Nipala

Sukupuolitaudit

STD sanoista sukupuolitauti. Tämä tarkoittaa, tauti leviää seksin aikana. (STD voidaan kutsua myös STI sukupuoliteitse tarttuvien infektioiden.) Jos sinulla on STD, et ole yksin. Sukupuolitaudit ovat yleisiä, ja vakavia. Hyvä uutinen on, että sukupuolitaudit voidaan hoitaa ja monet voidaan parantaa. Parempi vielä, kaikki sukupuolitaudit voidaan estää. Lue oppia, miten voit suojautua.

Miten sukupuolitaudit kiinni?

Voit saalis STD jos harrastat seksiä jonkun kanssa, joka on STD. Mikä tahansa sukupuolta, johon penis, vagina, peräaukon tai suun voi levitä tautia. Jotkut sukupuolitaudit leviävät kehon nesteiden kuten siemennesteen, emättimen nestettä tai verta. Toiset levitä kosketuksen kautta iho.

Kuka kuuluu riskiryhmään?

Sillä ei ole väliä, jos olet hetero tai homo, mies tai nainen, nuori tai vanha. Kuka tahansa, joka on sukupuoli voi saada STD. Sinun riski kasvaa, jos:

 • Sinulla on enemmän kuin yksi kumppani. Enemmän kumppaneita sinulla on, sitä suurempi riski.

 • Kumppanisi on muiden kumppaneiden kanssa. Jos kumppanisi on alttiina STD, voit olla myös.

 • Sinä tai kumppanisi ollut seksiä muiden ihmisten kanssa aiemmin. Jompikumpi teistä saattavat harjoittaa STD aiemmasta kumppani.

 • Sinulla on STD. STD voi aiheuttaa haavaumia tai muita terveysongelmia, jotka lisäävät alttiutta uusia tartuntoja. Sinun riski pysyy korkealla, ellet muuta käyttäytymistä että laittaa sinut vaarassa nykyisen infektio.

Saada tarkistaa nyt

Oletko vaarassa STD? Jos epäilet, mene klinikan tai lääkärin kanssa. Saada tarkistaa. Älä viivyttele! Mitä nopeammin hakeutuu hoitoon, sitä paremmat mahdollisuudet välttää suuria terveysongelmia. Jos huomaat, että olet STD, varmista, että kumppani saa hoitoa, too. Jos ei, hänen terveytensä on vaarassa. Ja jätetään hoitamatta, kumppanisi voisi kulkea STD takaisin sinulle tai muille.

Ehkäistä tulevia ongelmia

Hoitamattomana tietyt sukupuolitaudit voivat aiheuttaa syöpää tai jopa kuolemaan. Jotkut voivat vaurioittaa syntymätöntä lasta, joiden äidit ovat saaneet tartunnan. Toiset sisällä voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä (ei voi saada lapsia). Voit estää nämä ongelmat turvallisempaan seksiin, säännöllisesti tarkastukset ja varhaista hoitoa. Käytä lateksi kondomia, jos harrastat seksiä. Saada testata, jos olet vaarassa. Ja heitä kohdellaan aikaisin, jos sinulla on STD.

Pelaa varman päälle

Kun se tulee sukupuoleen, mikään ei ole riskitön. Mitään seksuaalista kosketusta penis, vagina, peräaukon tai suun voi levitä STD. Ainoa varma tapa estää sukupuolitautien on raittiutta (ei seksiä). Mutta on olemassa keinoja tehdä sukupuolen turvallisempaa. Käytä lateksi kondomia joka kerta kun seksiä. Ja valitse kumppanisi viisaasti.

