Nipala

Sukupuolitaudeilta miehillä: ennaltaehkäisy tulee ensin

Sukupuolitaudeilta (sukupuolitaudeilta) ovat vaivanneet miehet (ja naiset) alusta kirjoitetun historian. Noin 19 miljoonaa ihmistä Euroopassa tartunnan vuosittain. Lähes puolet heistä on nuoria ja nuoria aikuisia. Ja nousu HIV / AIDS, sukupuolitaudit ovat liittyneet joukkoon tappajia. Onneksi sukupuolitaudit voidaan ehkäistä ja hoitaa.

Mitä ovat sukupuolitaudit?

Sukupuolitaudit ovat infektiot, jotka siirtyvät ihmisestä toiseen seksuaalisen kanssakäymisen - yleensä läpi emätin yhdynnässä. Mutta sukupuolitaudit voivat myös levitä suun ja anaaliseksiä, ja saastuneiden neulojen ja veren tuotteita. Raskaana olevat naiset voivat myös siirtää sukupuolitautien heidän vastasyntyneet.

On yli 30 infektioita, joka voi tarttua sukupuoliteitse. Tärkeimmät niistä, jotka vaikuttavat miesten johtuvat joko bakteerien (tippuri, kuppa ja klamydia) tai virukset (HIV / aids, sukupuolielinten herpes, hepatiitti A, B ja C, ja ihmisen papilloomaviruksen tai HPV).

Kuka saa STI?

Jokainen, joka on seksuaalisesti aktiivinen voi saada STI. Jotkut miehet ovat paljon suurempi riski kuin toiset, kuten miehet, jotka:

 • On useita tai uusia seksikumppaneita

 • Asuvat suurissa kaupungeissa

 • Olla kosketuksissa seksityöntekijöiden

 • On seksiä miesten kanssa

 • Käytä laittomien huumeiden

 • On ollut aiemmin STI

Seulonta sukupuolitaudit

STI testaus voi auttaa diagnosoimaan sukupuolitautien mahdollisimman varhain. Tämä on välttämätöntä, jotta hoito voidaan aloittaa mahdollisimman pian ja voit estää tartunnan leviämisen muille. Harkitse saada testattu, jos:

 • Ovat joutuneet STI

 • Ovat oireita, jotka voivat viitata STI, kuten sukupuolielinten haavaumat ja haavaumat, vuotoa peniksen tai kirvelyä virtsatessa

 • Ovat suuri riski STI jopa ilman oireita. Tämä on erityisen tärkeää nuorille, seksuaalisesti aktiivisia ihmisiä ja miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

On olemassa useita erilaisia ​​seulontatutkimuksia miehille. Niihin kuuluvat:

 • Verikokeet HIV, syfilis ja hepatiitti

 • Virtsan testit klamydia ja tippuri

 • Bakteeriviljelmät (lab testi nähdä, jos bakteerit kasvavat) tippuri

Testin tulosten on oltava ehdottoman luottamuksellisia. Jos koe positiivinen STI, saada hoitaa heti. Ilmoita kaikki seksikumppaneita heti, jotta he voivat saada hoitaa. Lopeta kaikki seksuaalinen aktiivisuus kun sinua hoidetaan.

Estää sukupuolitaudit

Ainoa varma tapa estää sukupuolitautien on ei seksiä tai harrastaa seksiä vain yksi kumppani, joka on terveellistä.

Niin yksinkertaista kuin tämä saattaakin kuulostaa, miljoonat ihmiset silti sukupuolitautien vuosittain. Mutta harjoitellaan turvaseksiä tarjoaa merkittäviä suojaa sukupuolitaudeilta.

Kondomit

Asianmukainen käyttö miesten kondomia on paras tapa suojautua sukupuolitaudeilta. Käytä yhtä jokainen kerta kun seksiä. Laita kondomi ennen seksuaalisen kanssakäymisen tapahtuu. Latex kondomit ovat parhaita. Jos sinä tai kumppanisi on allerginen latex, käyttää polyuretaani kondomia. Animal-iho kondomit eivät estä infektioita.

