Nipala

Real, fake akupunktio tuki selkäkipu

Uudessa tutkimuksessa, akupunktio sai ihmiset selkäkipu tuntuu paremmalta. Mutta ihmiset, jotka saivat fake akupunktio myös tuntunut paremmalta. Tutkijoiden mielestä tämä herättää kysymyksiä siitä, miten akupunktio toimii. Tutkimuksessa oli mukana 600 henkilöä, joilla on pitkäaikainen kipu alaselässä. Heidät jaettiin satunnaisesti neljään ryhmään. Yksi sai standardin akupunktio. Toisessa ryhmässä, akupunktio on mukautettu kunkin henkilön. Kolmas ryhmä sai fake akupunktio. Tämän ryhmän ihmiset olivat pisti hammastikulla ja ohjausputken, pikemminkin kuin neula. Neljäs ryhmä sai tavanomaista hoitoa, kuten lääketieteessä ja fysioterapia. Seitsemän viikon kaikki kolme akupunktio ryhmää tuntui paremmalta kuin ryhmässä, joka sai tavanomaista hoitoa. HealthDay News kirjoitti tutkimuksessa 12. toukokuuta. Se ilmestyi lehdessä Archives of Internal Medicine.

Mikä on lääkärin reaktio?

Alaselän kipu on yksi yleisimmistä ongelmista näen ensihoidon lääkäri. Se on turhauttavaa potilaiden ja lääkäreiden keskuudessa. Ihmiset todella kärsivät. He kaipaamaan työtä.

Joskus lääke auttaa. Joskus fysioterapia auttaa. Joskus mikään ei auta. Lääkärinä olen usein ehdottaa vaihtoehtoista hoitoa, kun minun tavallista hoitoa ei auta potilasta. Yksi näistä hoidoista on akupunktio.

Tutkimuksessa tarkasteltiin rooli akupunktio mutkaton alaselän kipu. Tavoitteena oli kolme tavoitetta:

 • Voit selvittää, onko akupunktio on tavallista parempi sairaanhoito

 • Voit selvittää, onko akupunktio oli tehokkaampi kuin huijausta (simuloitu) akupunktio

 • Voit selvittää, onko yksilöllisesti akupunktio oli parempi kuin standardi akupunktio

Yli 600 ihmistä osallistui tutkimukseen. Heillä kaikilla oli selkäkipuja edellisen 3-12 kuukautta. Satunnaisesti, ne saamaan yhden neljästä hoitoja:

 • Standard akupunktio (neula työnnetään)

 • Huijausta akupunktio (pisti erityisellä hammastikulla)

 • Yksilöllistä akupunktio (neula paikoilleen sovitettu kunkin henkilön)

 • Säännöllinen lääkärin hoitoa

Tulokset olivat hyvin mielenkiintoisia.

Ensinnäkin 8 viikon kuluttua, kaikki ihmiset saavat jotakin muodossa akupunktio tuntui paljon paremmin kuin ihmiset saavat tavanomaista hoitoa. Tämä oli totta, onko akupunktio oli todellinen tai näennäinen. Vuoden kuluttua ihmiset kaikissa kolmessa akupunktio ryhmät olivat todennäköisemmin paremmin toimintakyky. Useimmat edelleen on oireita. Akupunktio ei vähentää terveydenhuollon menoja.

Mielenkiintoisin asia tässä tutkimuksessa oli, että potilailla, joilla oli huijausta akupunktio silti tuntui paremmin kuin ihmiset, joilla ei ollut hoitoa. Tämä tuo joitakin kysymyksiä.

On mahdollista, että edes lievää painetta perinteinen akupunktio pistettä tarjoaa tarpeeksi stimulaatiota vähentää kipua ja parantaa toimintaa. Ihmettelen myös, jos ihmiset parantunut vain siksi huomiota he saivat palveluntarjoajalle tai koska he uskoivat niin vahvasti akupunktio.

Tämä oli hyvin suunniteltu tutkimus. Se teki joitakin rajoituksia. Sitä käytetään vain akupunktio, ei muita komponentteja perinteisen kiinalaisen lääketieteen. Useita hoitoja oli rajallinen. Niin oli viestintä potilaan ja tekevien henkilöiden akupunktio.

Mitä muutoksia voin tehdä nyt?

Alaselän kipu on hyvin yleinen. Monet ihmiset kärsivät siitä aikana jonakin vuonna. Katso lääkärillesi, jos sinulla on selkäkipu, että:

 • Herättää sinut unesta

 • Aiheuttaa voit olla vaikeuksia hillitä suoliston tai virtsarakon

 • Voi liittyä syöpään

 • Esiintyy yhdessä kuumetta tai vilunväristyksiä

 • Ei mene pois tai pahenee jostain syystä

Näitä oireita, älä vain mene suoraan vaihtoehtoinen parantaja tai acupuncturist. Lääkärit pitävät näitä olla "punaisia ​​lippuja." Ne voivat osoittaa, että selkäkipu on vakava.

Jos sinulla ei ole punaista lippua oireita ja haluaisin kokeilla akupunktiota, se on luultavasti järkevää. Varmista acupuncturist on lisensoitu oman valtion. Myös, keskustele valintasi lääkärisi kanssa. Niistä erittäin tärkeimmistä asioista on varmistaa, että akupunktio neulat ovat puhtaat ja steriilit!

Mitä voin odottaa tulevaisuuteen?

Tämä tutkimus on jännittävää, koska se koskee tiukka tutkimusmenetelmiä vaihtoehtoisia hoitoja. Tarvitsemme enemmän tämän auttaa meitä ymmärtämään, mikä toimii ja miksi. Toivon, että näemme enemmän tutkimuksia kuin tämä vaihtoehtoisista käytännöistä ja lääkkeitä. Koska keräämme tietoja, mielestäni myös pystyy kannustamaan Vakuutusmaksu vaihtoehtoisia lääkkeitä jos niiden on osoitettu olevan tehokkaita.