Käytä kondomien turvaseksiä

Jos harrastat seksiä, latex kondomeja antaa parhaan suojan sukupuolitaudeilta. Latex kondomeja pysäyttää kehon nesteiden vaihdon, jotka kuljettavat tiettyjä sukupuolitaudeilta. He myös rajoittamaan kanssakäymistä iho. Ole tietoinen kuitenkin, kondomi ei kata kaikkia iho. Niin vaikuttaa ihon, joka ei kuulu voi silti siirtää taudin. Mutta olet turvallisempaa kondomin kanssa kuin ilman sitä. Kondomit toimivat vain, jos käytät jotakin joka kerta kun seksiä. Käytä kondomia, vaikka käyttäisit muita syntyvyyden. Vaikka syntyvyyden menetelmiä kuten pillerit tai kierukka apua raskauden ehkäisyyn, ne eivät suojaa sukupuolitaudeilta.

Valitse oikea kondomin

Kondomeja valmistettu lateksista ehkäistä sairauksia paras. Jos olet allerginen latex, käyttää polyuretaani kondomia sijaan. Miesten kondomit sopimaan peniksen. Naisten kondomien linja emättimeen. Ennen ostamista kondomia, lukea etiketti olla varma, että se estää taudin. Jotkut uutuus kondomit eivät.

Oikea voiteluaine auttaa

Osta voideltu kondomia tai käyttää voiteluainetta. Tämä tarjoaa enemmän mukavuutta ja vähentää kondomin rikkoutuminen. Käytä vain vesipohjaisia ​​voiteluaineita, kuten KY tai Astroglide. Älä käytä öljyä, voidetta tai vaseliinia. Ne voivat heikentää kondomin aiheuttaen rikkoutumista. Lisäksi voit valita voiteluaineet ilman nonoxynol-9. Se on nyt tiedossa, että tämä spermisidi ei estä tauti ja voi aiheuttaa ärsytystä.

Käytä kondomia oikein

Kondomeja töihin, niitä on käytettävä oikein. Pidä nämä vinkit mielessä.

 • Käytä uutta lateksi kondomia joka kerta kun seksiä. Slip kondomi penis ennen kontaktin.

 • Kun olet valmis peruuttamaan, pitää vannetta kondomi penis vetää ulos. Tämä estää kondomin liukumasta pois.

 • Tarkista viimeinen ennen kondomia.

 • Älä säilytä kondomeja paikkoja, jotka voivat kuumentua, kuten auton tai lompakko, joka on mukana takataskussa.

Oppia tuntemaan kumppani

Turvaseksiä alkaa hyvissä ajoin ennen kondomin kääre irtoaa. Turvaseksiä on prosessi. Siihen liittyy tutustuminen kumppanisi ja tehdä tietoisia valintoja. Puhua avoimesti kumppanisi kanssa ennen kuin päätät seksiä. Kysyvät toisiltaan montako kumppania sinulla on ollut aiemmin, ja kuinka monta sinulla on nyt. Selvitä, jos joku teistä on STD. Jos päätät seksiä, käytä kondomia joka kerta. Älä lopeta kondomia ellet ole varma kumpikaan teistä on muita kumppaneita ja olet molemmat testattu vahvista sinulla ei ole sukupuolitauteja. Sitten lapset majoittuvat ilmaiseksi taudin seksiä vain keskenään (yksiavioisuus).

Pitää pää kylmänä

Turvaseksiin töihin, suunnitella tulevaisuutta ja pysyä suunnitelmassa. Älä anna alkoholin tai huumeiden sumentaa tuomion. Ne voisivat johtaa sinut seksiä jonkun kanssa ei olisi valinnut, jos olisit raittiina. Tai, saatat unohtaa käyttämään kondomia. Jos aiot harrastaa seksiä, pitää lateksikondomista kanssasi. Älä odota, kunnes olet lämpöä intohimo yrittää löytää.

Harkitse raittiutta

Ainoa tapa olla varma et saa STD on pidättäytyä seksistä. Raittius on valinta, että monet ihmiset tekevät jossain vaiheessa elämäänsä. Ehkä et halua odottaa, kunnes olet varma, että olet valmis ennen kuin seksiä. Ehkä haluat tauon vastuut seksiä jonkin aikaa. Tai ehkä haluat vain tietää parisi paremmin ennen seuraavan askeleen ottamista. Raittius on valinta voit tehdä nyt suojata tulevaisuudessa.

