Nipala

Kuntoilu rintasyövän jälkeen: siirtymässä terveys

Ei ole väliä mitä hoitomuoto teillä on rintasyöpä, se voi ottaa veronsa kehoa ja tunteita. Vaikutukset tautien ja hoitojen aiheuttavat usein naisten tulee vähemmän aktiivisia, enemmän stressaantunut, ja voi nukkua hyvin. Ja pahempaa tuntuu, enemmän työelämän ulkopuolella sinulla on tapana tulla. Tämän seurauksena et ehkä ole voimaa ja sisua jatkamiseksi asemaan ja toimintaan voit suorittaa ennen syöpädiagnoosin.

Mitä voit tehdä saada voimaa ja tuntea terveempiä ja enemmän kuin itsesi uudelleen? Monet huomaavat, että säännöllinen liikunta voivat kehittää kuntoaan sekä niiden henkistä näkymät.

Lisäksi naiset, jotka sitoutuvat harjoituksen ohjelma voi auttaa nopeuttamaan niiden toipuminen syövän, sanoo Victoria Mock, DNSc, RN, AOCN, FAAN. Mock on johtaja Center for Nursing Research Johns Hopkinsin yliopistossa ja ylihoitaja tutkimuksen Kimmel Kattava Cancer Center Johns Hopkins-sairaalassa, Baltimore. Vaikka rintasyöpä voi tehdä naisista tuntuu kuin heidän elin on pettänyt heidät, liikunta voivat auttaa heitä takaisin joitakin valvoa kehonsa ja elämänsä.

Edut ja varotoimet

Liikunta tarjoaa monia etuja rintasyövän perhe sekä naiset, joille hoitoa. Liikunta voi auttaa tekemällä näitä asioita.

  • Nosta Fitness, jotka voivat auttaa sinua palata päivittäistä toimintaa nopeammin

  • Antaa tunteen hyvinvointia, itsetuntoa, ja positiivinen mieliala

  • Parantaa kykyä nukkua

  • Vähentää sivuvaikutuksia hoidosta, kuten väsymystä

Ennen kuin aloitat kunto-ohjelman, saat lääkärintarkastus lääkäriltä, ​​sanoo Mock. Ne, jotka ovat lopettaneet hoidon ja joilla ei ole taustalla terveyteen liittyviä kysymyksiä tai merkittäviä sivuvaikutuksia hoidosta yleensä voi seurata harjoituksen ohjelma heidän valintansa.

Naiset, jotka joutuvat hoitoon rintasyövän kuitenkin olisi kuultava liikunnan asiantuntija ja tarkistaa lääkärin kanssa ennen kuin jatkat, neuvoo Mock. Tämä johtuu siitä, että monet syöpähoidot voivat heikentää kehon - joissakin tapauksissa ne voivat jopa vaikuttaa sydämeen. Jos näin on sinulle, saatat joutua seuraamaan muokattu käyttää rutiininomaisesti joka vie fyysinen sairaus ja hoitomuodon huomioon.

Monet syövän keskuksissa on terveydenhuollon ammattilaisia ​​osastojen fysioterapia tai fyysinen lääketiede ja kuntoutus, jotka työskentelevät ihmisten kanssa, joilla on syöpä, sanoo Mock. He voivat keskustella vaihtoehdoista ihmisiä, joilla on syöpä ja suunnitella turvallinen ohjelma heitä seuraamaan. Jos olet hoidon ja kiinnostuneita käyttämään, käänny lääkärin tai terveydenhuollon suunnitelma ohjata sinut yksi näistä asiantuntijoista.

Aloittaminen

Harjoittelun aloittamista vähitellen on hyvä idea, sanoo Mock, erityisesti niille, jotka eivät olleet kunnossa ennen hänen diagnoosin. Hän neuvoo, että ihmiset yrittävät käyttää melkein joka päivä - vaikka vain 5-10 minuuttia., Jonka avulla saat tapana treenata jollain tavalla. Työskentely jopa käyttäessään 30 minuuttia päivässä on hyvä tavoite, koska näin pitkään tarjoaa etuja kaikille, hän sanoo. Mutta hän lisää, "mitattavia hyötyjä ovat nähneet summia säännöllinen liikunta, erityisesti ihmiset, jotka olivat aiemmin istumista."

