Nipala

Seksuaalisuus ja virkaikää

ihmiset elävät pidempään kuin koskaan. Väestön ikääntyessä, monet vanhukset rasittavat kroonisia sairauksia, mutta monet muut pysyvät terveinä ja aktiivisina. Kun tiedemiehet tutkimaan ikääntyminen, ne on erotettava aiheuttamat muutokset tautia sairastavia ikääntymisen aiheuttamista itse. On tärkeää tutkimus: muun muassa se on opettanut meille, että miehet, jotka huolehtivat itsestään voi estää monia sairauksia, jotka tekevät varomattomampia herrat vanha ennen aikojaan.

Viime aikoihin asti, kysymykset ikääntymiseen on keskittynyt lähinnä ratkaisevan asioita, jotka menevät pieleen - on sydänsairaus, henkinen lasku, niveltulehdus, eturauhasen suru ja vastaavat. Mutta kun iso-lippu kohteita ovat silti saada etusijalla he ansaitsevat, tutkijat ovat myös laajentamassa näköaloja sisällyttää vähemmän kriittisiä kysymyksiä. Seksuaalisuuteen on tärkeä esimerkki. Useat raportit valottaa ikääntymistä ja seksuaalisuuteen, ja yksi niistä voi päätellä, että seksi itsessään voi auttaa ehkäisemään seksuaalinen toimintahäiriö vanhemmilla miehillä.

Miesten seksuaalisen vasteen

Missä iässä tahansa, seksuaalinen aktiivisuus on vaistomainen, automaattinen osa ihmisen käyttäytymistä. Mutta biologian takana että käyttäytyminen on varsin monimutkainen.

Vaikka sukupuolen teko on jatkuva prosessi, tutkijat ovat jakaneet hänen kuudessa vaiheessa. Ensimmäinen välttämättömyys on seksuaalinen halu tai libido. Normaali seksuaalivietti on malliesimerkki yhtenäisyyttä mielen ja kehon. Se vaatii sekä oikeanlainen ajattelutapa ja riittäviä määriä testosteronia. Seksuaalisia haluja pinta murrosiässä, kun testosteronitaso nousee, vaikka kiihko taipumus hiipua iän myötä, useimmat miehet tuota tarpeeksi testosteronia ylläpitää libido koko elämän. Missään vaiheessa elämää kuitenkin huoli, stressi tai masennus voi estää seksuaalista kiinnostusta, vaikka miehen fyysinen laite säilyy ehjänä.

Seksuaalinen aktiivisuus itse alkaa kiihottumisen, joka johtuu eri yhdistelmiä eroottisia ajatuksia ja aistien stimulaatio, joka voi liittyä aistit tunto-, näkö, tuoksu, maku tai kuulo. Aivojen alueelta kutsutaan hypotalamus koordinoi eroottisia kuvia ja tuntemuksia ja lähettää impulsseja halun kautta selkäytimen lantioon, jossa he yhdistyä hermoja autonomisen hermoston; tuntohermojen iholta penis ja muut erogeeniset alueet liitetään suoraan autonomisen hermoja ilman että siihen liittyy aivoihin.

Kun oikein kannustanut, autonomisen hermot lantion keväällä tekoihin. He alkavat toisen vaiheen miesten seksuaalisen vasteen lähettämällä kemiallisia signaaleja verisuonissa penis, jolloin ne laajentaa ja myöntää enemmän verta. Verta ryntää kaksi Paisuvaisia, akselit pehmeä kudos, joka sisältää useita verisuonten kanavia. Paisuvaisia ​​turvota, erektio. Engorged Oyj paineita myös venules, pakkaamiseen ja kapenee niitä estämään ylimääräisen veren lähtemästä, joten erektio voidaan säilyttää.

