Nipala

Osteoporoosi

Osteoporoosi tosiasiat

Osteoporoosi on sairaus, jossa on luumassan vähenemistä ja hävittäminen luukudoksen. Tämä prosessi aiheuttaa heikkeneminen luut ja tekee niistä todennäköisesti tauko. Lue lisää ›

Oireita selkäkipu

Selkäkipu voi esiintyä muita oireita riippuen perussairauden, häiriö tai sairaus. Esimerkiksi, jos selkä kipu johtuu niveltulehdus, saatat kokea kipua muualla elimistössä. Selkäkipu johtuu puristuksiin hermo voi jopa johtaa virtsarakon hallinnan väheneminen. Selkäkipu on usein yleisin oire fibromyalgia, joka on ominaista myös väsymystä ja unihäiriöitä.

Lue lisää oireita selkäkipu ›

Hoito: seulonta luukatoa

Luun lujuuteen mitataan niiden tiheys (paksuus). Korkea luun tiheys tarkoittaa luut eivät todennäköisesti murtuma. Jos olet vaarassa luukatoa, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi ohjata sinut luun tiheyden testaus.

Luun tiheys testaus on turvallinen, nopea, helppo ja kivuton. Testaus voi havaita osteoporoosia ennen murtuma tapahtuu. Se voi myös ennustaa murtumariski. Ja testaus voidaan mitata hoitovasteen. On olemassa kahdenlaisia ​​testejä, joita voi olla:

  • Reuna-testejä käytetään seulontaan. Ne mittaavat tiheys sormi, ranne-, polvi-, sääri, tai kantapää. Yhteinen reuna testissä on määrällinen ultraääni (QUS).

  • Keski-testejä käytetään diagnoosin. Ne mittaavat tiheys lonkan tai selkärangan. Tärkein Keski testi on kaksienergistä x-(DXA). DXA on standardi luun tiheys testin.

Lue lisää luukatoa ›

Eläminen: yksinkertaisia ​​ohjeita pitää luut vahvoina

Jos olet nainen, osteoporoosi on jotain, joka olisi teidän tutka - on 44 miljoonaa ihmistä, jotka ovat vaarassa, 68 prosenttia on naisia. Älä istua ja odottaa sen tapahtua sinulle - kokeile seuraavia vinkkejä alentaa riskiä!

Ensinnäkin, on tärkeää laskea riskitekijöitä. Oletteko vastaat "kyllä" johonkin seuraavista?

  • Onko sinulla pieni runko vai oletko laiha?

  • Onko sinulla suvussa esiintynyt osteoporoosi?

  • Oletko valkoihoinen tai aasialainen?

  • Oletko nainen?

Vastaamalla "kyllä" johonkin näistä tarkoittaa, että olet vaarassa sairastua osteoporoosiin. Onneksi se tarkoittaa myös tiedät pitäisi toimia nyt puolustautua tätä huokoinen luuston sairaus rakentamalla vahvat luut.

Lisätietoa pitää luut vahvoina ›