Getting tarkastetaan

Ainoa varma tapa tietää, jos sinulla on STD on saada tarkastaa terveydenhuollon tarjoaja. Jos huomaat muutoksen, miten kehosi näyttää tai tuntuu, on se kassalla. Mutta pitää muistaa, sukupuolitaudit eivät aina oireita. Joten jos olet vaarassa sukupuolitaudeilta, saada tarkistaa säännöllisesti.

Tavallisia oireita

Olla varuillaan muutoksia elimistössä ja parisi kehon. Oireet saattavat ilmetä tai lähellä emättimen, penis, peräsuoli, suun tai kurkun. Niihin kuuluvat:

 • Epätavallinen vastuuvapauden

 • Kokkareet, kuoppia, tai ihottumaa

 • Haavaumia, jotka voivat olla kivuliaita, kutisevia tai kivuton

 • Kutiseva iho

 • Poltto virtsaaminen

 • Kipu lantion, vatsan tai peräsuolen

Vaikka sinulla ei ole oireita

Saatat olla STD, vaikka sinulla ei ole oireita. Jos luulet olevasi vaarassa, saada tarkistaa. Mene klinikan tai lääkärin kanssa. Jos kumppanisi on STD, sinun täytyy testata myös, vaikka voin hyvin.

Historia ja tentti

Sinulta kysytään sukupuoli tottumukset ja terveystiedot. Saatat myös kysyttiin huumeiden käytöstä. Anna rehellisiä vastauksia. Terveydenhuollon tarjoaja sitten tarkistaa kehon merkkejä sukupuolitaudeilta. Hän toimii lisäksi voi suorittaa yhden tai useampia seuraavista testeistä:

 • Fluid penslataan mistä tahansa haavaumat. Näytteet voidaan myös otetaan vagina, penis, suun tai peräsuoleen. Näytteet testataan sitten sukupuolitaudit.

 • Veri-tai virtsanäytteestä voidaan ottaa. Ne tarkistetaan viruksia tai bakteereja, jotka aiheuttavat sukupuolitaudeilta.

 • Naisten, solut kohdunkaula (jossa emättimen ja kohtu kohtaavat) tarkastetaan merkkejä syöpä. Tätä kutsutaan Papa. Jos solumuutoksia löytyy, suurennuslasi soveltamisalaa voidaan käyttää lähemmin ( colposcopy ).

Getting käsitelty

Hoitoon sukupuolitaudit alussa rajoittaa ongelmia ne voivat aiheuttaa. Jos sinulla on STD, saada hoitaa heti. Kysy kumppani testataan myös. Sitten välttää seksiä kunnes olet lopettanut hoidon ja hoidon antaja sanoo, että se on okei seksiä uudelleen.

Seuraa hoitosuunnitelmaasi

Hoito riippuu tyypistä STD olet. Kysy terveydenhuollon tarjoaja kaikkiin kysymyksiin sinulla on noin hoidon. Yhteinen hoidot ovat injektiot ja suullinen pillereitä tai nesteitä. Voiteet ja geelit voidaan soveltaa haavaumat aiheuttavat tietyt sukupuolitaudit. Noudata seuraavia vihjeitä:

 • Hanki uusi hoito jokaisen uuden STD.

 • Älä käytä vanhoja lääkkeitä, ei edes samassa STD. Käytä lääkkeitä ohjeiden.

 • Älä jaa lääkitystä ellei neuvottu tekemään niin lääkäri tai klinikalla.

Keskustele kumppanisi

Jos sinulla on STD, se on sinun velvollisuus kertoa kaikki viimeaikainen kumppanit, jotta ne voidaan tutkia ja käsitellä. Tämä on yksi tärkeä tapa estää taudin on levinnyt. Kertominen kumppani, joka sinulla on STD voi olla vaikeaa. Saatat olla hämmentynyt, vihainen tai peloissaan. Se on usein epäselvää, kuka oli STD ensin. Joten yritä sijoittaa syyttää. Valitse rauhallinen paikka puhua kumppanin kanssa noin sukupuolitaudeilta. Sitten keskittyä tiedon jakamiseen. Terveydenhuollon palveluntarjoajat voivat tarjota joitakin neuvoja, miten aloittaa.