Vuosia, lääkärit ovat tienneet, että erektio on hydraulinen tapahtuma, joka riippuu kuusinkertaistuu määrä verta penikseen. Mutta tutkimus on paljastanut, että erektio on myös kemiallinen tapahtuma. Pieniä kemiallisia nimeltään typpioksidia avulla hermojen kommunikoida keskenään ja verisuonissa penis. Typpioksidi vaikuttaa valtimoihin välittäjän kautta nimeltä syklinen guanosiinimonofosfaatti (cGMP). Se on ollut jännittävä löytö tutkijoille, ja se johti merkittävää edistystä miesten kanssa Erektiohäiriöt (ED), koska erektiohäiriö pillereitä (Cialis, Levitra ja Viagra ) toimia lisäämällä cGMP-taso penis.

Kolmannessa vaiheessa seksuaalista toimintaa kutsutaan tasanne, joka kestää yleensä 30 sekunnista kahteen minuuttiin. Sydämen syke ja verenpaine nousta seksuaalinen toiminta jatkuu, pumppaus enemmän verta kehon kudoksiin. Penis ei ole ainoa vastaanottaja veren virtaus; useimmat miehet myös kokemusta kasvojen punoitus, ja kiveksiä itse turvota noin 50%. Aikana tasannevaihe, eturauhasen ja rakkularauhaset alkavat aiheuttaa nesteen valmisteltaessa siemensyöksyä.

Seksuaalista jännitystä huipentuvat Neljännessä vaiheessa siemensyöksy. Autonomisen hermoston vastaa täälläkin. Se kertoo lihaksia lisäkiveksiin, Siemenjohdin, rakkularauhaset, ja eturauhasen supistumaan, liikuttamiseen siemennestettä eteenpäin. Samaan aikaan, hermoimpulssien kiristä lihaksia virtsarakon kaulan, niin että siemenneste pakotetaan ulos virtsaputken kautta sen sijaan, että virtaa takaisin rakkoon. Siemensyöksy liittyy yleensä miellyttävä tunne orgasmin, lähes kaikki ihmiset, syke saavuttaa huippunsa siemensyöksyä.

Kaikki hyvät asiat päättyvät. Viidennessä vaiheessa seksuaalinen aktiivisuus on detumescence, kun penis palaa lepotilassa. Detumescence yleensä seuraa siemensyöksy, mutta se voi tapahtua ennenaikaisesti jos sukupuoli teko keskeytyy tunkeileva ajatus tai tapahtuma. Kummassakin tapauksessa detumescence tapahtuu, kun peniksen verisuonia kapea ja laskimot laajentaa, tyhjennys verta pois urut.

Viimeinen vaihe sukupuoleen teko on hiljaisin. Se estojaksoa, span 30 minuuttia (nuorempia miehiä) kolmeen tuntiin (vanhemmilla miehillä), jonka aikana penis voi vastata seksuaalista stimulaatiota.

Hidastumassa

Monille miehille, seksuaalisuus on yksi niistä asioista, jotka muuttuvat ajan myötä. Se on yleensä vähitellen, lähes huomaamaton prosessi, joka alkaa keski-iässä. Kun useimmat vanhemmat miehet säilyttää kiinnostus seksiin, se on yleensä kaukana huolissaan seksiä, että on niin yleistä nuorison. Vaikka kiinnostus säilyy, halu taipumus hiipua, monet vanhemmat miehet ajattelevat seksistä, mutta ei ole ajaa laittaa teoriaa käytäntöön. Ja vaikka henki on altis, liha on heikko; miesten seksuaalista suorituskykyä tyypillisesti laskee nopeammin kuin joko etua tai halu.

Useimmat miehet kokevat vähentynyt seksuaalinen reagointikykyä iän myötä. Erektio esiintyä hitaammin, ja ne tulevat enemmän riippuvaisia ​​fyysinen stimulaatio kuin eroottisia ajatuksia. Vaikka erektio kehittää, useimmat miehet 60 raportoivat, että niiden peniksen jäykkyys vähenee ja vaikeampi ylläpitää. Siemensyöksyä vaiheessa myös muuttuu iän, lihasten supistelu orgasmi on vähäisempää, siemensyöksy on hitaampaa ja vähemmän kiireelliset ja siemennesteen tilavuus pienenee. Siittiöiden määrän myös jättää; vaikka terveellinen miehet voivat isä lapsia sekä heidän vanhempi vuotta, lisääntymis tehokkuus ei voi olla sama nuorempia miesten.

