboratorio arvioinnin.

Hoito vaatii suun kautta antibiootteja. Lateksi tai polyuretaani kondomi voi auttaa vähentämään riskiä sairastua chancroid yhdynnän aikana. Avohaavoja tyypillisiä chancroid voi lisätä riskiä sairastua ihmisen immuunikatovirus (HIV).