Nipala

Nivelreuma

Nivelreuma

Nivelreuma on jatkuva, etenevä, autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa nivelissä kehon kanssa jaksot kivulias tulehdus. Lue RA yleiskatsaus ›

Nivelreuman oireita

Nivelreuman oireita vaihtelevat suuresti henkilöstä toiseen ja voi olla lievä, keskivaikea tai vaikea. Klo sairauden puhkeamista, nivelreuman oireita ovat usein epämääräisiä ja kehittyä hitaasti. Oireet eivät välttämättä sisällä klassinen oire nivelkipua, että ihmiset yhdistävät usein nivelreuma.

Lue lisää nivelreuman oireita ›

Hoitoja nivelreuma

Nivelreuma hoitosuunnitelmat käyttää monitahoista lähestymistapaa ja ovat yksilöitynä vaiheessa kehittyvän taudin ja ikäsi, sairaushistoria, ja samanaikaiset sairaudet tai sairauksia. Ei ole parannuskeinoa nivelreuma, mutta varhaista tunnistamista ja hoitoa, on mahdollista minimoida tai viivästyttää nivelvaurioita ja komplikaatioita, kuten krooninen kipu ja vammaisuus. Koska nivelreuma on etenevä ja krooninen luonteeltaan, hoito täytyy yleensä olla jatkuvaa, jopa elinikäinen joissakin tapauksissa.

Erikoisuus: löytää oikea nivelreuman hoito ›

Living with nivelreuma

Jos sinulla on diagnosoitu nivelreuma niveltulehdus (RA), tiedät kuinka tuskallista, väsyttävää ja arvaamaton tauti voi olla. Ei ole parannuskeinoa vielä RA, mutta on monia asioita voit tehdä elää hyvin. Varhaisen diagnoosin, hoidon alkuvaiheessa, ja hyvä hallinto RA voi aiheuttaa pitkiä aikoja ilman oireita.

Lue ylös 8 tapaa elää hyvin ra ›