Nipala

Raskaus

Raskaus tosiasiat

Oletko miettinyt, kun aamupahoinvointi päättyy tai kun voit alkaa tuntea vauva liikkua? Seuraa tätä askel-askeleelta opas selvittää, mitä odottaa aikana jokaisessa raskauden. Lue lisää ›

Astma raskauden aikana

Jos sinulla on astma, ja tulet raskaaksi, saatat ihmetellä, miten raskaus vaikuttaa astman oireita ja jos lääkitys vahingoittaa lastasi. Olla varma, että huolella ja suunnittelua voit olla turvallinen ja terveellinen raskaus jopa astmaa.

Lue lisää käsittelevät astma raskauden aikana ›

Valmistautuu raskauteen

Jos aiot tulla raskaaksi, kun tietyt toimenpiteet voivat auttaa vähentämään riskejä sekä sinulle ja lapsellesi. Oikea terveys ennen päätöstä raskautta on lähes yhtä tärkeää kuin säilyttää terveessä ruumiissa raskauden aikana.

European Academy of Pediatrics tarjoaa nämä kaksi suositusta vähentää riskiä SIDS:

Hanki neuvolatoiminnasta. Rutiininomainen neuvolatoiminnasta on kriittinen vähentää riskiä SIDS.

Vältä laittomien huumeiden ja alkoholin, ja älä tupakoi raskauden aikana tai synnytyksen jälkeen.

Ensimmäisten viikkojen raskauden ovat ratkaisevia lapsen kehitykselle. Kuitenkin monet naiset eivät ymmärrä he raskaana vasta useita viikkoja käsitys. Suunnittelua eteenpäin ja huolehtia itsestäsi ennen raskautta on parasta mitä voi tehdä sinulle ja lapsellesi.

Lisätietoa suunniteltua raskautta ›

Raskauden ensimmäisen kolmanneksen

Ensimmäinen synnytystä vierailu on kaikkein perusteellinen. Täydellinen sairaushistoria on otettu, fyysinen tarkastus suoritetaan, sekä tietyt testit ja menettelyjä suoritetaan arvioimaan alkuperäisen terveyden äiti ja hänen syntymätön vauva. Ensimmäinen synnytystä vierailu voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • henkilökohtainen sairaushistoria - tämä voi sisältää edellisen ja nykyisen lääketieteellisen sairauksia, kuten diabetes, korkea verenpaine (verenpainetauti), anemia ja / tai allergioita, nykyinen lääkitys, kuten reseptiä ja over-the-counter, tai edellisen leikkauksia

 • äidin ja isän perheen sairaushistoria - kuten sairaudet, kuten diabetes tai kehitysvammaisuus, ja geneettiset häiriöt kuten sirppisoluanemia tai Tay-Sachs tauti

 • henkilökohtainen gynekologisia ja synnytyksiin historiaa - mukaan lukien viimeisen raskauksista - kuolleina, keskenmeno, toimitukset, irtisanomiset - ja kuukautisanamneesin (eli pituus ja kesto kuukautiset)

 • koulutus - myös keskustelua siitä, miten tärkeää oikea ravinto, säännöllinen liikunta, välttäminen alkoholin, huumeiden ja tupakan raskauden aikana, ja keskustelua on huolta perheväkivallasta

 • lantion tutkiminen - tällainen tarkastus voidaan suorittaa huomata koko ja sijainti kohtu, iän määrittämiseksi sikiön, tarkistaa lantion luun koko ja rakenne, tai suorittamaan Papa-testin (jota kutsutaan myös Papa) ja havaitsemiseksi epänormaaleja soluja.

