Nipala

Ruoansulatus diagnostisia menettelyjä

Miten on ruoansulatuskanavan häiriö diagnosoidaan?

Saavuttaakseen diagnoosin ruoansulatuskanavan häiriöt, perusteellinen ja tarkka sairaushistoria tehdään lääkärin, toteaa oireita olet kokenut sekä kaikki muut tärkeät tiedot. Lääkärintarkastus tehdään myös auttaa arvioimaan ongelman täydellisemmin.

Jotkut potilaat tarvitse suorittaa laajempi diagnostinen arviointi, joka voi sisältää laboratoriokokeita, kuvantamistutkimuksissa, ja / tai endoskooppisen menettelyjä. Nämä testit voivat olla mitä tahansa, tai yhdistelmää, seuraavasti:

 • Laboratoriokokeet:

  • Ulosteen piilevän veren testi. Ulosteen piilevän veren testi tarkistaa piilossa (okkultismin) veri ulosteessa. Se edellyttää saattamisesta hyvin pieni määrä uloste erityinen kortti, joka testataan sitten lääkärin vastaanotolla tai lähetetään laboratorioon.

  • Ulosteesta kulttuuriin. Ulosteesta kulttuuri tarkistaa läsnäolo epänormaalin bakteerien ruoansulatuskanavan, joka voi aiheuttaa ripulia ja muita ongelmia. Pieni näyte ulosteesta kerätään ja lähetetään laboratorioon lääkärin vastaanotolla. Kaksi tai kolme päivää, testi näyttää, onko epänormaalia bakteereja.

 • Kuvantamistutkimuksissa:

  • Barium pihvi aterian. Testin aikana potilas syö sisältävän aterian barium (metallinen, kemian, kalkkipitoista neste päällysteenä sisäpuolella elinten jotta ne näy x-ray), jonka avulla radiologin katsomaan vatsaan koska se pilkkoo aterian. Aikaa kuluu barium aterian pilkottu ja jättää vatsaan antaa lääkärin käsitys siitä, kuinka hyvin vatsa toimii ja auttaa havaitsemaan tyhjennys ongelmista, joita ei näy neste barium x-ray.

  • Peräsuolen kauttakulku tutkimuksessa. Tämä testi osoittaa, miten hyvin ruoka liikkuu paksusuolen. Potilas nielee kapseleita, jotka sisältävät pieniä markkereita, jotka ovat näkyvissä x-ray. Potilas seuraa kuitupitoista ruokavaliota aikana testin, ja liikkuminen markkereita kautta paksusuolen seurataan vatsan röntgenkuvat useasti kolme-seitsemänpäivää jälkeen kapseli niellään.

  • Tietokonetomografia skannaus (CT tai CAT scan). Tämä diagnostisen kuvantamisen menettely käyttää yhdistelmää röntgenkuvat ja tietotekniikka tuottaa poikkileikkaus-kuvia (usein kutsutaan viipaletta), sekä vaaka-että pystysuunnassa, ruumiin. CT näyttää yksityiskohtaisia ​​kuvia tahansa kehon osaa, kuten luut, lihakset, rasva ja elimiä. TT ovat yksityiskohtaisempia kuin yleiset röntgenkuvat.

  • Defecography. Defecography on x-ray anorectal alue, joka arvioi täydellisyyden jakkara poistaminen, tunnistaa anorectal poikkeavuuksia, ja arvioi peräsuolen lihasten supistukset ja rentoutumista. Tutkimuksen aikana potilaan peräsuoleen on täynnä pehmeää tahna, joka on yhtä johdonmukaisesti kuin jakkara. Sen jälkeen potilas istuu wc sijoitettu sisälle x-ray-kone, ja puristaa ja rentouttaa peräaukon karkottaa ratkaisu. Lääkäri tutkii röntgenkuvia onko anorectal ilmeni ongelmia, kun potilas on tyhjennys tahna peräsuolesta.

  • Alempi GI (maha-suolikanavan) sarja (kutsutaan myös bariumperäruiske). Alemman GI-sarja on menettely, joka tutkii peräsuolen, paksusuoli, ja alempi osa ohutsuolessa. Barium annetaan peräsuoleen kuin peräruiske. X-ray vatsa näyttää strictures (kaventunut alueet), esteet (tukoksia), ja muita ongelmia.

  • Magneettikuvaus (MRI). Magneettikuvaus on diagnostinen toimenpide, joka käyttää yhdistelmää suuria magneetteja, radiotaajuudet, ja tietokone tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia elinten ja rakenteiden kehossa. Potilas makaa sängyssä joka siirtyy sylinterimäinen MRI kone. Laite ottaa useita kuvia rungon sisältä käyttämällä magneettikenttää ja radioaaltoja. Tietokone lisää kuvia tuotetaan. Testi on kivuton, eikä siihen liity altistumista säteilylle. Koska MRI kone on kuin tunneli, jotkut ihmiset ovat klaustrofobinen tai pysty pitämään vielä testin aikana, ja voidaan antaa rauhoittava auttaa heitä rentoutumaan. Metalliesineet voivat olla läsnä MRI huoneessa, joten sydämentahdistimen metalliliittimiä tai sauvoja kehossa ei ole tätä testi tehdään. Kaikki korut on poistettava ennen menettelyn.