Yhdyntä vaatii yhteistyötä. Mutta mies seksuaalisuus osoittaa ikään liittyviä muutoksia, jotka eivät ole riippuvaisia ​​ihmissuhde tekijöistä. Öinen erektio, jotka ovat normaaleja tapahtumia aikana syvän unen, vähenee iän, miehet ikävuosien 45 ja 54 keskimäärin 3,3 erektio per yö, ikävuosien 65 ja 75, miehet keskimäärin 2,3. Yöerektioilla myös taipumus muuttua lyhyemmin ja vähemmän jäykkä kuin miehet ikään.

Muutokset iän

Seksuaalisuus on monimutkainen, ja tutkijat eivät ymmärrä kaikkia tekijöitä, jotka edistävät seksuaalista toimintaa nuorilla miehillä, puhumattakaan vastaa muutoksia, joita esiintyy tervettä ikääntymistä. Silti on selvää, että hormonit, hermot ja verisuonet vastuussa miehen seksuaalisuuden kaikki muuttuvat ajan myötä. Vuonna keskimääräinen mies, testosteronitaso laskee noin 1% vuodessa yli ikä 40 - mutta useimmat vanhemmat miehet vielä tarpeeksi testosteronia toimia seksuaalisesti. Tuottaa kiihottumisen, testosteroni vaikuttaa osa aivojen kutsutaan locus ceruleus, ja nämä hermosolut tulla vähemmän hormonin vastanneilla iän. Estradiolin, pääasiassa naishormoni, yleensä pienenee iän myötä; tasot toinen naispuolinen hormoni, prolaktiini, on tapana nousta. Mitä hermojen toimintaa, peniksen vastata aistien stimulointi myös hidastaa iän myötä. Lisäksi peniksen verenkiertoa voi laskea kuin miehet ikääntyessään, vaikka ne pysyvät terveinä.

Muutokset sairauden

Miehillä, jotka pysyvät hyvin, kaikki nämä muutokset täsmää asteittainen, osittainen väheneminen seksuaalista toimintaa. Mutta joillakin miehillä, muutos on jyrkempi ja täydellinen. erektiohäiriö liittyy läheisesti ikään. Vain 5% miehistä alle 40-vuotiaiden kokemus Erektiohäiriöt, mutta esiintyvyys nousee tasaisesti iän myötä. Noin 44% miehet 60 on erektiohäiriö, ja ongelma saattaa vaikuttaa jopa 70% eurooppalaisista miehistä yli 70.

Koska erektiohäiriö on niin yleinen vanhemmilla miehillä, monet olettaa, että se on osa normaalia ikääntymistä. Se ei ole. Sen sijaan, erektiohäiriöt heijastaa vaikutuksen kroonisia sairauksia, jotka nykyään hyvin yleisiä iän myötä. Tärkeimmät ovat ateroskleroosi ja verenpainetauti, jotka vaikuttavat verisuonten ja diabetes, joka iskee sekä verisuonia ja hermoja. Lisäksi stressi, masennus ja ahdistuneisuus noin riittävät seksuaalista suorituskykyä voi vähentää seksuaalista tyydytystä missä iässä tahansa. Joten liian voi siviilisäädyn riitaa, heikko tiedonkulku, heikentynyt sukupuolinen tekniikka, ja ikävystyminen, monet näistä ongelmista yleistyvät iän myötä. Silti molemmat osapuolet suhde voi odottaa kokea läheisyyttä ja seksuaalinen aktiivisuus kypsyys, jos nämä odotukset eivät täyty, sekä ihmisten pitäisi tutkia ongelmia, jotka saattavat olla vastuussa ja korjaustoimenpiteitä, jotka voivat olla käytettävissä. Tärkeää, nekin ovat lääkkeitä, että monet vanhemmat miehet vaativat, lukuisat lääkkeet voivat häiritä seksuaalinen toiminta, mukaan lukien monet käytetään korkean verenpaineen, sydänsairauksien, ahdistusta ja masennusta.