Naisten kondomia

Naisten kondomi voi myös auttaa, mutta tietoa sen tehokkuudesta on paljon vähemmän täydellinen. Muut ehkäisymenetelmät eivät suojaa sukupuolitaudeilta.

Rokotteita ja muita lääkkeitä

Rokotteet ovat käytettävissä HPV ja hepatiitti A ja B Ennaltaehkäisevä antibiootit voivat suojella ihmisiä hiljattain altistuneet klamydia, tippuri tai kuppa. Henkilöt, joilla on sukupuolielinten herpes voi viruslääkkeitä suojata kumppaneitaan.

Seitsemän yhteistä sukupuolitaudit

Klamydia


Klamydia on yleisin STI Euroopassa. On arvioitu 2,8 miljoonaa uutta tapausta vuosittain.

Syy: pieni bakteeri (klamydia), joka ei voi kasvaa tavallista bakteeri kulttuureissa, mutta voidaan tunnistaa virtsanäytteestä tai pyyhkäisynäytteestä Genitaaliteiden. Eri kantoja klamydia, jotka eivät jakaudu sukupuolen voi aiheuttaa keuhkokuumeen ja muita sairauksia.

Oireet: ohut vuotoa peniksen, usein kutinaa tai kirvelyä virtsatessa. Jotkut miehet eivät ole mitään oireita, ne ovat yleensä diagnosoidaan pohjalta altistumisen ja laboratoriotesteissä.

Hoito: Useimmat potilaat paranneta kerta-annos antibioottia atsitromysiini tai viikon aikana doksisykliini.

Tippuri


Noin 700000 ihmistä Euroopassa on diagnosoitu tippuri vuosittain, mutta koska monet ihmiset tippuri eivät hakeudu hoitoon, tapausten kokonaismäärä voi olla paljon suurempi.

Syy: bakteeri, joka voidaan nähdä mikroskoopilla, viljellään laboratoriossa tai havaittu virtsassa testeissä.

Oireet: pus-kuin erite penis ja kirvelyä virtsatessa. Lisäksi bakteeri voi hyökätä verta, varsinkin naisilla, aiheuttaa kuumetta, ihottumaa ja kivulias niveltulehdus. Mutta monet naiset ja jotkut miehet eivät ole tietoisia he ovat saaneet tartunnan ja voi levittää tartuntaa tietämättään.

Hoito: Antibiootit voivat parantaa tippuri, mutta bakteeri on tullut vastustuskykyinen monia lääkkeitä vuosien varrella. Asiantuntijat nyt suositella hoidon injektio Keftriaksonin, jos se ei ole mahdollista, suun kautta annettava antibiootti kefiksiimi voidaan käyttää. Koska klamydia ja tippuri esiintyvät usein yhdessä, potilaat joko yhdellä näistä infektiot tulee hoitaa niin, ellei testejä ole sulkea pois toinen infektio

Kuppa


Vaikka kuppa on tullut suhteellisen harvinaista Euroopassa tapauksia on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Syy: erityinen bakteeri, joka aiheuttaa kuppa ei voi nähdä mikroskoopilla tai kasvattaa laboratoriossa. Useimmat tapaukset diagnosoidaan verikokeella.

Oireet: Kuppa etenee hitaasti. Ensimmäinen vaihe on kivuton haavauma, yleensä sukupuolielimiin. Jopa ilman antibiootteja, haava paranee, mutta muutamien viikkojen jälkeen henkilö kehittyy kuumetta, kehon ihottuma, imusolmukkeiden turpoaminen ja tulehdus eri elimiin. Tämäkin rauhoittuvat, mutta vuotta myöhemmin monet ihmiset kehittävät pysyviä vaurioita sydämessä, aivoissa tai muissa elimissä.

Hoito: Penisilliini on paras hoito, mutta muita antibiootteja ovat käytettävissä penisilliinille allergisten potilaiden.

Sukupuolielinten herpes


Jopa 75% tartunnan saaneista ihmisistä sukupuolielinten herpes eivät tiedä, he ovat sitä.