  • Orofaryngeaalinen liikkuvuutta (nielemisvaikeuksia) tutkimuksessa. Tämä on tutkimus, jossa potilaalle annetaan pieniä määriä nestettä sisältävät barium juomaan pullosta, lusikalla tai kuppi. Sarja röntgenkuvat otetaan arvioida, mitä tapahtuu, kun neste niellään.

  • Radioisotoopin mahalaukun tyhjenemistä scan. Testin aikana potilas syö ruokaa joka sisältää radioisotooppi, joka on lievästi radioaktiivista ainetta, joka näy scan. Annostus säteilyn radioisotooppi on hyvin pieni ja ole haitallisia, mutta sallii radiologi nähdä ruokaa vatsassa ja kuinka nopeasti se jättää vatsassa, kun potilas makaa alla kone.

  • Ultraääni. Ultraääni on diagnostinen kuvantamismenetelmä, joka käyttää korkean taajuuden ääniaallot ja tietokoneen luoda kuvia verisuonten, kudoksia ja elimiä. Ultraäänitutkimuksia käytetään nähdäksesi sisäelimiin kuin ne toimivat, sekä arvioida veren virtausta eri aluksia. Geeli levitetään alueen elin tutkitaan, kuten vatsan, ja sauva kutsutaan anturi asetetaan iholle. Anturi lähettää ääniaallot elin, joka kimpoavat elinten ja palata ultraääni kone, joka tuottaa näytön kuva. Kuva tai videonauhaa testi on myös tehty niin se voidaan tarkastella tulevaisuudessa.

  • Ylä GI (maha) sarja (kutsutaan myös barium niellä). Ylä GI sarja on diagnostinen testi, joka tutkii elinten yläosan ruoansulatuskanavan: ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen (ensimmäinen osa ohutsuolessa). Barium niellään ja röntgenkuvat tehdään sitten arvioida ruuansulatuselimille.

 • Endoskooppiset menettelyt:

  • Kolonoskopia. Kolonoskopia on menettely, joka sallii lääkärin tarkastella koko pituudelta paksusuoli (colon), ja voi usein auttaa tunnistamaan epänormaali kasvaimet, tulehtunut kudos, haavaumat ja verenvuoto. Se liittyy lisäämällä colonoscope, pitkä, joustava, valaistu putki, läpi peräsuolen ylös kaksoispiste. Colonoscope sallii lääkärin nähdä vuoraukseen paksusuolessa, poistaa kudosta lisätutkimuksia ja mahdollisesti hoitaa joitakin ongelmia, jotka havaitaan.

  • Endoskooppinen taaksepäin cholangiopancreatography (ERCP). ERCP on menettely, jonka avulla lääkäri diagnosoida ja hoitaa ongelmia maksan, sappirakon, sappiteiden ja haiman. Menettely yhdistää x-ray ja käyttö endoskoopin, pitkä, taipuisa, valaistu putki. Laajuus on ohjattu läpi potilaan suun ja nielun, sitten läpi ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen (ensimmäinen osa ohutsuolessa). Lääkäri voi tutkia sisäpuolelta nämä elimet ja mahdollisten poikkeavuuksien havaitsemiseksi. Putki johdetaan sitten laajuus, ja väriaine injektoidaan, jonka avulla sisäelimiin näkyvän x-ray.

  • Esophagogastroduodenoscopy (kutsutaan myös EGD tai ylempi endoskopia). EGD (ylempi endoskopia) on menettely, joka sallii lääkärin tutkia sisällä ruokatorven, mahalaukun ja pohjukaissuolen endoskoopin kanssa, joka ohjataan suun ja nielun, sitten otetaan ruokatorvi-, maha-ja pohjukaissuolen. Endoskoopin sallii lääkärin nähdäksesi sisällä tämän alueen elin, sekä lisätä välineiden kautta mahdollisuuksia poistaminen näytteen kudosta koepala (tarvittaessa).

  • Sigmoidoskopiaa. sigmoidoskopiaa on diagnostinen toimenpide, joka mahdollistaa sen, että lääkäri voi tutkia sisällä osa paksusuolen, ja on hyödyllistä syiden selvittäminen ripuli, vatsakipu, ummetus, epänormaali kasvaimet, ja verenvuotoa. Lyhyt, joustava, valaistu putki, jota kutsutaan sigmoidoskoopeille, työnnetään suolesta peräsuoleen. Laajuus puhaltaa ilmaa suoleen puhaltaa sitä ja tehdä katselu sisällä helpompaa.

  • Bronkoskopian. bronkoskopia on diagnostinen toimenpide, joka mahdollistaa sen, että lääkäri voi tutkia sisäpuolelle henkitorven (henkitorvi) ja keuhkoputket (suuri hengitysteihin johtaa keuhkoihin). Lyhyt, joustava, valaistu putki, jota kutsutaan bronkoskoopin, työnnetään suuhun tai nenään. Näytteitä kudosta voidaan poistaa kautta bronkoskoopin tutkittavaksi mikroskoopilla laboratoriossa.