Seksuaalinen tutkimukset

Vaikka et ikinä arvaa sen myöhäisillan talk show, TV-mainokset erektiohäiriön pillereitä tai Mae West ("kova mies on hyvä löytää"), erektiohäiriö ei ole ainoa mittari onnistuneen miehen seksuaalisuuteen. Kaksi tutkimuksia seksuaalisuuden vanhempien miesten maali monivivahteisempi kuva.

Euroopan tutkimuksen arvioitiin 1455 miehet 57-85 vuotta täytettyään. Lähes 84% ​​miehistä alle 65 raportoitu seksuaalista toimintaa kumppanin kanssa vuoden aikana ennen tutkimusta, mutta luku putosi 67% miehillä välillä 65 ja 74 ja 39% välillä 75 ja 85-vuotiaita. Mutta joukossa seksuaalisesti aktiivisia miehiä, useimmat raportoidaan vähintään kaksi tai kolme kohtaamisia kuukaudessa koko kolmen ikärajat. Oli vähän vähentynyt seksuaalista kiinnostusta vuotiaille 57 ja 85, yli 70% miehistä ylläpitää kiinnostusta. Vahvistetaan Shakespearen oivallus ("Eikö ole outoa, että halu olisi niin monta vuotta selviäisi suorituskykyyn?"), Kuitenkin erektiohäiriöt yleistyi vuosien varrella. Kaikkiaan 14% miehistä ilmoitti lääkityksellä tai Lisäravinteet seksuaalinen toimintahäiriö.

Ruotsalaisen selvityksen arvioitiin 225 70-vuotiailla miehillä. Niistä miehistä, jotka elivät kumppanin kanssa, 66% ilmoitti yhdynnän vuoden sisällä, näistä 31% kertoi yhdynnän yhden tai useamman kerran viikossa. Yli puolet kaikista 70-vuotiaista miehistä ilmoitti, että seksuaalisuus osaltaan onnellisia suhteita.

Vianmääritys

Aikakaudella Viagra, monet miehet, nuoret ja vanhat, vastata seksuaalinen toimintahäiriö Downing pieni sininen pilleri tai yksi Viagra uudempia kilpailijoita. Todellakin, erektiohäiriöt pillerit ovat olleet piristysruiske miehen seksuaalisuutta, psyykkistä terveyttä, ja suhteita. Mutta miesten seksuaalinen toimintahäiriö pitäisi aina työskennellä heidän lääkärit tunnistamaan syitä ongelma - ja kun kysymys on erektiohäiriö, on erityisen tärkeää tunnistaa ja hoitaa tai korjata kardiovaskulaarisia riskitekijöitä, mukaan lukien epänormaali kolesteroli tasot, korkea verenpaine, diabetes, tupakan väärinkäyttö, lihavuus ja liikunnan puute. Itse asiassa, erektiohäiriö on vahva ennustaja tulevaisuuden sydänsairaus, jopa miehillä, joilla ei ole sydän-oireita.

Sen pitämisestä ajan

Vaikka hoito voi auttaa korjaamaan seksuaalinen toimintahäiriö, ennaltaehkäisy on varmasti parasta lääkettä. 2003 Harvardin tutkimus 31742 miesten välillä 53 ja 90 korostetaan ennaltaehkäisevää voimaa välttäen tupakkaa, saada säännöllinen liikunta, pysyä laiha, ja välttämällä liiallista alkoholin. Ja ilman ristiriidassa näiden tärkeiden ohjeet, tutkimus osoittaa, että seksuaalinen aktiivisuus sinänsä voi auttaa säilyttämään erektiota vanhemmilla miehillä.

Sex "hoito"?

Voit selvittää, onko seksuaalinen kanssakäyminen suojaa kehittämällä Erektiohäiriöt, tutkijat Suomessa arvioitiin 989 miesten välillä 55 ja 75. Kukaan miehistä oli erektiohäiriö, kun he vapaaehtoiseksi tutkimukseen, ja yli 80% oli naimisissa tai elää kumppanin. Seuraavien viiden vuoden aikana, miehet, jotka ilmoittivat yhdynnässä harvemmin kuin kerran viikossa alussa tutkimuksessa oli yli kaksi kertaa niin todennäköisesti kehittää erektiohäiriön miestä, jotka olivat yhdynnässä viikoittain, he olivat myös yli neljä kertaa suurempi todennäköisyys sairastua erektio toimintahäiriö kuin miehet, jotka ilmoittivat yhdynnässä kolme kertaa viikossa alussa tutkimuksessa.

