Nipala

Toivottavasti horisontissa rintasyövän

Lukuun ottamatta ei-melanooma ihosyöpä, rintasyöpä on edelleen yleisin diagnosoitu syöpä naisilla. Syöpä asiantuntijat sanovat, että on syytä tuntea rohkaisevana nykyinen läpimurtoja havaitsemiseen ja hoitoon.

Viime vuosina tutkijat ovat löytäneet uusia ja parempia tapoja havaita ja hoitaa rintasyöpä - ja pitää sitä tulemasta takaisin, Euroopan Cancer Society (ACS) sanoo. Nämä uudet kehityssuunnat johtuvat laaja kokonaisuus tutkimusta. Viimeaikaiset edistysaskeleet sekä lisätä kansalaisten tietoisuutta rintojen tentit, ovat aiheuttaneet lasku rintasyövän naisten kuolemaan vuodesta 1990.

Tässä ratsia mitä horisontissa aloilla mammografia, leikkaus, ja hormonihoito. Pidä mielessä, että kaikki nämä edistysaskeleet eivät ole vielä laajalti saatavilla ja monet eivät välttämättä sovi kaikille. Mitään hoitoa päätökset on tehtävä nainen ja hänen lääkärinsä, joka perustuu hänen erityisesti syöpä, hänen lääketieteellisen ja fyysisen historiaa, ja hänen lääkärin kliinisen arvion.

Parempi mammografia

Ei ole epäilystäkään: Finding rintasyövän varhaista lisää hoitovaihtoehtoja ja säästää ihmishenkiä. Tutkimus toisensa jälkeen on osoittanut, että säännöllinen mammografiassa tärkeä rooli alussa syövän havaitsemiseen.

Kiitos kehitys digitaalisen teknologian, mammografia voi tulla vieläkin arvokas väline tulevaisuudessa. Tällä hetkellä standardi mammografia tallentaa kuvat filmille. Mutta tutkimuskeskuksia ympäri maata ovat nyt testaus 3D digitaalinen mammografia tai tomosynthesis, joka tuottaa kuvia ilman elokuvan paljon tapa digitaalikamera tekee.

Sekä digitaalisia vakio mammografian käyttö röntgenkuvat ottaa kuvan rintojen, mutta digitaalinen mammografia, kuva tallennetaan ja tallennettu tietokoneen, ACS sanoo. Radiologi voi manipuloida digitaalisen kuvan koon säätöä, kirkkauden ja kontrastin nähdä selvemmin. Tomosynthesis ottaa tämän askeleen pidemmälle ja mahdollistaa rintojen pidettävä useita ohuita viipaleita, jotka voidaan yhdistää 3D-kuva. Se voi lääkärit voivat havaita pienempiä vaurioita tai ne, jotka muutoin olisivat piilossa standardin mammografiassa. Digitaalinen mammografia on kalliimpia kuin tavalliset mammografia.

Vuonna tulevina vuosina, digitaalinen mammografia saattaa helpottaa syövän diagnosoimiseksi käyttämällä erityisiä tietokoneohjelmia, jotka tunnistavat cancerlike kuvioita rintojen kuvia.

Toinen tapa löytää syövän

Vaihtoehtona röntgenkuvat on magneettikuvaus (MRI), joka käyttää radioaaltoja ja voimakkaiden magneettien tarkastella kehon kudoksiin, ACS sanoo. Vaikka MRI ovat yleisiä auttaa diagnosoida muiden sairauksien, ne on sovitettu erityisesti skannata rintojen. Niitä voidaan käyttää seurannan jälkeen mammografia on löytänyt syöpä rinta-, tai seuloa naisilla on suuri riski sairastua rintasyöpään. Lisää tutkimusta tarvitaan kuitenkin selvittää, jos MRI ovat yhtään paremmin kuin mammografia on löytää pieniä rintasyövän hoitoon. Vuodesta 2007, ACS suositteli uusia suuntaviivoja, jotka sisältävät seulonta MRI mammografia tiettyjen korkean riskin naisilla.

Ennakot koepaloja

Ennen poikkeavuus mammografiassa on diagnosoitu syöpä, lääkärit yleensä määrätä koepala. Tämä on menettely, jossa lääkäri poistaa pieni kudosnäyte rintojen ja tutkii sitä mikroskoopilla. Tämä on ainoa tapa kertoa, jos syöpä on todella läsnä. Näyte voidaan poistaa käyttämällä neulan tai avoimen leikkauksen. Kun neulalla suorittaa koepala, lääkäri yleensä ohjaa sen alueen tunne kertakorvauksen. Jos kyhmy on liian pieni tuntua, lääkärit ovat käyttäneet ultraäänellä tai tietokone auttaa ohjaamaan neula.

Uusin koepala tekniikkaa tutkitaan käyttää MRI auttaa lääkäreitä saada selvemmän kuvan kudoksen otokseen, ACS sanoo. Tämän tyyppinen koepala, lääkäri voi kestää useita kudosnäytteitä yhden pienen viillon. Tutkijat sanovat tätä menettelyä on tutkittu naisilla, joilla henkilökohtainen tai suvussa rintasyöpää, jotka ovat jo ollut rintojen leikkaus, ja ne, joilla tiheä rintojen kudosta.