Kävely, pyöräily tai vesi harjoitukset ovat hyviä aerobinen vaihtoehtoja. Kävely on luonnollinen ja helppo valinta, sanoo Mock, koska se voidaan tehdä missä tahansa ja melkein milloin tahansa. Löytää harjoituksen että pidät on avain kiinni sen kanssa.

Naisten pitäisi myös harkita voimaharjoittelua, sanoo Mock. Nostamalla painoja voi auttaa pitämään luut ja lihakset vahva, varsinkin kun vaihdevuodet. Jotkut ovat ilmaisseet huolensa siitä, että tällainen harjoitus saattaa pahentaa tiettyjen sairauksien yhteydessä rintasyöpään, kuten lymphedema. Se on sivuvaikutus, joka liittyy turvotusta käsivarren kertyminen imuneste puolella rintasyöpä. Mutta Mock sanoo, että tuoreessa tutkimuksessa sairastavilla naisilla osoittivat, että voimaharjoittelu ei tee lymphedema pahempi. Silti se on aina hyvä idea tarkistaa teidän terveydenhuollon tarjoaja ennen kuntoilun aloittamista.

Liittyminen harjoitusohjelman klo kuntoklubi on hyvä vaihtoehto monille ihmisille. Monet kuntosalit ympäri maata, kuten NNKY, nyt tarjota erityisiä ohjelmia syövän sairastaneet. Paikallisosastot Euroopan Cancer Society (ACS) voi olla tietoa harjoitusohjelmia naisten rintasyöpä.

Kiinni sen kanssa

Ehkä vaikein osa käyttää ohjelmaa on kiinni sen kanssa. Terveet ihmiset usein keskeyttävät käyttää ohjelmia, erityisesti ensimmäisten 3-6 kuukautta alkaen yhden, sanoo Mock.

Yksi tapa pitää motivaatiota on liittyä harjoitusryhmä paikallisessa kuntokeskuksessa. Sosiaalinen näkökulma voi tarjota lisätty vetovoima treenata. Ja kuntokeskukset tarjoavat myös personal trainer, joka voi auttaa ihmisiä pysymään motivoituneita. Kuntoiltuasi ystävä on toinen hyvä idea, varsinkin kun työskentely rikki kotona. Kuten Mock sanoo, jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kävely kotona naapurustossa osoittautuu enemmän hyötyä pitkällä aikavälillä kuin treenata kuntokeskuksessa, lähinnä koska se on helpompi pysyä lähellä kotia kuin matkustaa käyttää.

Mock sanoo, että ihmiset, joilla on syöpä, jotka joutuvat hoitoon yleensä kiinni liikuntaa korkea. Tämä saattaa johtua siitä syöpädiagnoosin on herätys ei ota terveydelle itsestäänselvyytenä. Ja käyttäessään ja joutumassa hyvässä fyysisessä kunnossa on erinomainen tapa ottamaan vastaan ​​oman terveyden. Ei vain se voi auttaa sinua saamaan läpi syövän hoitoon, mutta se voi myös ylläpitää sinua koko loppuelämäsi.

ACS esimerkkejä kohtalaista ja voimakasta fyysistä toimintaa

Kohtalainen toiminta

Voimakasta toimintaa

Liikunta ja vapaa-aika

Kävely, tanssi, verkalleen pyöräily, luistelu tai rullaluistelu, ratsastus, melonta, jooga

Kävely tai juoksu, nopea pyöräily, circuit voimaharjoittelu, aerobinen tanssi, taistelulajit, hyppy roping, uinti

Urheilu

Lentopallo, golf, softball, baseball, sulkapallo, tuplaa tennis, laskettelu

Jalkapallo, maahockey tai jääkiekkoa, lacrosse, sinkkuja tennis, racquetball, koripallo, hiihto

Etusivu Toiminta

Nurmikon leikkuuta, yleinen nurmikko ja puutarha ylläpito

Kaivaminen, kuljettaa ja hinauksen, muuraus, kirvesmiehen

Työperäisen Aktiviteetit

Kävely ja nosto osana työtä (vapausrangaistuksen työtä, maatalouden, auto tai koneen korjaus)

Raskas ruumiillinen työ (metsätalous, rakentaminen, palontorjunta)