  • Kapselitähystyksen. Kapselitähystyksen auttaa lääkäreitä tutkimaan ohutsuolessa. Koska perinteiset menettelyt, kuten ylempi endoskopia tai kolonoskopia, eivät pysty saavuttamaan tätä osa suoliston, kapselitähystyksen voi olla apua tunnistamisessa syitä verenvuoto, havaitsemiseen polyypit, tulehduksellinen suolistosairaus, haavaumat ja kasvaimet ohutsuolessa. PillCam (pienen kameran sisältämä kapseli) on nielty. PillCam kulkee luonnollisesti ruoansulatuskanavan läpi samalla kun se lähettää videokuvaa tallentimen. Tallentimia on kiinnitetty potilaan vyötärön vyö kahdeksan tunnin ajan. Kuvia ohutsuolen ladataan tietokoneen tallentimia. Kuvien tarkistetaan lääkärin tietokoneen näytöllä. Normaalisti PillCam kulkee paksusuolen ja eliminoituu ulosteessa 24 tunnin kuluessa.

 • Muut menettelyt:

  • Anorectal manometry. Tämä testi auttaa selvittämään vahvuus lihaksia peräsuolen ja peräaukon. Nämä lihakset yleensä kiristä pidä suolen ja rentoutua, kun suolen johdetaan. Anorectal manometry on hyödyllistä arvioitaessa anorectal epämuodostumia ja Hirschsprungin tauti, muun muassa ongelmia. Pieni putki laitetaan peräsuoleen mitata harjoittaman painostuksen sulkijalihasten että rengas kanava.

  • Ruokatorven manometry. Tämä testi auttaa selvittämään vahvuus lihaksia ruokatorveen. Se on hyödyllinen arvioitaessa refluksitaudin ja niellä poikkeavuuksia. Pieni putki ohjataan sieraimeen, johdettiin sitten kurkussa, ja lopulta ruokatorveen. Paineen ruokatorven lihakset tuottavat levossa mitataan sitten.

  • Ruokatorven pH-seurantaa. Ruokatorven pH seuraa toimenpiteitä happamuus sisällä ruokatorveen. Se on hyödyllistä arvioitaessa refluksitauti ( GERD ). Ohut, muovi-putki on sijoitettu sieraimeen, ohjattu alas kurkusta, ja sitten ruokatorveen. Putki pysähtyy yläpuolella alemman ruokatorven sulkijalihaksen, joka on yhteyden ruokatorven ja mahalaukun. Lopussa putken sisällä ruokatorvi on anturi, joka mittaa pH: n, tai happamuutta. Toinen pää putken ulkopuolella elin on liitetty monitoriin, joka tallentaa pH-tasot 24 - 48 tunnin ajan. Normaali toiminta on kannustettava tutkimuksen aikana, ja päiväkirja pidetään oireita kokenut, tai toimintaa, joka saattaa olla epäilyttäviä refluksi, kuten vaientanut tai yskää, ja kaikki ravinnon potilaalle. On myös suositeltavaa pitää kirjaa aika, tyyppi ja määrä ruokaa syödään. PH-lukemat arvioidaan ja verrataan potilaan toimintaa ajassa.

  • Kapselitähystyksen
   Kapselitähystyksen auttaa lääkäriä tutkia ohutsuolessa, koska perinteisiä menetelmiä, kuten ylempi endoskopia tai kolonoskopia, ei voi saavuttaa tämän osan suoliston. Tämä menettely on hyödyllinen tunnistamaan syitä verenvuoto, havaitsemiseksi polyypit, tulehduksellinen suolistosairaus, haavaumat, ja kasvaimet ohutsuolessa. Anturilaite on sijoitettu potilaan vatsan ja PillCam on nielty. PillCam kulkee luonnollisesti ruoansulatuskanavan läpi samalla kun se lähettää videokuvaa tallentimen. Tallentimia on kiinnitetty potilaan vyötärön vyö kahdeksan tunnin ajan. Kuvia ohutsuolen jotka latautuvat tietokoneeseen tallentimia. Kuvien tarkistetaan lääkärin tietokoneen näytöllä. Normaalisti PillCam kulkee paksusuolen ja eliminoituu ulosteessa 24 tunnin kuluessa.

  • Mahalaukun manometry
   Tämä testi mittaa sähkö ja lihasten toimintaa vatsassa. Lääkäri kulkee ohut putki alas potilaan kurkkuun vatsaan. Tämä putki sisältää lanka, joka tekee mittaukset sähkö-ja lihasten toimintaa mahassa, koska se pilkkoo elintarvikkeet ja nesteet. Tämä auttaa osoittamaan, miten vatsa toimii, ja jos on viive ruoansulatusta.

  • Magneettikuvaus cholangiopancreatography (MRCP). Tässä testissä käytetään magneettikuvaus (MRI) saada kuvia sappiteiden. Laite käyttää radioaaltoja ja magneetit skannata sisäelimiin ja kudoksiin.