Ehkäistä tulevia ongelmia

Vaikka olet hoidettu, voit silti saada tartunnan uudelleen. Tämä on yleinen ongelma. Se tapahtuu, kun kumppani kulkee STD takaisin sinulle. Tämän välttämiseksi kumppanisi on testattava. Hän voi myös vaatia hoitoa. Käsittelyn jälkeen, mene luokiteltujen seurantakäynnit. Sitten ehkäistä tulevia ongelmia turvaseksiä. Rajoita kumppaneiden määrä ja käytä aina lateksi kondomia.

Klamydia

Klamydia on bakteeri sairaus. Se leviää kun tartunnan nestettä sukupuolielimissä tai peräsuolessa yhteystiedot penis, vagina, suun tai peräaukon. Klamydia usein osoita mitään varhaiset oireet. Mutta ajan kuluessa, se voi arpi sukupuolielimet. Klamydia voi parantua. Mutta mitään vahinkoa arpia jää.

Varhaiset oireet

Kun klamydia osoittaa ensimmäisiä oireita, ne voivat sisältää vastuuvapauden, poltto virtsatessa, tai polttamalla tai kutinaa sukupuolielimissä. Peräsuoli voi olla tuskallista, jos tauti oli tarttunut kautta anaaliseksin.

Hoito ja ehkäisy

Klamydia voidaan hoitaa antibiooteilla. Hanki hoidetaan varhain rajoittamaan pysyvää vahinkoa. Kumppanisi on käsiteltävä myös, vaikka mitään oireita ovat läsnä. Älä seksiä ennen kuin olet ottanut kaikki lääkityksen ja hoidon antaja sanoo, että se on okei. Sitten harjoitella turvallisempaa seksiä. Käytä lateksi kondomia. Ja rajoittaa kumppaneita.

Hoitamattomana...

Miehet: Klamydia ensin hyökkäyksiä virtsaputkeen. Tauti voi sitten levitä kivekset ja eturauhasen. Tämä voi aiheuttaa kipua, turvotusta ja kuumetta. Ajan, arpia tapahtuu.

Naiset: Infektio alkaa kohdunkaula. Se voi levitä kohtu ja munanjohtimet, aiheuttaen PID ja siihen liittyviä ongelmia. Hoitamattomana klamydia voi kulkea äiti lastaan ​​synnytyksen aikana. Tämä voi aiheuttaa silmien, keuhko-tai muita terveysongelmia vauva.

PID (lantion tulehduksellinen sairaus)

PID alkaa, kun bakteerit tartuttaa kohtu ja munanjohtimet. PID voi olla lieviä tai vakavia oireita, tai ei ollenkaan. Oireita voivat olla vatsan tai matala selkäkipu, kuume, pahoinvointi, kipu seksin aikana, ja Välivuotojen. Arpia PID sisällä voivat aiheuttaa hedelmättömyyttä. Se voi myös aiheuttaa munanjohtimien raskaus (vauva alkaa kasvaa munanjohtimen, jos se ei selviä). Tuloksena repeämä ja verenvuoto voi laittaa äidin hengen vaarassa.

Tippuri

Kuten klamydia, tippuri on bakteeri sairaus. Se leviää kun tartunnan nestettä sukupuolielimissä tai peräsuolessa yhteystiedot penis, vagina, suun tai peräaukon. Kondomit suojaavat sinua tippuri estämällä kosketuksissa tartunnan kehon nesteiden. Tippuri ei ehkä näytä varhaiset oireet. Mutta hoitamattomana infektio voi arpi sukupuolielimet. Tippuri voi parantua. Mutta mitään vahinkoa arpia jää.

Varhaiset oireet

Kun läsnä, varhainen oireita voivat olla vastuuvapauden, poltto virtsatessa, tai polttamalla tai kutinaa sukupuolielimissä. Peräsuoli voi satuttaa, jos tauti kiinni kautta anaaliseksin. Jos tauti oli tarttunut kautta suuseksiä, kurkkukipu voi aiheuttaa.

