Nipala

Miten polvi toimii

Terve polvi taipuu helposti ja pyörii hieman. Yhteinen imee stressiä ja liikkuu tasaisesti. Näin voit kävellä, kyykky, ja käännä ilman kipua.

Edestäpäin polvinivelen osoittaa reiden lihakset ja jänteet kiinni kneecap (polvilumpio). Lopussa reisiluun (reisiluu) ja yläosassa sääriluu (sääriluu) on vuorattu ja pehmustettu nivelruston kanssa. Nivelkierukan rusto päälle sääriluu imee sokki polvinivelen. Sivusuunnassa vakuuden nivelside (LCL) omistaa thighbone ja sääriluu ulkopuolella puolella polvi. Mediaaliset vakuuden nivelside (MCL) omistaa thighbone ja sääriluu sisäpuolella puolella polvi. Lumpionivelsiteen yhdistää polvilumpio etureunaan sääriluu. Ristisiteet pidä pohjassa thighbone alkuun sääriluu.

Terve polvi

Polvi on sarana yhteinen, muodostuu siinä missä thighbone (reisiluu) ja sääriluu (sääriluu) tavata. Yhteinen on peitetty sileä kudos-ja powered by suuret lihakset. Kun kaikki osat alla ovat terveitä, polvien pitää liikkua helposti.

  • Rusto on kerros sileä kudos. Se kattaa päät thighbone ja sääriluu. Se myös linjat takapuolelle polvilumpio. Terve rusto imee stressiä ja mahdollistaa polvi taipuu helposti.

  • Lihakset valtaan polvi ja jalka liikkeelle.

  • Jänteet pitävät lihakset luut.

  • Nivelsiteet ovat bändit kudosta, joka yhdistää luita ja pönkittämään yhteinen.


Katso, miten nivelrikko kehittyy, kun Polvirusto repeämiä tai murentaa ja luut alkavat hieroa yhdessä.