Rintojen jälleenrakentamiseen leikkaus

Kun rintasyöpä on diagnosoitu, useimmilla naisilla on jonkin tyyppinen leikkaus käsitellä sitä. Lumpectomy poistaa vain rintojen kertakorvauksen pieni määrä kudosta sen ympärille, kun taas rinnan poistaa suurempi osa rintojen kudosten ja / tai koko rinta.

Naisille, jotka tehdään rinnan, menettelyä kutsutaan ihon säästäviä rinnan (SSM) on yhä suosittu, ACS sanoo. Vuonna perinteinen rinnan, iho rintojen poistetaan yhdessä muiden kudosten. SSM, kuitenkin, syöpä kirurgi poistaa rintakudoksen, mutta jättää ihon, joka kattaa rintojen paikallaan. Tätä toimintamallia käytetään, kun välitön rintarekonstruktion on suunnitteilla.

Tämä lähestymistapa ei ole hyvin todistettu vielä tutkimusta, mutta jotkut naiset mieluummin sitä, koska se antaa etu vähemmän arpikudosta ja luonnollisempi ulkonäkö rekonstruoitu rinta.

Havaitsemiseksi syövän leviämisen

Aikana lumpectomy tai rinnan, imusolmukkeiden kainalossa voidaan poistaa tarkistaa, onko syöpä on levinnyt. Aiemmin useat imusolmukkeet oli poistettava, mikä joskus johti epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, kuten puutumista tai turvotusta käsivarteen. Tänään kuitenkin suppeampi nk. Sentinel solmu biopsia voi olla toinen vaihtoehto, ACS sanoo. Tutkimus viittaa siihen, että se voi olla yhtä tehokas ilmi, onko syöpä on levinnyt.

In Sentinel solmu biopsia, erityinen väriaine tai radioaktiivista ainetta ruiskutetaan lähellä kasvain ja kuljettaa imusuoniston ensimmäiseen, tai kiinteän pisteen, solmu, josta kasvain viemäriin. Kun tämä solmu on tunnistettu, se voidaan poistaa ja tarkistetaan syöpä. Jos ei löydy, se ei välttämättä ole tarpeen poistaa enemmän solmuja.

Lisähoitoja

Leikkauksen jälkeen, että naiset saavat lisähoitoa tuhoamaan kaikki jäljellä olevat syöpäsolut. Sädehoitoa käytetään voimakas säteily tuhota syöpäsoluja tai hidastaa niiden kasvua. Sitä voidaan käyttää kohdentamaan kaikki syöpäsolut voivat jäädä rinta tai lähellä kudosten. Systeemistä hoitoa, ja toisaalta, kohdistuu syöpäsoluja, jotka voivat olla levinnyt rintojen alueella. Kaksi päätyyppiä systeemistä hoitoa ovat kemoterapia ja hormonihoito. Nopeutettu osittaisen rinta säteilytys (APBI) on nyt tarjolla naisille, jotka tarvitsevat säteilyn jälkeen lumpectomy. Sen etuna on kiihtyvässä sädehoitoa osaksi vähemmän aikaa ja on helpompaa.

Kemoterapia liittyy voimakas syöpälääkkeiden jotka ovat joko ruiskuttaa suoneen tai niellä pilleri. Lääkärit ovat nyt tutkimme uusia annostusohjelmat ja lääkeyhdistelmille löytää ne, jotka ovat tehokkain naisten erityistilanteissa. Yksi hoitovaihtoehto, joka on sekä tutkittu ja käytetty on monoklonaalinen vasta-aine terapiassa.

Hormonihoito

Hormonihoito viittaa hoitoja, jotka vaikuttavat hormonitasot kehossa. Estrogeeni, naishormoni aiheuttaa joitakin rintasyöpiä kasvaa. Naisilla, joilla on tällainen syöpä, erilaisia ​​menetelmiä voidaan käyttää estämään vaikutukset estrogeenin tai alentaa estrogeenitaso. Yleisimmin käytetty estrogeeni-esto lääke tamoksifeenia. Viime vuosina on kuitenkin luokkaan huumeita kutsutaan aromataasinestäjät on tullut saataville. Uusi aromataasinestäjillä kuuluvat letrotsolista anastrozolen ja eksemestaani. Nämä lääkkeet, jotka estävät kehon tekemästä estrogeenia, toimivat vain naisille ohi vaihdevuodet. Tämän ikäryhmän, ne näyttävät olevan erittäin lupaavia.

Tänään, viiden vuoden pysyvyys naisille, joiden rintasyöpä on kiinni ennen kuin se on levinnyt ulkopuolella rinta on 98 prosenttia. Koska havaitsemisen ja hoidon menetelmiä edelleen parantaa, tämä prosenttiosuus olisi lisättävä.