Hoito ja ehkäisy

Tippuri voidaan hoitaa antibiooteilla. Varhainen hoito rajoissa pysyvää vahinkoa. Kumppanisi on käsiteltävä myös, vaikka hän oireile. Älä seksiä ennen kuin olet lopettanut oman lääkkeitä ja terveydenhuollon tarjoaja sanoo, että se on okei. Sitten harjoitella turvallisempaa seksiä. Rajoita kumppaneita. Ja käytä aina lateksi kondomia.

Hoitamattomana...

Miehet: Tippuri ensimmäinen tarttuu virtsaputken. Se voi sitten levitä kivekset ja eturauhasen. Tämä aiheuttaa kipua, turvotusta ja arpia.

Naiset: taudin ensimmäinen tarttuu kohdunkaula. Se voi sitten levitä kohtuun ja munanjohtimet, aiheuttaen PID ja siihen liittyviä ongelmia. Hoitamattomana tippuri voi kulkea äiti lastaan ​​synnytyksen aikana. Tämä voi aiheuttaa sokeutta tai infektoitunut veri ja liitokset vauva.

Miehet ja naiset: tauti voi tarttua veren, nivelet ja iho (levitetään tippuri ). Tämä voi olla vakavia ja jopa hengenvaarallisia.

Herpes

Herpes on virus, joka aiheuttaa puhkeamisen haavaumia ympärillä sukupuolielimet tai suuhun. Se leviää kosketuksen kautta iho seksin aikana, suudella tai intiimi koskettaa. Herpes tautitapauksia on taipumus vähentyä ajan myötä. Vaikka herpes voidaan hoitaa, virus pysyy elimistössä.

Merkit ja oireet

Kun tauti puhkeaa, kivuliaita rakkuloita näkyvät tai lähellä penis, vagina, peräsuoli, tai suuhun. Muutaman päivän kuluttua, rakkuloita tauko, jolloin tarjous haavaumat. Ensimmäinen tautitapaus voi kestää viikkoja tyhjentää. Se voi myös aiheuttaa kuumetta ja imusolmukkeiden turpoaminen. Myöhemmin tautitapauksia eivät aiheuta näitä flunssan kaltaisia ​​oireita ja taipumus parantua nopeammin.

Hoito ja ehkäisy

Ei ole parannuskeinoa herpes. Mutta lääkkeet voivat rajoittaa puhkeamista ja nopeuttaa paranemista. Auttaa haavat paranevat nopeammin, pitää ne puhtaana ja kuivana. Äläkä naarmuta niitä. Leviämisen estämiseksi virus, ei seksiä aikana puhjennut sukupuolielimet. Älä myöskään suudella tai suuseksiä kun olet kipeä suussa. Senkin jälkeen, kun haavat parantua, herpes-virus voi silti levitä. Joten käytä aina lateksi kondomia. Nämä kondomit auttaa leviämisen rajoittamiseksi herpes vähentämällä ihokosketus. Mutta pitää muistaa, herpes voidaan vielä läpi kosketuksiin joutunut iho, että kondomi ei kata.

Hoitamattomana...

Herpesvirus voi tarttua äidistä vauva synnytyksen aikana. Tämä voi tapahtua, jos äiti on puhjennut sukupuolielimet lähellä toimitusaika. Tällaisessa tapauksessa, kirurginen toimitus (keisarinleikkauksella, jota kutsutaan myös C-osa) voidaan suorittaa suojelemiseksi vauva. Jos olet raskaana, kerro terveydenhuollon tarjoaja jos sinä tai kumppanisi on herpes.

Kuppa

Kuppa on bakteeri sairaus. Se leviää kosketuksen kautta iho. Kuppa etenee kolmessa vaiheessa. Oireet ja terveyteen liittyviä komplikaatioita vaikeutua, jossa kukin vaihe. Kuppa voidaan parantaa. Mutta tietyt aiheuttamien vahinkojen tauti ei voi peruuttaa.