Syy: Tämä yleinen infektio aiheuttaa herpes simplex virus, yleensä tyyppi 2.

Oireet: Kun oireita ilmenee, ne sisältävät pieniä, kivuliaita haavaumia ja rakkuloita sukupuolielimissä ja lähellä kudosten. Imusolmukkeiden turpoaminen, kuume ja päänsärky ovat yleisiä, etenkin ensimmäisen jakson. Herpes simplex-virus tekee tiensä hermostoon, jossa se pysyy koko ihmisen eliniän. Virus voi matkustaa takaisin alas hermot ihoa, aiheuttaa toista hyökkäyksiä. Hyökkäykset taipumus lievempiä ja harvemmin vuosien varrella. Henkilöt, joilla on herpes voi siirtää viruksen muille, jotka joutuvat kosketuksiin niiden sukuelinten eritteiden, vaikka heillä ei ole rakkuloita tai haavaumia.

Hoito: Ei ole parannuskeinoa sukupuolielinten herpes. Viruslääkkeistä asikloviiri, valacyclovir tai famsikloviirin voi vähentää oireita, pitkän aikavälin hoito voi estää tartunnan leviämisen, mutta eivät poista virusta kehosta. On tärkeää keskustella lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa, miten vältetään tartuttamasta tulevia yhteistyökumppaneita.

Ihmisen papilloomavirus (HPV)


Vuosia, lääkärit ovat tienneet, että HPV aiheuttaa sukupuolielinten syyliä (condyloma) miehillä ja naisilla. Vuonna jännittävä läpimurto, nyt tiedämme, että muutamia kantoja HPV aiheuttaa lähes kaikissa tapauksissa kohdunkaulan. HPV myös tärkeä rooli harvinaisia ​​syöpiä miehillä, yleensä seurauksena seksiä muiden miesten.

Oireet: Useimmat ihmiset, jotka ovat sairastuneet HPV eivät tiedä sitä. Muut kehittävät pehmeä, kostea, vaaleanpunainen syyliä sukuelinten tai lähellä kudosten. Lääkärit voivat hallinnoida paikallisia hoitoja selvittämään syyliä, mutta virus voi silti jäädä elimistöön useita vuosia.

Hoito: lääkäri voi hakea lääkitys suoraan sukupuolielinten syyliä auttaa selvittämään niitä, mutta ei ole hoitoja parannuskeinoa virus itse.

Ennaltaehkäisy: US Food & Drug Administration on hyväksynyt rokotetta tytöille ja nuorille naisille, joka suojaa kantoja, jotka aiheuttavat sukupuolielinten syyliä ja kohdunkaulan syöpä. Se ei ole vielä lisensoitu miehille.

Maksatulehdus


Useimmat ihmiset eivät ajattele hepatiitti kuin STI. Se on ymmärrettävää, koska infektio vahingoittaa maksan, ei sukupuolielimet, ja koska monissa tapauksissa ovat supistui ei-seksuaalisesti. Mutta suuri hepatiitti virukset voivat myös levitä sukupuolen. Hepatiitti B-rokote suositellaan kaikille vauvoille, lapsille, jotka eivät rokotettu lapsenkengissä, ja aikuisille, jotka ovat vaarassa.

Ihmisen immuunikatovirus (HIV)


HIV voi tarttua seksuaalisesti tai altistuminen tartunnan veren, siemennesteen ja emättimen nesteitä. Virus hyökkää immuunijärjestelmää, mikä tekee laitoksen alttiita tuhoisa infektioiden ja syöpien aids.

Ilman hoitoa, se on lähes aina kuolemaan. Lääkitys voi hallita, mutta ei paranna, HIV. On ollut monia lääketieteen kehitys lääkehoidon HIV. Mutta se on vaativaa ja kallista, ja haittavaikutukset ovat yleisiä.

Jopa niin, HIV muistuttaa meitä ennen kaikkea sääntö kaikille sukupuolitautien: Ennaltaehkäisy on ensimmäinen puolustuslinja.