 • laboratoriokokeet - tämä sisältää virtsakoe (seuloa bakteereita, sokeri ja proteiini) ja verikokeita (määrittää veriryhmä)

Lisätietoa ensimmäisen raskauskolmanneksen ›

Toisen raskauskolmanneksen aikana

Vuoden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana synnytystä käyntejä, teidän terveydenhuollon tarjoaja voi tarkistaa seuraavat, riippuen nykyisen lääketieteellisen taudin ja sikiön terveyteen:

 • Kaikki nykyiset oireita tai vaivoja

 • Äidin paino

 • Äidin verenpaineen

 • Virtsanäyte - havaita albumiini (proteiini), jotka saattavat pre-eklampsia tai toxemia ja sokeria (mikä saattaa viitata hyperglykemia)

 • Kasvu, koko ja sikiön kehitys

 • Koko kohtu - jälkeen noin 12 raskausviikolla, kohtu voi tuntua vatsanpeitteiden läpi

 • Korkeus silmänpohjan (päälle kohtuun)

 • Sikiön syke

Toisen raskauskolmanneksen käännekohta äidin ja sikiön. Äiti yleensä alkaa tuntea paremmin ja alkaa näyttää raskauden enemmän. Sikiö on nyt kehittynyt kaikki elimet ja järjestelmät ja keskittyy nyt koko kasvaa ja paino.

Lisätietoja toisen raskauskolmanneksen ›

Raskaus - kolmannen raskauskolmanneksen

Vuoden toisen ja kolmannen kolmanneksen aikana syntymää käyntiä, lääkäri voi tarkistaa seuraavat, riippuen nykyisen lääketieteellisen taudin ja sikiön terveyteen:

 • kaikki nykyiset oireita tai vaivoja

 • äidin paino

 • äidin verenpaineen

 • virtsanäyte - havaita albumiini (proteiini), jotka saattavat pre-eklampsia tai toxemia ja sokeria (mikä saattaa viitata hyperglykemia)

 • asemaa, kasvua ja sikiön kehitys

 • korkeus silmänpohjan (päälle kohtuun)

 • sikiön syke

Kun aloitat kolmanneksen aikana, lääkärisi voi muuttaa aikataulua synnytystä käyntejä kuukausittaisista kahden viikon välein. Synnytystä käyntejä voidaan suunnitella kerran viikossa viime kuussa. Tämä aikataulu riippuu lääketieteellinen sairaus, kasvua ja kehitystä sikiö ja lääkärin toivomukset.

Lisätietoja kolmannen raskauskolmanneksen ›

Raskauteen: synnytystä sairaanhoito

Heti kun nainen huomaa olevansa raskaana, hän olisi luotava aikataulu neuvolatoiminnasta hänen terveydenhuollon tarjoaja koko raskauden kestosta. Saat normaalia raskautta ilman merkittäviä komplikaatioita, synnytystä tentit ovat yleensä ajoitettu seuraavasti:

Tämä aikataulu saattaa vaihdella riippuen omaan lääketieteen tauti ja terveydenhuollon palveluntarjoajan valinnan. Muihin neuvolatoiminnasta voi olla tarpeen, jos on ennestään sairauksia sairaudet (esim. diabetes) läsnä äiti ja / tai jos ongelmia syntyy samalla kun vauva aikavälillä.

Neuvolatoiminnasta voidaan antaa eri lääketieteen ammattilaisia, mukaan lukien seuraavat:

 • Synnytyslääkäri / gynekologi (OB / naistentaudit) - lääkäri, joka on erikoistunut koulutus huolta naisten raskauden, synnytyksen ja toimitus. OB-naistentaudit on erikoistunut myös monia gynekologinen terveyteen liittyviä kysymyksiä.

 • Perhelääkäri (FP) - lääkäri, joka on erikoistunut koulutus ensihoito, mukaan lukien synnytysopin.

 • Nurse Practitioner - sairaanhoitaja erikoiskoulutus, joka voi antaa naisten terveydenhuoltoon. Sairaanhoitajien on sertifioitu joko Euroopan Academy of sairaanhoitajien tai Euroopan Sairaanhoitajat Credentialing Centerissä.

