Nipala

Tutkimus tamoksifeeni ja raloksifeeni (STAR)

Tutkimus tamoksifeenin ja Raloxifene, tai STAR, on kliininen tutkimus, joka alkoi noin 500 sivustoja Euroopassa ja Kanadassa vuoden 1999 alussa. Osallistujien STAR mukana yli 19000 postmenopausaalisilla naisilla, joilla on lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään. He ovat saaneet lääke, joka voisi vähentää heidän mahdollisuuksiaan sairastua rintasyöpään.

STAR rakennettu menestys Rintasyöpä Prevention Trial (BCPT), joka osoitti, että korkean riskin naisilla huumeiden tamoksifeenin keskimäärin neljän vuoden ajan ollut 49 prosentin alennettua mahdollisuus sairastua rintasyöpään.

Tulokset STAR selvitettävä, onko raloksifeeniin (Evista ®), huumeiden samanlainen tamoksifeeni, oli yhtä tehokas kuin tamoksifeeni vähentää mahdollisuutta sairastua rintasyöpään naisilla, jotka eivät ole sairastaneet, ja onko lääke oli etuja verrattuna tamoksifeenia (Nolvadex ® ), kuten vähemmän sivuvaikutuksia. Raloksifeenilla hyväksyttiin FDA (Food and Drug Administration), kuten osteoporoosin ehkäisyyn lääke vaihdevuodet ohittaneille naisille.

Tutkimuksen tulokset osoittivat, että sekä tamoksifeeni ja raloksifeeni alensi riski sairastua invasiivisen rintasyövän noin 50 prosenttia. Myös naiset ottivat raloksifeeniin päivittäin ja seuranta-aika oli noin neljä vuotta, oli 36 prosenttia vähemmän kohdun syöpiä ja 29 prosenttia vähemmän verihyytymiä, kuin naiset, jotka olivat tamoksifeenia.

Naiset päättäneet osallistua STAR olivat 35-vuotiaita tai vanhempia, postmenopausaalisilla, ja oli lisääntynyt riski sairastua rintasyöpään kuin määräytyy niiden: ikä, suvussa rintasyöpää, henkilökohtainen sairaushistoria, ikä kuukautisten alkamista, ja ikä ensimmäisen live syntymä. Heidät satunnaistettiin saamaan joko tamoksifeenia päivittäin tai raloksifeeni päivittäin viisi vuotta. He saivat Tiivistä seurantaa tutkimukset, kuten mammografia, fysikaaliset tutkimukset, ja gynecologic tutkimukset, säännöllisesti vähintään 7 vuotta.

Tutkijat National Kirurginen adjuvantti Rintojen ja suolen Project (NSABP) teki oikeudenkäynti, joka rahoitti National Cancer Institute (NCI). He valitsivat laitoksia osallistumaan STAR, mukaan lukien sivustoja 48 valtiota, kuusi Kanadan provinsseista, District of Columbia, ja Puerto Rico.

STAR alkoi ilmoittautumalla osallistujaa vuonna 1999 ja valmistunut ilmoittautuminen vuonna 2004. Oikeudenkäynti päätökseen vuonna 2006. Tulokset STAR oikeudenkäynnin todisteita, että säännöllinen käyttö raloksifeenin toimii yhtä hyvin kuin tamoksifeenia on vähentää rintasyövän riskiä postmenopausaalisilla naisilla, joilla on suuri riski, mutta näyttää vähemmän todennäköisesti aiheuttaa joitakin mahdollisesti vaarallisia sivuvaikutukset tamoksifeenia käyttää, kuten kasvu kohdun syövän ja veritulppa keuhkoissa ja suuret suonet.