Tutkimus osoittaa, että miehet, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia ovat vähemmän todennäköisesti kehittyä erektiohäiriö kuin miehet, jotka ovat vähemmän seksuaalisesti aktiivisia. Mutta mikä on hevonen ja joka cart? Oliko lisääntynyt seksuaalinen aktiivisuus todella suojelemaan miestä erektiohäiriö tai miehiä oli hyvää erektiota yksinkertaisesti aktiivisempia, koska heillä oli parempi seksuaalinen toiminta aluksi? Suomalaisia ​​tutkijoita yritti vastata kysymykseen arvioimalla vapaaehtoisten ongelmia, jotka liittyvät Erektiohäiriöt, kuten tupakointi, lihavuus, sydänsairaudet, korkea verenpaine, diabetes, masennus, ja aivoverenkierron sairaus. Koska he löysivät vain vähän eroa erektiohäiriön riskitekijöitä keskuudessa ryhmissä, he väittävät, että ratkaiseva ero, että suojattu erektiohäiriö oli seksuaalista toimintaa itse. Valitettavasti tutkimuksessa ei arvioida mahdollisia vaikutuksia liikunta, joka alentaa riskiä Erektiohäiriöt tai alkoholin väärinkäyttö, mikä nostaa riskiä.

Tutkijat tarjosi biologinen selitys näennäinen suojaava vaikutus seksuaalinen aktiivisuus: erektio tuovat happipitoista verta penikseen, ehkä säilyttää terveys kudosten. Se on teoria takana vielä todistettu käytäntöä, jossa erektiohäiriöiden pillereitä "peniksen kuntoutus" miehillä erektiohäiriöiden seuraavat eturauhasen leikkaus. Se on mielenkiintoinen teoria, mutta lisää tutkimusta tarvitaan, onko se oikea. Koska terveillä miehillä on viisikymmentäkahdeksan yli kaksi erektio joka ilta, se ei ole selvää toisessa jäsenvaltiossa, kolme näytöstä yhdyntää viikossa olisi merkittävää lisähyötyä. Suomen Tutkimuksessa ei arvioida yöllä erektio, mutta se ilmoittaa, että seksuaalisesti aktiivisia ja vähemmän seksuaalisesti aktiivisia miehiä oli suunnilleen sama määrä varhain aamulla erektio.

Sukupuolen ja iän mukaan

Seksuaalisuus on tärkeä osa elämää, mutta sen rooli muuttuu ajan mittaan. Seksi on tarpeen lisääntyminen, joka säilyttää elämän lajeja. Ja terveellinen elämäntapa on paras tapa säilyttää seksuaalisuuteen virkaikää. Useimmat miehet ovat edelleen kiinnostunut seksistä vanhetessaan, mutta paljon kokemusta vähentynyt halu seksiä ja muuttaa seksuaalista toimintaa. Näistä muutoksista huolimatta terveiden miesten pitäisi odottaa säilyttävänsä kapasiteettia seksuaalinen aktiivisuus ja tyytyväisyys koko elämän. Suomen tutkimus osoittaa, että säännöllinen seksuaalinen aktiivisuus voi auttaa säilyttämään erektiota kuin miehet ikään. Monet miehet ovat tyytyväisiä, että toteamus, mutta lisää tutkimusta tarvitaan. Tällä hetkellä paras tapa säilyttää seksuaalisuus on säilyttää terveys, hyvä ruokavalio, säännöllinen liikunta ja hyvä terveys tottumukset ovat tehokkaimpia keinoja vähentää riskiä sairastua kroonisiin sairauksiin ja vaativat lääkkeitä, jotka niin usein heikentää seksuaalisuutta.