Nipala

Poskiontelotulehdus

Poskiontelotulehdus tosiasiat

Sinuiitti on infektio poskionteloiden, jotka ovat onteloita tai ilmalla täytetyt taskut, lähellä nenäkäytävä. Sinuiitti esiintyy yleensä, kun kylmä tai allerginen tulehdus. Sisällä poskionteloiden on samanlainen nenän sisäpuolen. Lue lisää poskiontelotulehdus ›

Voisiko sinulla on poskiontelotulehdus?

Miljoonat ihmiset kärsivät poskiontelotulehdus vuosittain. Jopa niin, se on usein diagnosoidaan väärin ja väärinymmärretty ihmiset, joilla tauti.

Poskiontelotulehdus vaikuttaa neljä paria sivuonteloiden kutsutaan nenän ilmaa poskionteloiden, jotka kytkeytyvät nenän. Sinuiitti on tulehdus näissä poskionteloiden. Infektio voi aiheuttaa allergioita, tietyt lääkkeet, muutoksia ilmassa tai poikkeavuuksia poskionteloiden itse. Akuutti sinuiitti on yleisin tämän taudin.

Lue lisää poskiontelotulehdus ›

Itsehoitoon? Tai lääkäriin?

Kun olet sairas, tietää, onko sinun pitäisi kohdella itseäsi kotona tai nähdä lääkärisi voi säästää aikaa ja satoja, mahdollisesti tuhansia dollareita vuodessa.

Esimerkiksi, voit hoitaa nuha ottamalla 5€ over-the-counter (OTC) lääkitys ruuhkia ja yskä. Bill vain kävely oven lääkärin vastaanotolla voisi olla 40€ 60€ tai enemmän. Vaikka sinulla on vain maksaa 10€ ja 15€ yhteistyössä palkka toimiston vierailun käyttäen OTC lääkitys silti säästää - paitsi rahaa, myös aikaa.

Opi onko sinun pitäisi nähdä lääkäri ›

Kun lapsi on poskiontelotulehdus

Poskionteloiden ovat onttoja tiloja luut kasvoissa. Terveet sivuonteloiden tuottavat koko ajan ja valuta limaa, joka auttaa pitämään nenän puhtaana. Mutta perimmäinen ongelma voi estää poskionteloiden tyhjennys kunnolla. Tämä voi johtaa poskiontelotulehdus (sinus tulehdus ja infektio). Sinuiitti voi olla akuutti tai krooninen. Akuutti sinuiitti syttyy yhtäkkiä, usein kylmä tai flunssa. Kun akuutti sinuiitti ei mene pois tai tulee takaisin usein, se sanoi olevan krooninen. Pitkäkestoinen sinuiitti johtuu yleensä allergioita tai fyysinen tukos nenä.

Lue lisää poskiontelotulehdus lapsilla ›

Sinuiitti: infektio poskionteloiden

Poskionteloiden ovat onteloita tai ilmalla täytetyt taskut, jotka ovat lähellä nenäkäytävä. On olemassa neljä erilaista sivuonteloiden:

  • ethmoid sinus - sisäpuolella kasvot ympäri sillan alueella nenän. Tämä sinus on läsnä syntymän, ja kasvaa edelleen.
  • poskiontelon - sisäpuolella kasvot, alueen ympärille poskien. Tämä sinus on myös läsnä syntymän, ja kasvaa edelleen.
  • otsaontelon - sisäpuolella kasvot, alalla otsa. Tämä sinus ei kehity ennen noin seitsemän vuotta.
  • sphenoid sinus - sijaitsee syvällä edessä, takana nenä. Tämä sinus ei kehity ennen nuoruusiässä.

Lisätietoja sinus infektioita ›

Miksi lääkäri näyttää nenässä

Oletko koskaan miettinyt, miksi teidän terveydenhuollon tarjoaja vilkaista nenä tutkimuksen aikana? Kun potilaalla on nuha tai tukkoisuus, terveydenhuollon tarjoaja tarvitsee hyvä tarkastella ongelman aiheuttaja.

Tarjoajat eivät yleensä kurkistetaan nenääsi, ellei heillä ole erityistä syytä. Yleensä he etsivät infektio tai allergia. Joskus he etsivät muita lähteitä hengitys ongelma, kuten poikennut väliseinä, joka on siirtyminen seinä, joka jakaa nenäontelon kahtia.

Lue, miksi lääkäri näyttää nenässä ›