Varhaiset oireet

Ensimmäisen vaiheen aikana kuppa, kivuton kipeä voi esiintyä. Kipeä ei saa huomannut, ja menee pois omasta. Jälkeen kipeä paranee, tauti pysyy kehossa. Vaikutuksia kuppa usein ole nähnyt tai tuntenut aluksi. Mutta hiljaa vaurioita jatkuu.

Hoito ja ehkäisy

Kuppa on useimmiten hoidettu antibiootti injektio. Antibiootit poista bakteereja kehosta. Ne eivät kuitenkaan voi kääntää komplikaatioita, kuten hermovaurio, jotka johtuvat sairauden. Komplikaatioita on käsiteltävä myös. Kuten kaikki sukupuolitaudit, ei seksiä ennen kuin olet hoidon ja hoidon antaja sanoo, että se on okei. Sitten harjoitella turvallisempaa seksiä. Rajoita kumppaneita. Ja käytä aina lateksi kondomia.

Hoitamattomana...

Ajan, kuppa etenee toiseen vaiheeseen. Tämä vaihe voi tuottaa ihottuma elin, joka voi levitä kämmenet ja jalat. Se voi myös aiheuttaa imusolmukkeiden turpoaminen, kuume, kurkkukipu ja päänsärky. Hajanaista hiustenlähtö, laihtuminen tai väsymys voi myös esiintyä. Jos kuppa jää hoitamatta, se siirtyy kolmanteen vaiheeseen. Vahingoittaa aivoja, hermoja, verisuonia ja sydän saattaa esiintyä. Tämä voi johtaa sokeuteen ja jopa kuolemaan. Raskaana olevan naisen, hoitamaton syfilis missään vaiheessa voi aiheuttaa urut ja aivovaurioita hänen syntymätön vauva.

HPV ja sukupuolielinten syyliä

HPV on perheen viruksia, jotka leviävät ihokosketus. Jotkut muodot HPV aiheuttaa sukupuolielinten syyliä (kutsutaan myös condyloma). Muunlaiset laittaa naisia ​​suurempi riski kohdunkaulan syöpään. HPV ei voida parantaa. Mutta on olemassa hoitoja poistaa syyliä. On myös testejä, joiden avulla spot varoitusmerkkejä kohdunkaulan syöpä.

Kyltit

Syylät ovat merkki HPV. Ne voivat kasvaa, on, tai lähellä penis, vagina, kohdunkaula, peräsuoli, ja kurkun. Syyliä voi olla kuoppainen tai kukkakaali-muotoinen. Joskus ne ovat litteitä ja vaikea nähdä. Jotkut tyypit HPV koskaan tuota syyliä. Sen sijaan nämä tyypit aiheuttavat epänormaalia solujen muutoksia naisen kohdunkaula. Papa auttaa havaitsemaan solumuutoksia kohdunkaulan (dysplasia) aikaisin, kun hoito on tehokkainta.

Hoito ja ehkäisy

Syyliä voidaan poistaa käyttämällä kemikaaleja, lämpöä, jäädyttäminen tai lasereita. Enemmän kuin yksi hoito voi olla tarpeen. Jos olet raskaana, kerro terveydenhuollon tarjoaja. Tiettyjen käsittelyjen ei pidä käyttää raskauden aikana. Pidä mielessä: Poistaminen syyliä ei paranna virus. HPV voi edelleen levitä ja uusia syyliä voi esiintyä myöhemmin. Leviämisen vähentämiseksi HPV rajoittamalla teidän kumppaneita. Pitää käyttää latex kondomeja. Mutta muista, että HPV voidaan välittää joutuessaan kosketukseen joutunut iho, että kondomi ei kata.

Hoitamattomana...

Tiettyjen HPV-tyypit voivat johtaa kohdunkaulan naisilla. Vuosittain Papa auttaa löytämään kohdunkaulan muutoksia ennen kuin ne tulevat syöpä. Hyvin harvoin, HPV voi tarttua raskaana oleva nainen lapsensa synnytyksen aikana.

