Nipala

8 komplikaatioita nivelreuma

Jos sinulla on diagnosoitu nivelreuma niveltulehdus (RA), tiedät yleisiä oireita: Nivelkivut, väsymys, ja aamulla jäykkyys. Sinun on myös oltava tietoisia RA komplikaatioita. Komplikaatioita, jota kutsutaan myös nivelien tauti, ovat aiheuttamien sairauksien RA, jotka vaikuttavat kehon osiin lisäksi nivelet.

Olet todennäköisemmin komplikaatioita, jos sinulla on vaikea RA. Vaikka RA on yleisempää naisilla, miehillä on suurempi riski RA komplikaatioita. Tietämättä mahdolliset komplikaatiot ja niiden oireet voivat auttaa sinua ja lääkäri pyytää nämä ongelmat varhaisessa vaiheessa.

Tässä muutamia yleisimpiä komplikaatioita katsella:

  1. Iho. Noin 20 prosenttia 30 prosenttia ihmisistä, joilla RA saada kova kuoppia, jotka muodostavat ihon alle. Nämä kuoppia kutsutaan reumakyhmyjä. Ne ovat todennäköisesti kehittää alueille, joilla laittaa paljon paineita, kuten polvet ja kyynärpäät. RA tunnetaan myös aiheuttaa ihottumaa, haavaumia ja rakkuloita iholle.

  2. Lung. RA keuhkosairaus voi tehdä sinulle vaikeaa hengittää. Voit kokea keuhkopussintulehdus, joka on turvotusta limakalvon yli keuhkoihin. RA tiedetään aiheuttavan nesteen ympärille muodostuu keuhkoihin. Se voi myös johtaa kyhmyt sisällä keuhkot ja muutoksia keuhkojen kudosta. Tätä kutsutaan fibroosia. Lisäksi viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että krooninen keuhkoahtaumatauti ( COPD ) on yleisempää henkilöillä, joilla on nivelreuma.

  3. Heart. Heart komplikaatioita voi aiheuttaa rintakipua tai hengitysvaikeuksia. Vuori noin sydämesi voi turvota ja kerätä nestettä. Tämä tauti on nimeltään perikardiittia. RA on myös tiedetään aiheuttavan kyhmyt kasvaa sisällä sydämesi. Tämä saattaa lisätä riskiä sepelvaltimoiden sydänsairauksia.

  4. Sjögrenin (lausutaan "show-Grenz") oireyhtymä. Komplikaatiotaajuuteen vaikuttaa 10 prosenttia 15 prosenttia ihmisistä, joilla RA. Vuonna Sjögrenin syndrooma, valkosolujen päästä sisälle oman kyynelrauhasten ja Sylkirauhasten suussa. Se aiheuttaa turvotusta ja vähentää kyyneleet ja sylki. Jos sinulla on Sjögrenin syndrooma voi olla hyvin kuiva suu ja kuiva, punainen, kivulias silmät.

  5. Silmät. Sjögrenin syndrooma on yleisin syy silmän komplikaatioita. Lisäksi RA voi aiheuttaa skleriitti. Tämä on tulehdus ulompi osa silmään. Tulehdus voi aiheuttaa haavauma muodostua ulomman limakalvon silmään. Saatat olla silmien kuivuminen, punoitus ja kipu.

  6. Verisuonia. RA voi aiheuttaa turvotusta pienten verisuonten, nimeltään vaskuliitti. Vaskuliitti vähentää verenkierto osia kehosta. Yleisin merkki vaskuliitti on mustia alueita kuolla kudoksen kynsillä. Näitä kutsutaan digitaalisen aivoinfarkteja. Vaskuliitti, joka vaikuttaa hermoja kädet ja jalat voivat aiheuttaa puutumista, kirvelyä ja pistelyä.

  7. Osteoporoosi. Osteoporoosi on ohenemista ja haurastumista luut. Ensimmäinen oire voi olla rikki luun. Se on yleisin naisten RA jälkeen vaihdevuodet. Miehet RA jotka ovat vanhempia kuin 60-vuotiaat lapset ovat myös vaarassa. Osteoporoosi on yleisempää RA, jos toiminta on rajoitettu kipua ja jäykkyyttä. Lääkäri voi tarkistaa osteoporoosin tekemällä luun tiheys testin.

  8. Masennus. Viimeinen komplikaatio varoa on masennus. Ottaa pitkäkestoisia, arvaamaton sairaus kuten RA tuo paljon stressiä elämääsi. Stressi saa sinut todennäköisemmin kärsivät masennuksesta. Useimmat ihmiset, jotka kokevat masennusta älä kerro heidän RA lääkärille siitä, mutta puhuminen voi auttaa. Kerro lääkärillesi, jos et nauti elämästä niin kuin tapana aiemmin. On monia omatoimisuus ja lääkitys hoitoja masennukseen.

Tutkimukset osoittavat, että ihmiset, joilla RA jotka oppivat niin paljon kuin he voivat noin heidän sairautensa ja työskentelee tiiviisti niiden lääkäreiden on parempi elämänlaatu. Tiedä mitä etsiä ja Kerro lääkärillesi heti, jos epäilet mitään RA komplikaatioita.