Nipala

Närästys ja Gerd

Närästyksen oireita ja GERD

Refluksitauti (GERD) on krooninen ruoansulatuskanavan häiriö, joka on aiheuttanut poikkeava virtaus mahahapon mahasta ruokatorveen.

Gastroesophageal viittaa mahalaukun ja ruokatorven, ja refluksi tarkoittaa virtaa takaisin tai palautusta. Refluksitaudin (GER) on paluu mahaan mehut, ravinnon ja nesteiden, takaisin ylös ruokatorveen.

GERD on hyvin yleinen lapsilla, vaikka se voi esiintyä missä iässä tahansa. Se on yleisin syy oksentelua varhaislapsuudessa.

GERD on usein seurausta sairaudet, jotka vaikuttavat alemman ruokatorven sulkijalihaksen (LES). LES, lihas pohjassa ruokatorven, avautuu antaa ruokaa ja sulkeutuu pitämään ruokaa vatsassa. Kun tämä lihas rentoutuu liian usein tai liian pitkään, happoa refluxes takaisin ruokatorveen aiheuttaen oksentelua tai närästystä.

Lue lisää närästyksen oireita Gerd ›

Hoito närästys ja Gerd

Gerd voidaan hoitaa useita erilaisia ​​over-the-counter tai reseptillä lääkkeitä. Monissa tapauksissa lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä auttaa hoitoon GERD. Lääkäri kertoo sinulle, mikä lääkitys tai lääkitys on paras oireita.

Monet over-the-counter antasidit ovat käytettävissä. Nämä neutraloivat tai heikentää mahan happoa. Sinun ei tarvitse lääkärin reseptiä ostaa niitä. Sinun pitäisi ottaa nämä antasideja vain kun haluat mukaan lääkärin ohjeita.

HUOM: haittavaikutuksia ovat ummetus tai ripuli. Jos sinulla on korkea verenpaine, tarkista lääkäriltäsi. Antasideja voi olla korkea natriumpitoisuus.

Jos samanaikaisesti yksinään eivät toimi, lääkäri voi suositella vahvempia lääkkeitä kutsutaan H-2 salpaajat. Nämä lääkkeet tukahduttaa useimmat mahan hapon tuotantoa. Monet näistä lääkkeistä ovat nyt saatavilla pienempinä annoksina ilman lääkärin määräystä.

Lue lisää lääkkeitä Gerd ›

Eläminen närästys ja Gerd

Tiedät tunteen: polttava epämiellyttävä tunne rinnassa, nousee ylös teidän kaulan ja kurkun. Se voi jopa jättää hapan maku suussa. Se on närästys, jotain, että yli 60 miljoonaa ihmistä kokea ainakin kerran kuukaudessa. Jos olet yksi heistä, on hyvä uutinen: Making muutamia yksinkertaisia ​​elintapojen muutokset voivat auttaa sammuttaa tuli. Vältä elintarvikkeita ja juomia, jotka voivat vaikuttaa alemman ruokatorven sulkijalihaksen toimintaa, kuten suklaa, piparminttu, tomaattikastiketta, sitrushedelmien ja mehut, virvokejuomia ja ketsuppia. Juoda veden sijasta sooda, ja etsiä pastaruokia tehty kevyt, liemi-tyyppinen kastikkeet sijaan raskas tomaatin kanssa.

Lisätietoja elää närästys Gerd ›