Nipala

Sukupuolitaudit

Mikä se on?

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) ovat infektiot, jotka leviävät ihmisestä toiseen sukupuoliyhteydessä, kuten suuseksiä, anaaliseksiä ja jakaminen Seksilelut. Nämä sairaudet voidaan välittää kaikki yhteydenotot sukuelinten yksi henkilö ja sukupuolielimissä, peräaukon, suun tai silmien toisen henkilön.

On olemassa monia erilaisia ​​sukupuolitauteja, mutta niitä ovat Euroopassa ovat herpes simplex virus tyyppi II (sukupuolielinten herpes), ihmisen papilloomavirus, klamydia, tippuri, kuppa, HIV ja sukupuolielinten syyliä. Jotkut infektiot, jotka voidaan levittää sukupuolen, kuten hepatiitti B-viruksen, ei perinteisesti kutsutaan sukupuolitaudit, koska ne jakautuvat pääasiassa muilla keinoin.

Oireet

Oireet vaihtelevat riippuen infektion tyypistä, vaikka jotkut ihmiset, jotka saaneet tartunnan STD saa kehittyä oireita lainkaan.

Jotkut oireet sukupuolitautien ovat:

 • Kivulias tai kivuton haavaumat iholla sukuelinten molemmat sukupuolet ja emättimen naisilla

 • Kuume

 • Imusolmukkeiden turpoaminen

 • Vatsakipu

 • Vuotoa peniksen

 • Valkovuoto

 • Burning epämukavuutta virtsatessa

 • Kipua yhdynnän aikana

Diagnoosi

Jos lääkäri epäilee, että saatat olla tartunnan STD, hän kysyy, kuinka monta seksikumppaneita sinulla on ollut, ja jos joku heistä on ollut STD.

Sitten, lääkärisi tutkii sinut, keskittyen teidän sukuelinten alueella. Hän myös tutkii peräaukon alueella ja naisilla, tehdä lantion tentti. Lisäksi lääkärisi voi moppi kärki penis miehillä tai ottaa näyte kaikista kohdunkaulan vastuuvapauden naisilla. Näytteet lähetetään laboratorioon testattavaksi. Samanlaisia ​​toimenpiteitä voidaan tehdä näkyviä haavoja.

Lääkäri voi tehdä alustava diagnoosi, joka perustuu tuloksia teidän lääkärintarkastus. Esimerkiksi kivuliaita rakkuloita Ehdottaisin sukupuolielinten herpes, kun taas kivuton haavaumat voi ilmoittaa kuppa. Tällä tavoin voit aloittaa hoito infektio mahdollisimman pian, jo ennen laboratoriokokeiden tulokset ovat käytettävissä.

Erilaisia ​​testejä tehdään riippuen oireita. Kun kyseessä on sukupuolielinten herpes, jos sinulla on haavauma, se pyyhittiin ja testattu laboratoriossa. Verikokeet voidaan tehdä myös nähdä, jos sinulla on vasta-aineita (infektio-taistelut proteiinien) vastaan ​​herpesvirus, mikä osoittaa, että olet saanut tartunnan jossain vaiheessa menneisyydessä.

Voit testata klamydia -infektiot, lääkäri lähettää näytteen nestettä kärki penis tai kohdunkaula. Klamydia voi myös diagnosoitu virtsanäyte.

Tippuri vaatii suoraa näyte kärki penis tai kohdunkaula. Kuppa ja hiv voidaan varmistaa verikokeella. Jos sinulla on haavauma kupan, diagnoosi voidaan vahvistaa tarkastelemalla nestettä haava erityisellä darkfield mikroskoopilla nähdä, jos bakteerit ovat läsnä.

Jos sinulla on yksi STD, lääkäri luultavasti suosittelee, että hankit testattu HIV ja muiden sukupuolitautien, koska riskitekijät ovat samankaltaisia. Myös, olet todennäköisesti saada HIV, jos olet tartunnan toisen STD.

Odotettu kesto

Kuinka kauan sukupuolitaudit viime riippuu tietyntyyppiset infektio. Joissakin tapauksissa, vaikka oireet voivat jäädä pois ilman hoitoa, potilaan on kuitenkin saastunut ja voi kulkea STD kumppanin aikana suojaamatonta yhdyntää. Potilailla trichomoniasis, klamydia tai tippuri, antibioottihoito voi lyhentää oireita viikkoja tai kuukausia. Lisäksi hoito klamydia, tippuri ja kuppa välttää mahdolliset pitkän aikavälin komplikaatioita. Virusinfektiot, kuten sukupuolielinten syyliä, sukupuolielinten herpes ja HIV ei voida parantaa. Kuitenkin ne voidaan hoitaa lääkkeillä.

Ehkäisy

Voit auttaa estämään sukupuolitautien by:

 • Ei seksiä

 • Seksiä vain yhden tartuntaa henkilö

 • Johdonmukaisesti käyttäen mies kondomeja yhdyntää

Muista, vaikka kondomit voi vähentää altistumista sukupuolitaudeilta, ne eivät ole idioottivarma.

