Nipala

Miten estää nivelrikko

Nivelrikko (OA), jota joskus kutsutaan nivelrikon, on yleisin tyyppi niveltulehdus. OA-, rusto, joka kattaa luut yhteinen ohenee ja, joissakin tapauksissa, kuluu pois kokonaan. Tämä jättää luu hankausta vastaan ​​luu, joka voi aiheuttaa tulehduksen. Tulehdus aiheuttaa turvotusta ja kipua, ja lopulta vääristää perin sileä pinta nivelet. Bittiä luun tai ruston voi katkaista ja kellua sisällä yhteistä tilaa. Tämä aiheuttaa kipua ja häiritsee nivelen liikkuvuuden. Joskus, luun kannuksensa, nimeltään osteophytes, kasvaa sauman reunat.

Voit estää OA?

Tippaakaan ehkäisy on arvoinen kiloa katua! Vähemmän turhaa stressiä laitat nivelet, sitä epätodennäköisemmin ne kuluvat ennenaikaisesti. Pidä paino kurissa. Kun työ ja liikunta, kokeile käyttää hyvä ryhti, ja jos yhteinen alkaa vaivata sinua, aseta se heti. Teidän terveydenhuollon tarjoaja voi ehkä tarjota ehdotuksia minimoida riskiä yhteisiä vammoja.

Niveltulehdus säätiö antaa seuraavat suositukset suojata liitokset ja estää nivelrikko:

 • Ylläpitää ihannepainon. Ylipaino tuo stressiä teidän nivelet, erityisesti teidän lonkat, polvet, selkä ja jalat.

 • Siirrä. Liikunta vahvistaa lihaksia nivelten ympärillä, tämä voi estää kulumista rusto yhteinen.

 • Säilyttää hyvä ryhti. Hyvä ryhti suojaa niveliä liikaa painetta, erityisesti niska, selkä, lonkat ja polvet.

 • Tehdä erilaisia ​​liikuntaa. Alternate muuten runsaasti toimintaa lepoaikojen. Esimerkiksi, jos teet voimaharjoittelun jonain päivänä tehdä aerobista liikuntaa seuraavana päivänä. Toistuvia stressiä nivelet pitkiä aikoja voi aiheuttaa liiallista kulumista, joka voi johtaa nivelrikkoon.

 • Kiinnitä huomiota kipua. Jos sinulla on nivelkipu, älä välitä siitä. Kivun aktiivisuus tai liikunta voi olla osoitus olet rasitu liikaa niveliä ja että heidän täytyy levätä.

 • Unohda viikonloppuna soturi. Aloita uusi toiminta hitaasti ja turvallisesti ennen kuin tiedät, kuinka kehosi reagoi niihin. Tämä vähentää loukkaantumisriskiä.

 • Vältä vahinkoa nivelet. Käytettävä kunnollisia suojavarusteita. Älä jätä kypärät ja ranne tyynyt kotona. Varmista, että turvallisuus vaihde on mukava ja mahtuu alueeseen.

Making tarkka diagnoosi

Oireita OA kuuluvat jäykkyys yhteisen ajan jälkeen liikkumattomuus, turvotusta nivel-, ja kuulo melun tai tunne räsähdys, kun nivel liikkuu.

On tärkeää nähdä lääkärillesi, jos sinulla on nivelkipu, erityisesti lonkkanivelen, polvinivelet tai sormet. Lääkäri arvioi historian kipua ja suorittaa lääkärintarkastus selkeästi diagnosoida niveltulehdus ja minkälaista se on. Röntgenkuvat voidaan ottaa etsimään rustokato, luuvaurioita, ja luun kannuksensa. Jos X-ray ei näytä syy kipua, MRI voidaan tehdä etsimään haittaa muille nivelkudoksissa kuten nivelsiteet. Tämä on tärkeää, koska OA hoito poikkeaa muista muotoja niveltulehdus.

Useita muita tauteja voi vaikuttaa nivelet, ja vain teidän terveydenhuollon tarjoaja voi auttaa sinua selvittämään, minkälaista niveltulehdus sinulla on. Kun diagnoosi OA tehdään, on tärkeää ymmärtää, että ei ole parannuskeinoa. Lääkärin apua, voit tehokkaasti hallita tätä krooninen sairaus.

Toimitusjohtaja nivelrikko

Tavoitteet hoitoon OA on vähentää kipua, parantaa nivelten toimintaa ja estää muita vahinkoja. Kun diagnoosi OA tehdään, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi ehdottaa joitakin seuraavista:

 • Jos olet ylipainoinen, laihtua. Ylipaino korostaa nivelten, jänteiden, nivelsiteiden ja lihasten. Se lisää myös riskiä sydänsairauksiin ja muita ongelmia.

 • Liikunta lievittää tai estää kipua. OA ei tarvitse estää sinua nauttimasta kävelee puiston tai suorittaa päivittäisiä toimia, kuten kiipeilyä portaita tai puutarhanhoito. Liikunnalla voidaan hoitaa ja voi jopa auttaa estämään - kipua. Lääkäri voi tarkastella harjoituksia, jotka ovat sinulle parhaiten.

 • Lääkitys. Teidän terveydenhuollon tarjoaja voi suositella, että otat päivittäinen annos parasetamolia, aspiriinia tai muita NSAID-tulehduskipulääkkeet, glukosamiini, glukosamiini ja kondroitiinisulfaatista yhdistelmänä tai reseptilääkkeitä helpottaa kipua.

 • Kotiin korjaustoimenpiteitä. Sinun tulisi keskustella lääkärisi kanssa, miten voit käyttää perinteistä itsehoidon korjaustoimenpiteitä, kuten kostea lämpötyyny, kuuma suihku, ja / tai jään lievittää kipua.

 • Tekonivelleikkaus. Tämä tapahtuu, kun yhteinen ei enää käytetä tai kun kipu on niin suuri, että et voi enää toimintoa. Yhä useammat ihmiset ovat valinneet tämän vaihtoehdon, erityisesti ihmisiä heidän myöhään 60s ja 70s. Tällä hetkellä korvaavia ovat käytettävissä polvet, lonkat, olkapäät, ja sorminivelten.