Nipala

Munasarjasyöpä

Munasarjasyöpä

Munasarjasyöpä on sairaus, jossa pahanlaatuinen solujen on havaittu yksi tai molemmat munasarjat, naisen sukupuolielimet kohtuun. Munasarjasyöpä on kahdeksanneksi yleisin syöpä naisilla. Lue lisää munasarjasyövän ›

Oireita munasarjasyöpä

Turvotus on yleensä merkki ylimääräisen nesteen kertyminen tai tulehdus kehossa. Turvotus voi tehdä sinulle paisunut tai laajentunut, ja iho voi esiintyä kiiltävä ja ojensi. Turvotus voi olla laaja tai paikantaa tiettyyn alueen elin, kuten imusolmukkeisiin, käsien, nilkkojen, kielen tai kasvojen.

Turvotus tai turvotus, voi esiintyä missä tahansa kehossa, mukaan lukien sisäelimet, mutta se on selvimmin kasvot, kaula, kädet, jalat, nilkat ja jalat. Turvotus on luokiteltu ruumiinosa, joka vaikuttaa, kuten keuhkopöhön (keuhkojen), kasvojen turvotus, ja lymphedema (imusolmukkeiden).

Lue lisää oireita munasarjasyövän ›

Hoito munasarjasyövän

Tässä jaksossa keskitytään hoitoa epiteelin munasarjasyöpä. Muunlaiset munasarjasyöpä ovat harvinaisia. Hoitomuoto olet riippuu siitä, miten syöpä on levinnyt. Syöpä voi rajoittua munasarja tai levitä vain paikkoja lähistöllä. Jos näin on, sitä kutsutaan paikallisia tai alkuvaiheen syöpä. Jos syöpä on levinnyt muihin paikkoihin kehossa, sitä kutsutaan etäpesäkkeitä tai pitkälle munasarjasyöpä.

Lääkäri voi ehdottaa yhdistelmä hoitoja. Lääkärit useimmiten hoitoon munasarjasyövän leikkauksen jälkeen kemoterapiaa. Nämä hoidot on lueteltu kaikkein vähiten yhteisiä.

  • Leikkaus. Saatat joutua leikkaukseen sekä diagnosoida munasarjasyöpä ja hoitaa sitä. Sinun kirurgi poistaa kudosta ja tutkii sitä merkkejä syöpä. Mutta päätavoitteena leikkaus on yrittää Cure poistamalla kasvain tai kasvaimet. Lääkäri voi poistaa yhden tai molemmat munasarjat ja mahdollisesti ympäröivän kudoksen ja imusolmukkeiden. Harvoissa tapauksissa kirurgi suorittaa toinen leikkaus kun muut hoidot varmistaa, että kaikki syöpä on poistettu tai ottaa näytteitä imusolmukkeisiin tai muihin kudoksiin. Tämä auttaa määrittämään, onko syöpä on levinnyt.

Lue lisää hoitoja munasarjasyöpä ›

Living munasarjasyövän

Monet naiset voivat elää munasarjasyövän monta vuotta. Siksi on tärkeää pysyä fyysisesti ja emotionaalisesti hyvin kuin mahdollista.

Fyysisesti ja henkisesti potilaita on tip-top kunnossa. Yhdistelmä liikunta, kuten kävely tai uinti ja muut terveet elämäntavat, kuten tupakoimattomuus, voi olla hyötyä.

Munasarjasyöpä voi vaikuttaa ruoansulatuskanavassa. Joten jos sinulla on tämä syöpä, sinun pitäisi kiinnittää huomiota kaikkiin ruoansulatuskanavan ongelmia. Ravitsemusterapeutin voi auttaa. Voit kysyä lääkäriltä lähetteen yhden.

On myös tärkeää pitää positiivisin mielin. Voit tehdä tämän monin tavoin - liikunnan avulla, meditaatio, uskonto, henkisyys, ja tarvittaessa masennuslääke lääkkeitä.

Lisätietoja elää munasarjasyöpä ›