Ihmiset, jotka ovat diagnosoitu STD voi ottaa yhteyttä paikalliseen terveyden osasto, jotta niiden sukupuolta olevat kumppanit voidaan arvioida ja hoitaa. Useimmat lääkärit kehottavat potilaita kertomaan sukupuolta olevat kumppanit, jos heillä on STD siten, että niiden kumppanit voivat hakeuduttava lääkäriin. Tämä tapahtuu kahdesta syystä. Ensinnäkin eräät sukupuolitaudit ovat melko hiljaisia ​​infektioita ja voidaan siirtää huomaamatta välillä sukupuolta olevat kumppanit. Esimerkiksi klamydia ei saa aiheuttaa oireita kaikille niille tartunnan, mutta arpeutuminen vaikutus bakteerit voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä, varsinkin naisilla. Toiseksi Sukupuolitaudit nähdään uhkia kansanterveydelle. Kanssa asianmukainen tunnistaminen ja hoito, tartuntojen voidaan vähentää.

Jos kehität usein esiintynyt sukupuolielinten haavaumat herpes, voit ottaa pieni annos viruslääkkeitä joka päivä vähentää riskiä sairastua toista jaksoa. Tämä laskee myös tartuttaa infektion parisi. Kuitenkin, voit silti siirtää tartunnan, niin kondomit ja turvallinen seksuaalinen käytännöt pysyvät paras tapa välttää mahdolliset herpesinfektio.

Hoito

Kohtelu sukupuolitautien riippuu infektion. Kun kyseessä on tippuri ja klamydia, lääkäri antaa injektiona tippurin hoidossa ja suun kautta antibiootteja hoitoon klamydia.

Sukupuolielinten herpes on elinikäinen infektio ei ole parannuskeinoa. Kuitenkin rakkuloita ihohaavat ei kestä niin kauan jos hoitaa sukupuolielinten herpes suullinen viruslääkkeitä heti oireiden hyökkäys tapahtuu. Jos sinulla on usein hyökkäyksiä, sinun pitäisi kysyä lääkäriltä reseptiä viruslääkkeitä, kuten asikloviiri (Zovirax), famciclovir (Famvir) tai Valacyclovir (Valtrex), niin että sinulla on se, kun sitä tarvitaan. Kun viruslääke joka päivä voi harventaa hyökkäykset 80 prosenttia ihmisiä, jotka ovat usein esiintyy vakavia sukupuolielinten herpes.

Kuppa yleensä käsitellään injektioita penisilliiniä. Kondylooma voidaan poistaa jäädyttämällä tai soveltamalla voiteita tarkoitus liuottaa syylä.

HIV ei voida parantaa, mutta se voidaan hoitaa lääkeaineyhdistelmä kutsutaan erittäin aktiivinen antiretroviraalinen (HAART). HAART lääkitys on otettava joka päivä loppuelämäsi. Kuitenkin tämä lääke yhdistelmä on kääntynyt HIV alkaen kuolettavan sairauden osaksi hoidettavissa, krooninen sairaus.

Kun soittaa ammatillinen

Soita lääkärillesi heti, jos löydät kipeä teidän sukuelinten alueella tai jos huomaat epänormaalia vuotoa virtsaputken tai emättimen. Sinun pitäisi myös soittaa lääkärille, jos sukupuolta olevan kumppanin on ollut STD, vaikka sinulla ei ole oireita.

Ennuste

Useimmat sukupuolitaudit hyvin hoidossa. Kuitenkin monet potilaat kehittää toista episodia sukupuolitautien koska niiden sukupuolta olevat kumppanit ei käsitellä tai koska ne edelleen alttiina sukupuolitautien kautta suojaamattomasta seksistä. Auttaa välttämään saada sama tauti uudelleen, kaikki seksikumppaneita myös tulisi käsitellä aina, kun potilas on STD.

Sukupuolielinten herpes ei voida parantaa, koska virus pysyy lepotilassa hermoja muulle potilaan elämän. Kuitenkin monet ihmiset eivät huomaa mitään ongelmia sen jälkeen alkuperäisen tartunnan, ja monet ihmiset eivät edes huomaa, kun ne on ensin saanut tartunnan. Henkilöiden, jotka eivät huomaa herpes leimahduksia, noin 40 prosenttia niistä kokemusta yli 6 leimahduksia koko elinaikana, kun taas alle 10 prosenttia on yli 6 leimahduksia vuodessa. Potilailla, joilla on herpes simplex virus tyyppi II, viruslääkitystä voi menestyksekkäästi tukahduttaa Toistuvat sukuelinten haavaumia, mutta se ei päästä eroon viruksen.

HIV ei voida parantaa, mutta huolellisella lääkäriin, seurantaa ja hoitoa, useimmat ihmiset HIV elää monta vuotta vähän tai ei lainkaan oireita.

Lisätietoja

CDC kansalliset ehkäisy tietoverkon (NPIN)
National Center for HIV, STD ja TB ehkäisy
PO Box 6003
Rockville, MD 20849-6003
Maksuton: (800) 458-5231
Faksi: (888) 282-7681
TTY: (800) 243-7012
E-Mail:
http://www.cdcnpin.org/