Nipala

Lähettämällä sukupuolielinten herpes synnytyksessä

Kysymys:

Jos sinulla on sukupuolielinten herpes, on mahdollista saada lapsia ilman niitä saaneen tartunnan?

Vastaus:

Vaikka herpesvirus voi olla tuhoisa vastasyntyneille, useimmat naiset sukupuolielinten herpes on tartuntaa lapsia. Tämä onnellinen todellisuus on seurausta sekä biologian ja huolellista hoitoa.

Naiset, jolla on herpes-virus "irtoa" virus niiden sukuelinten aika ajoin. Jotkut naiset ovat hyökkäyksiä monta kertaa vuodessa, toiset vain kerran tai kahdesti elämässä. Herpes puhkeamisen merkitty pieniä haavoja tai haavaumia ja oireet kirvely, kutina, pistely tai kipu. Joskus kuitenkin virus voidaan havaita jopa silloin, kun oireet ja haavaumat ovat poissa. Vauvat voivat saada tartunnan, koska ne kulkevat synnytyskanavassa, kun virus on läsnä.

Tavallisesti kuitenkin virus on lepotilassa eikä aktiivisesti irtoa. On siis olemassa pieni riski vauvan tartunnan synnytyksen aikana. Myös naiset, joilla on ollut herpes yleensä ovat kehittäneet vasta-aineita virukselle. Nämä vasta-aineet kulkevat istukan vauva, joka tarjoaa jonkin verran suojaa tartunnalta synnytyksessä.

Active Virus on paljon todennäköisempää olisi voitu selvittää, jos äiti on oireita tai haavaumia. Siksi altistuksen minimoimiseksi vastasyntyneen useimmat synnytyslääkäreitä suositella keisarileikkauksen toimitus, jos:

  • On näyttöä siitä, herpes aikaan työ-

  • Kalvot ovat revennyt tai

  • Keisarileikkaus toimitus oli aikaisemmin suunniteltu.

Jotkut lääkärit ja raskaana olevat naiset päättävät käyttää lääkkeitä viikkoa ennen eräpäivää vähentää todennäköisyyttä puhkeaa, kun on aika lunastaa lupaukset.

Jos sinulla on ollut sukupuolielinten herpes Kerro lääkärillesi tai kätilö. On erityisen tärkeää, että ilmoitat mitään oireita, jotka saavat sinut ajattelemaan saatat olla ottaa puhkeamisen aikaan tulet toimittaa. Jos sinulla on ollut sukupuolielinten herpes palveluntarjoaja pyytää sinua oireista kun on aika antaa ja tekee huolellinen tarkastelu emättimen, kohdunkaulan ja ympäröivien kudosten olla varma, että ei ole näyttöä puhkeaminen. Epäilyttävien haavaumia tai oireet voivat johtaa sinua valitsemaan keisarinleikkauksella syntymän.

Suurin riski vauvan kasvot saaneen tartunnan liittyy ensisijaisen (ensin) herpesinfektio aikaan synnytyksen. Virusten määrää karistanut on suurimmillaan alkuperäisen infektioita, osittain koska äiti ei ole vielä tehnyt vasta suojaamaan vauvan.

Jos olet huolissasi uusia haavaumia tai kipu emättimessä tai ympäröivä iho, kerro tästä lääkärillesi. Naiset, jotka luulevat olevansa tartuntaa pitäisi olla erityisen varovainen seksiä miesten kanssa, joilla on tai on ollut herpes välttämiseksi alkuperäisen tartunnan raskauden aikana.