Nipala

Rintasyövän oireita ja syitä

Oireita rintasyöpä

Rintasyöpä on syöpä, joka alkaa rinta. Se on yksi yleisimpiä syövän eurooppalaisista naisista. Lue lisää rintasyövän ›

Miten suorittaa rintojen itsetutkiskelua (BSE)

Rintojen itsetutkiskelu (BSE) on menettely nainen voi tehdä fyysisesti ja visuaalisesti tutkia rinnat ja kainalo alueilla muutoksia. Sitä ei ole osoitettu, että BSES yksin voi täsmällisesti määritellä, rintasyövän. US Preventive Services Task Force on löytänyt todisteita, jotka viittaavat BSES eivät laske riskiä kuolema rintasyöpään. Siksi, jos päätät tehdä BSE, sitä ei pidä käyttää paikka, mutta sen lisäksi, kliininen rintojen tutkimus (suoritetaan terveydenhuollon tarjoaja kolmen vuoden välein naisille heidän 20s ja 30s, ja vuosittain naisten ikäryhmissä 40 ja vanhemmat) ja mammografia.

Lue lisää suorittamalla BSE ›

Noin rintasyöpä miehillä

Rintasyöpä miehillä on harvinainen - alle 1 prosenttia kaikista rintakarsinoomissa esiintyy miehillä. Harkitse tuoreimpien tilastojen saatavilla Euroopan Cancer Society:

  • Euroopan Cancer Society arvioi, että vuonna 2009 joissakin 1910 uutta tapausta invasiivisen rintasyövän diagnosoidaan miehillä Yhdysvalloissa.

  • Rintasyöpä on noin 100 kertaa yleisempiä naisilla.

  • Arviot 2009 osoittavat myös, että siellä on yli 40610 rintasyöpäkuolleisuutta Yhdysvalloissa (40170 naista, 440 miestä).

  • Keskimääräinen ikä diagnoosin on 67, vaikkakin kaiken ikäisten miesten voi vaikuttaa sairauden kanssa.

Lue lisää rintasyövän miehillä ›