 • Certified Nurse Kätilö (CNM) - sairaanhoitaja, joka on lisäkoulutusta hoitaa naisten matalan riskin raskauksissa. Jotkut kätilöt työskentelevät lääkärit taas jotkut työtä itsenäisesti. CNMS on sertifioitu European College of Nurse Kätilöt.

 • Perinatologist - synnytyslääkäri, joka on erikoistunut diagnosointiin ja hoitoon komplikaatioita raskauden ja synnytyksen. Perinatologists kutsutaan myös äidistä asiantuntijoita.

Lue lisää synnytystä sairaanhoidon ›

Komplikaatioita raskauden

Vaikka suurin osa raskauksista on rauhallinen, joskus komplikaatioita esiintyy. Seuraavat ovat joitakin yleisempiä raskauden komplikaatioita:

 • Lapsivesi komplikaatioita
  Liikaa tai liian vähän lapsiveden kalvot ympäröivä sikiö voi johtua ongelmasta raskauden. Liikaa nestettä voi laittaa liikaa painetta äidin kohtuun, mikä johtaa ennenaikaisen synnytyksen tai voi aiheuttaa painetta äidin kalvo, mikä johtaa hengitysvaikeuksia. Nesteet on taipumus kerääntyä tapauksissa hoitamaton diabetes, useita raskauden ristiriidassa veriryhmään tai sikiövaurioita. Liian vähän nestettä voi ilmoittaa synnynnäisiä epämuodostumia, kasvun hidastumista tai kuolleena.

Verenvuoto raskauden loppuvaiheessa saattaa olla merkki istukan komplikaatioita tai emättimen tai kohdunkaulan infektio. Naiset, jotka vuotavat raskauden loppuvaiheessa saattaa olla suurempi riski menettää sikiön ja hemorrhaging (runsasta verenvuotoa). Verenvuoto milloin tahansa raskauden aikana tulee ilmoittaa lääkärin välittömästi.

Lue lisää raskauden komplikaatioita ›

Synnytyksen

Yhdeksän kuukauden uskomatonta kasvua ja muutoksia sekä äidille että sikiölle, työ (kohdun supistukset) voi vihdoin alkaa, signalointi ennen vauvan syntymän. Monet naiset pelkäävät näköpiirissä luovuttamaan lapsen. Osa tästä pelosta voi johtua tuntematon, varsinkin ensimmäisessä raskauksissa. Sen sijaan, olla aktiivinen ja miettiä keskustella seuraaviin kysymyksiin hoidon tarjoajalle ennen synnytystä alkaa:

Aivan kuten syntymää kehittäminen tapahtuu useassa vaiheessa, niin ei synnyttäminen. Lueteltu hakemistossa alla, et vain löytää tietoa eri vaiheissa työvoimaa, mutta myös tärkeää tarjota asianmukaisia ​​synnytyksen (kutsutaan myös luovutuksen jälkeen) hoitaa uusi äiti ja vastasyntynyt, josta meillä on tarjonnut lyhyen yleiskatsaus.

Lue lisää työvoimaa ›

Synnytyksen

Kun olet ollut vauva ja palasi kotiin sairaalasta, et ole vielä valmis fyysisiä siirtymiä että raskaus tuo. Kehosi muuttuu edelleen synnytyksen jälkeen. Rinnat täytä maidon ja kohdun kutistuu takaisin normaalikoossaan.

Selviytyminen nämä muutokset ja säädä hoitaa uusi vauva voi olla haaste. Pysyä terveenä, sinun täytyy tunnustaa, mitkä oireet ovat normaaleja ja jotka vaativat lääkärin hoitoa.

Seuraavassa on joitakin terveyteen liittyviä kysymyksiä, joita saattaa ilmetä ensimmäisen viikon synnytyksen jälkeen ja joitakin ehdotuksia siitä, miten käsitellä niitä. Soita lääkärillesi, jos koet korkea kuume, kova kipu tai muita epätavallisia oireita.

Lue lisää synnytyksen ›

Lisätietoa raskaudesta