Emätintulehdus

Emätintulehdus on ryhmä infektioita, jotka sytyttää emättimessä. Ei kaikki tyypit vaginiitin ovat sukupuolitaudeilta. Mutta seksiä voi tehdä joidenkin vaginiitin todennäköisemmin. Riippuen vaginiitin, molempien kumppaneiden vaatia hoitoa. Tämä johtuu siitä, että miehet voivat kantaa ja levittää tartuntaa. Kaikenlainen emätintulehdus voi parantua.

Ongelmia ja oireita

 • Trichomoniasis (trich) on STD. Se tuottaa vaahtoava keltainen vastuuvapauden, joka voi olla haju. Emättimen voi kutittaa tai polttaa.

 • Hiivatulehdus tuottaa vastuuvapauden, joka voi näyttää tuorejuustoa. Se voi aiheuttaa voimakasta kutinaa.

 • Bakteeri vaginosis (BV) tuottaa harmaan-valkoinen, vetistä vastuuvapauden. Vastuuvapaus on vahva, kalanhajun.

Hoito ja ehkäisy

Reseptillä lääkkeitä voi hoitaa ja parantaa kunkin emätintulehdus. Koska trich on totta STD, kaikkien osapuolten on käsiteltävä. Yhteistyökumppanit ovat myös käsitelty hiivatulehdus tietyissä tapauksissa. Over-the-counter voiteet tai peräpuikkoina ovat käytettävissä hiiva-infektiot. Käytä näitä vain, jos olet varma, että sinulla on hiivatulehdus. Jos voisit olla jotain muuta, kysy terveydenhuollon tarjoaja. Jos hiiva on jatkuva ongelma, kulumista puuvilla alusvaatteet, pese miedolla saippualla, ja välttää douching. Voit vähentää riskiä emätintulehdus, harjoitella turvallisempaa seksiä. Rajoita kumppaneita. Ja käytä aina lateksi kondomia.

Hoitamattomana...

Ilman hoitoa, kirvely, kutina, ja purkautuminen voi jatkua. Jos kumppanisi ei ole käsitelty trich kun olet, hän voi tartuttaa sinua taas. Hoitamaton BV voi johtaa PID ja siihen liittyviä ongelmia. Raskaana oleville naisille, trich ja BV voi aiheuttaa aikaisin repeäminen kalvoja tai ennenaikaisen syntymän.

Maksatulehdus

Hepatiitti on virus, joka vahingoittaa maksaa. Hepatiitti leviää tartunnan ulostetta. Kosketus voi tapahtua syömällä tartunnan ruokaa tai seksin välityksellä. Hepatiitti B ja C leviää kehon nesteiden vaihdon seksin aikana tai huumeiden käyttöä. He myös levitä kosketukseen tartunnan verta. Hepatiitti jää usein kehossa. Ajan myötä vakavia terveysongelmia voi aiheuttaa.

Varhaiset oireet

Monissa tapauksissa, hepatiitti ei ole mitään oireita. Kun se tapahtuu, varhainen oireita voivat olla lihassärky, kuume, ihon ja silmien keltaisuutta ( keltaisuus ), ihon kutina, pahoinvointi, tumma virtsa, tai ripuli. Oireet voivat kestää päiviä tai kuukausia.

Hoito ja ehkäisy

Aluksi maalin hepatiitin hoito on lievittää oireita.

 • Jos sinulla on hepatiitti, on todennäköistä, sinun ei tarvitse muuta käsittelyä.

 • Jos sinulla on hepatiitti B tai C, saatat lähettää asiantuntija. Hän testaa maksavaurioita ja tarjota hoitoa tarvittaessa. Hoito voi olla lääkitys. Sinua saatetaan pyytää välttämään alkoholia ja tiettyjä lääkkeitä, jotka voivat vaurioittaa maksaa.

