Nipala

Sukupuolielinten herpes

Sukupuolielinten herpes

Sukupuolielinten herpes on sukupuolitauti, joka aiheuttaa rakkuloita ja haavaumia sukuelinten alueella. Lue lisää ›

Sukupuolielinten herpes tosiasiat

Sukupuolielinten herpes ei ole parannettavissa, mutta se on ehkäistävissä ja hallittavissa monissa tapauksissa. Sukupuolielinten herpes on diagnosoitu testaamalla pienen näytteen soluja tai salaojitus otettu epäilty herpes läpipainopakkaus tai vaurio. Verikoe voi myös tarkistaa spesifisiä vasta-aineita, jotka on tuotettu immuunijärjestelmän vasteena genitaaliherpesinfektion.

Lue lisää sukupuolielinten herpes ›

Eläminen herpes

  • Aloita satunnaista hoitoa ensimmäinen merkki oireita, kuten kutinaa tai pistelyä.

  • Ibuprofeenia, parasetamolia tai aspiriini rajoittamaan mitään kipua.

  • Istu lämmin kylpy tai käytä kostea pakkaa vähentää kutinaa haavaumat. Joidenkin naisten sukupuolielinten puhkeamisen aiheuttaa polttavaa virtsatessa. Tällaisissa tapauksissa, virtsaamisen amme lämmintä vettä auttaa vähentämään poltto.

  • Pukeutuvat valkoiseen puuvilla alusvaatteet ja löysät vaatteet aikana puhkeamisen. Älä käytä nailonia alusvaatteet tai tiukat vaatteet. Ne voivat estää haavaumat paranemista.

Lisätietoja elää herpes ›

10 kysymystä kysy lääkäriltäsi sukupuolielinten herpes

  1. Mikä aiheuttaa sukupuolielinten herpes? Voiko sen parantaa?

  2. Miten on sukupuolielinten herpes leviää?

  3. Mitkä ovat yleisimpiä oireita sukupuolielinten herpes?

  4. Kuinka kauan sukupuolielinten herpes puhkeaminen yleensä kestää? Kuinka usein esiintymiä havaitaan?

  5. Olemassa lääkkeitä saatavilla hoitoon sukupuolielinten herpes? Miten ne toimivat?

Lue lisää kysymyksiä kysyä lääkäriltä ›

Herpes

Herpes on krooninen (elinikäinen)-virus. Se voi aiheuttaa haavaumia ja epämukavuutta. Saat sen henkilön kanssa, jolla kantaa virusta. Jos haavaumat esiintyy huulilla, sinulla on suullinen herpes. Jos haavaumat esiintyä peniksen tai ympäri vagina, sinulla on sukupuolielinten herpes.

Saada lisätietoja herpes ›

Mitä sinun tarvitsee tietää sukupuolitaudit

Kun se tulee sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta), et ehkä ole mitään varoitusmerkkejä. Jos olet seksuaalisesti aktiivinen, selvittää faktoja sukupuolitaudeilta, ja oppia, kuinka suojautua.

Myytti: Jos sinä tai kumppanisi oli STD, näkisitte merkkejä.

Fakta: Monet sukupuolitaudit ei ole mitään oireita tai vain lieviä oireita, varsinkin naisilla. Jotkut sukupuolitaudit voivat saada oireita, jotka menevät pois jonkin aikaa, mutta sitten tulevat takaisin. Sukupuolitaudit voivat vahingoittaa kehoa, ja voit levittää niitä kumppanisi, vaikka sinulla ei ole oireita.

Lue lisää sukupuolitautien ›

Sukupuolitaudit

Sukupuolitaudit (sukupuolitaudeilta) ovat tartuntataudit tarttuu sukupuoliyhteydessä. Center for Disease Control and Prevention (CDC) arvioi, että 19 miljoonaa uutta tapausta esiintyy vuosittain Yhdysvalloissa. Viisikymmentä prosenttia uusista tartunnoista ihmisten välillä ikäryhmä 15-24 vuotta.

Saada lisätietoja sukupuolitaudeilta ›