Nipala

Stressi

Stressi tosiasiat

Stressi on elimistön luonnollinen reaktio minkäänlaista kysyntää, joka häiritsee elämää normaalisti. Se voi tuottaa fyysistä, psyykkistä ja emotionaalisia oireita, jotka voivat vaikuttaa jokin ruumiinosa. Lue lisää stressiä ›

Sidetrack stressiä

Jos olet kuten useimmat ihmiset, et käsitellä stressiä päivittäin. Tuoreen tutkimuksen tehnyt vuonna 2007 Euroopan Psychological Association todettiin, että stressi on suuri ongelma Yhdysvalloissa. Esimerkiksi

  • Kolmasosa ihmiset elävät äärimmäisen stressin ja lähes puolet (48 prosenttia) uskoo, että heidän stressi taso on kasvanut viimeisen viiden vuoden aikana

  • Raha ja työ ovat johtavia syitä stressiä 75 prosenttia ihmisistä. Tämä on dramaattinen kasvu yli 59 prosenttia raportointi stressiä vuonna 2006.

  • Lähes puolet kaikista ihmiset kertovat, että stressi on ollut negatiivinen vaikutus sekä heidän yksityiselämänsä ja työelämänsä.

  • Stressi aiheuttaa 54 prosenttia ihmisistä taistella heidän läheisiinsä.

  • Monet ihmiset (jopa 77 prosenttia) raportti ottaa fyysisiä oireita ja psyykkisiä oireita, jotka liittyvät stressiin viime kuussa.

Lue lisää sidetracking stressiä ›

Stressi voi pakata kiloa

Jotkut ihmiset reagoivat lähestyvästä määräaikoja, taloudellisia ongelmia, suhde meltdowns, ja muita vaikeuksia syömällä vähemmän. Mutta jos vastaat lisätä stressiä syömällä enemmän, voit päätyä lisätty kiloa.

Onneksi voit ryhtyä toimiin, jotta vältetään stressiin liittyviä painonnousua. Aloita pohdittava, mikä seuraavista ongelmista olet altis, ja sitten ryhtyä toimiin torjuakseen tavallisesta käyttäytymistä, sanoo painon kontrollointia tietoverkko.

Käytös: sinulla ei ole aikaa valmistaa terveellisiä aterioita.

Jos ottaa paljon tekemistä tarkoittaa vähemmän aikaa ostaa tuoreita hedelmiä ja vihanneksia ja muita terveellisiä ainesosia, saatat olla todennäköisempää napata pikaruokaa tai tilaa korkea-kalori, runsaasti rasvaa nouto aterioita.

Lue, miten stressi voi pakata kiloa ›

Stressi voi lisätä sydäntautien riskiä

Stressi on normaali osa elämää. Stressi voi tulla fyysisiä syitä, kuten ei saa tarpeeksi unta tai joilla sairaus. Se voi tulla henkistä syistä, kuten ei ole tarpeeksi rahaa tai kuolema rakastettusi, tai vähemmän dramaattisia syitä, kuten arjen velvollisuuksia ja paineita, jotka tekevät sinusta tuntuu, että et ole hallinnassa.

Kehosi vaste stressiin on suunniteltu suojaamaan sinua, mutta jos se on jatkuvasti käytössä se voi vahingoittaa sinua. Tutkimukset osoittavat, että korkea kortisolin krooninen stressi voi lisätä veren kolesteroli, triglyseridit ja verenpaine. Nämä ovat perinteisiä riskitekijöitä sydänsairauden.

Lue, miten stressi voi lisätä riskiä sydänsairauksien ›

Toimitusjohtaja työperäinen stressi

Työpaikka stressi on hyvin henkilökohtainen. Jotkut ihmiset viihtyvät nopeatempoisessa työpaikkoja (ajatella ensiapuun sairaanhoitajat, poliisit ja lennonjohtajien) jos tekee virheen voi laittaa ihmisten elämää vaakalaudalla.

Mutta vain koska me muut ei kestäisi päivä niin korkean paineen ympäristöissä ei tarkoita meidän työpaikat ovat vähemmän stressaavaa. Lyhyet määräajat, loputon paperityötä, satunnainen raivostunut asiakas, ja kokouksia, vetää tunteja, asettaa meidät yhä enemmän jälkeen, kaikki voi aiheuttaa stressiä.

Toisin sanoen, se ei ole työtä, joka luo stressiä, se on tapa henkilö vastaa kiireelliset ja vaatimuksiin jokaisen työpaikan ympäristö, joka tekee hänestä tai hänen stressaantunut tai virtaa.

Lue lisää työperäistä stressiä ›

Rentoutumista tekniikoita, jotka todella toimivat

Jokainen kokee stressiä ja sen vaikutuksia. Lyhyen aikavälin stressin vaikutuksia ovat päänsärky, pinnallinen hengitys, univaikeudet, ahdistuneisuus, ja vatsavaivat. Pitkäaikainen krooninen stressi voi lisätä riskiä sydänsairauksiin, selkäkipu, masennus, pysyvää lihasten kivut ja säryt, ja heikentynyt immuunijärjestelmä, mukaan National Institute for Työturvallisuuslaki.

Krooninen stressi voi vaikuttaa tunteita ja käyttäytymistä tekemällä voit ärtynyt, kärsimätön, vähemmän innostunut työsi, ja jopa masentunut.

Pitää stressi minimiin ja vähentää sen vaikutuksia elämääsi, sinun täytyy löytää ja harjoitella terveitä tapoja hallita sitä, neuvoo European Academy of Family Physicians. Kokeile seuraavia tekniikoita nähdä, mikä toimii parhaiten sinulle.

Lue lisää rentoutumista tekniikoita, jotka todella toimivat ›

Käyttämällä jooga lievittää stressiä

Torjumaan stressiä, monet ihmiset kääntyvät meditaatio tai muun henkisen stressin vähentäminen työkaluja. Mutta stressi luo myös fyysinen reaktio elimistössä ja sellaisenaan, voidaan hoitaa liikunnalla-erityisesti, jooga.

"Stressi lähettää koko fyysinen järjestelmä ylikierroksilla", sanoo Garrett Sarley, presidentti ja toimitusjohtaja Kripalu Center for Jooga & Terveys Lenox, Mass "lihakset jännittynyt, sydän lyö nopeammin, hengitys kuviot muuttuvat, ja jos syy stressi ei ole keskeytetty, keho erittää enemmän hormoneja, jotka lisäävät veren sokeripitoisuus, nostaa verenpainetta. Jooga on yksi harvoista stressin helpotus työkaluja, jotka on positiivinen vaikutus kaikkiin kehon järjestelmiin mukana. "

Saat lisätietoja jooga lievittää stressiä ›