Jos olet vaarassa, on rokotettu hepatiitti A ja B on paras tapa suojautua. Leviämisen ehkäisemiseksi tahansa muodossa tauti, harjoitella turvallisempaa seksiä. Rajoita kumppaneita. Käytä lateksi kondomia. Ja koskaan osake huumeiden, tatuointi tai lävistyksiä neuloja.

Hoitamattomana...

Hepatiitti taipumus mennä pois ilman hoitoa. Hepatiitti B voi mennä pois omasta. Hepatiitti C lähes aina pysyy kehossa. Kun hepatiitti B ja C ovat edelleen, he voivat jatkaa välittää muille. Ajan mittaan, ne voivat aiheuttaa maksavaurioita. Vuosien mittaan arpeutuminen maksa voi johtaa maksan vajaatoimintaan tai maksasyöpä. Tämän seurauksena, maksansiirto voi olla tarpeen.

HIV ja AIDS

HIV on virus. Se heikentää immuunijärjestelmää niin elimistö ei pysty puolustautumaan infektioita vastaan. HIV leviää kehon nesteiden vaihdon seksin aikana tai huumeiden käyttöä. Se myös leviää kosketukseen tartunnan verta. Ei ole parannuskeinoa HIV. Mutta hoito on tehokas auttaa ihmisiä paremmin ja elävät pidempään.

Varhaiset oireet

Aluksi HIV ei aiheuta oireita. Tai se voi aiheuttaa flunssan kaltaisia ​​oireita. Näitä ovat imusolmukkeiden turpoaminen, kuume, yöhikoilu, äärimmäistä väsymystä, laihtuminen, päänsärky, ihottuma tai särky. Oireet usein häviävät muutaman viikon tai kuukauden. Niin monet ihmiset ovat vapaita oireita vuosia.

Hoito ja ehkäisy

Jos olet vaarassa sukupuolitaudeilta, saada testattu HIV. Näin voit aloittaa hoidon tarvittaessa. Hoitomuoto riippuu verikokeiden tuloksissa. Sinä ja terveydenhuollon tarjoaja työskentelee tiiviisti muodostaa hoidon suunnitelma, joka sopii sinulle parhaiten. Käynnissä seurantakäynnit ovat avain pysyä terveenä. Antibiootit ja viruslääkkeitä voi auttaa vastustamaan infektioita. Leviämisen estämiseksi HIV, rajoittaa kumppaneita. Käytä lateksi kondomia. Ja koskaan osake huumeiden, tatuointi tai lävistyksiä neuloja.

Hoitamattomana...

Kun sinulla on HIV, olet todennäköisesti saada muita infektioita. Ajan myötä HIV voi edetä aids kehon immuunijärjestelmää heikentää. Infektiot, kuten sammas (sieni aiheuttaa valkoisia laikkuja suussa), keuhkokuume (keuhkotulehdus) ja aivokalvontulehdus (aivojen tulehdus) voi esiintyä. Komplikaatioita aidsiin voi johtaa kuolemaan. Hoitamattomana HIV on todennäköisesti siirtynyt vauvan raskauden aikana.

Suojaa tulevaisuudessa

Pysymään hallinnassa tulevaisuuden harjoittelemalla turvaseksiä. Rajoita kumppaneiden määrä ja käytä aina lateksi kondomia. Myös Asetutaan sukupuolitaudit säännöllisesti, jos olet vaarassa tai jos huomaat muutoksia elimistössä. Varmista, että kumppani on testattu myös. Löytää sukupuolitaudit aikaisin auttaa hallitsemaan niitä ennen ongelmia pahenevat. Näin voit odotan terve tulevaisuus.

Oppimisen

Suojaat itsesi paremmin, lisätietoja sukupuolitaudeilta. Public Health Department voi olla hyödyllinen resurssi. Etsi listalle paikallisessa puhelinluettelossa. Muita hyödyllisiä resursseja ovat:

 • CDC kansallisten STD ja aidsin hotline

  800-344-7432 (en español)

 • Euroopan sosiaalisen Terveys ry

  www.ashastd.org

 • National Center for HIV, STD, ja TB ehkäisy

  www.cdc.gov / std